Šta je novo?

Delimicno otvaranje web stranica?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Imam cudan problem na svim racunarima kod kuce. Imam Telekom ADSL 4/512, i ruter HG552a1. Na svim racunarima imam problema sa pristupom odredjenim web stranicama. B92.net ne mogu danima da otvorim, samo vrti u krug i ne prijavljuje nikakvu gresku i dole pise "waiting for b92rs.adocean.pl... ". Na nekim stranicama "odustane" od ucitavanja slicica pa bude samo ona "precrtana" ikonica. Ovaj forum ucitava normalno zaglavlje ali kad treba da ucita sam thread traje nenormalno dugo. Goal.com, isto, ucita zaglavlje ali sam sadrzaj takodje uzasno dugo. Svi racunari su nakaceni preko wireless-a. Sad, posto mi je router sprat nize, nisam u mogucnosti da proverim kako to radi preko LAN-a. Tako onda nekim danima ne mogu da pristupim Gmail-u, ali to se brzo oporavi. Evo i dok kucam ovaj tekst, i dalje se u Chrome-u vrti gore ikonica kao da i dalje ucitava nesto (waiting for static.httpool.com...). Da je samo do mog racunara, nekako bih to resio ali bas na svim racunarima imam problem. Podesavanja routera nisu menjana od kako ga je telekom postavio. Jedino sam postavio WPA2 zastitu, otovrio portove za torrente, iskljucio firewall posto je znao da zeza i to je to. Zna li neko sta moze da bude?

BTW sad ni speedtest ne mogu da otvorim

PS ako sam promasio sekciju, neka neko prebaci tamo gde treba

Kao i uvek, čini se na prezagušen etar.

Najbolja opcija bi bila da se nakačiš preko lan-a, te ako sve radi ok, menjaj kanale emitovanja signala (wifi, na ruteru).

Cisto sumnjam da je prezagusen etar, mislim, zvuci mi malo neverovatno, posto samo gore navedene stranice nece da otvara. A download preko torrenta ide u fullu, oko 450KB/s

Upravo sam pokusao i da pingujem sajtove koji su problematicni. Request timed out. Nemoguce je da sajtovi kao sto je B92 i Blic ne rade, posto sa mobilnog neta pristupam sasvim normalno.

Ovako, pokusao sam i da donesem racunar na kom sam juce instalirao ubuntu, i pokusao i preko LAN-a i wireless-a i opet isto. Nakacio sam se na komsijki net, na svakom kompu savrseno radi sve, nakacim se preko telenor interneta, takodje sve stranice su dostupne, tako da racunare iskljucujem kao uzrok. Zvao sam telekom, posto je meni apsolutno neverovatno da odredjenim sajtovima ne mogu da pridjem. Naravno prvo su me molili da pingujem odredjene sajtove, da postavim DNS servere(dodati i Google serveri) koji su vec bili postavljeni. I onda mi je momak rekao da imam virus i da mi on ne da pristup. Kazem mu, prvo zasto ne bi radilo u Linuxu, gde je nemoguce imati virus, on kaze "ne pruzamo Linux podrsku". Onda mu objasnim da sa svih racunara imam pristup kada se nakacim na komsijski internet i na telenor internet, ali avaj. Naravno, nista nisu otklonili, ostaje mi jos sutra da zovem ponovo da dobijem nekog normalnijeg lika tamo i da pokusam da objasnim situaciju. Ili je do telekoma nesto ili je ruter neispravan. Ne znam sta vise moze da bude, kad nece ni preko lan-a a ni wireless-a. Odgovaram tek sad, posto ni benchmark nisam mogao da otvorim do sada :mad:

Ili podesi MTU na racunaru, ako na ruteru ne moze.

Podesio MTU u win7 na 1420 i sad navedeni sajtovi rade. Ok, nek mi neko kaze kako je do ovoga doslo, mislim do sada je sasvim normalno radilo? Mogu li to nekako da podesim da se sam komp "sinhronizuje" sa ruterom?

Hvala ljudi

Vrh Dno