Šta je novo?

Delimicno citljiv DVD

Roger

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2002
Poena
609
Drugar mi je pozajmio DVD rezac da napravim backup sa harda. Napravio sam 9 DVD-ova i kod svih se javlja isti problem. Naime, kada te DVD-ove ubacim u moj combo (LG GCC-4520b), nece da cita oko 700 Mb (na pocetku DVD-a valjda), sto mi dodje nekih prvih tri-cetiri direktorijuma, dok dalje sve radi normalno. U pitanju su Princo DVD-R 4X. Da li je neko imao slican trip? Drugar ima LG 4521b i kod njega je isti trip. Da li je to mozda problem kod LG-ja ili nesto sasvim drugo?
Skinuo sam noviji firmware (pise da je poboljsana citljivost CD-ova), ali necu nista jos da pokusavam dok ne cujem neke vase predloge.

Hvala unapred

To je trip do princa, kod mene na pioneeru 107d rade manje vise ok, a asus dvd rom 16x se gadno muci da ih procita, kao i sky vision dvd/divx player..

Baci ta princo g*vna i upotrebi normalne diskove kojih ima koliko hoces za 25-35 dinara

@Opti

Vrede li tdk diskovi (25 din 4x, 30 din 8x), do sad sam narezao 10-tak i deluju mi ok, ali tako je bilo i sa princom u pocetku.. ***, nema nigde verbatima...

To su odlicni diskovi. Gde si ih nasao, jel ispod Doma Omladine ? Uzecu i ja par (desetina :d ) komada...

Da, ispod Doma omladine, kupio pre par dana, valjda jos imaju, bilo je i u Kamenickoj, ali je radnja zatvorena (zbog renoviranja, mada pre bih rekao zbog fiskalne kase :D ). Diskovi su bez ikakve stampe (kao oni najjeftiniji princo cd-i od 12-13 din) tip rece da su tdk.. Uzeo sam i par Alfa Vision (crveno -bela stampa) ali mi se cini da su isti krs kao i princo...

Sad sam pogledao u Nero InfoTool, jesu tdk (TDK 002 4x - 2.4X), ovo su +R, -R (8x) nisu imali (njih sam uzeo pre 2 nedelje u kamenickoj. 'Ajde javi ako budes isao da li imaju 8x, kao i verbatim, da se ne cimam bezveze do BG-a...

Poslednja izmena:
Idem danas.
Znam za tdk diskove. To su super diskovi, snimao sam na njima, nemaju stampu koja nikom ni ne treba (dvd po difoltu ima oklop odozgo pa mu za razliku od cdova dodatna stampa ne znaci nista sem lepote)

kobac_ je napisao(la):
@Opti

Vrede li tdk diskovi (25 din 4x, 30 din 8x), do sad sam narezao 10-tak i deluju mi ok, ali tako je bilo i sa princom u pocetku.. ***, nema nigde verbatima...

Verbatim +R je mogao da se nađe na buvljaku, 40 din/kom, 35 din na 10 kom.
Made in Taiwan :)

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Idem danas.
Znam za tdk diskove. To su super diskovi, snimao sam na njima, nemaju stampu koja nikom ni ne treba (dvd po difoltu ima oklop odozgo pa mu za razliku od cdova dodatna stampa ne znaci nista sem lepote)

A otisci prstiju shto ostaju? :)

Juce nije bilo TDK diskova, kao danas bi trebali da dobiju. A da li su dobili zaista ne znam

@voodoo
ima onih koji rezu diskove pre bureka, a ne posle :d :)

OptiPlex je napisao(la):
Baci ta princo g*vna i upotrebi normalne diskove kojih ima koliko hoces za 25-35 dinara
Znam da cu biti dosadan ali moram ovo da (jos jedanput) potvrdim (za one zaboravne ili tvrdoglave).

OptiPlex mi je svedok crkavanja jos nekoliko Princo diskova koje sam pazljivo cuvao (i vrlo retko koristio). Diskovi su 'izvetreli' (bukvalno) da ni Pioneer 108 nije mogao da se izbori protiv gubitka informacija. Inace, i bili su nasnimljeni na Pioneer rezacu.

Princo DVD-R = :wc:

Vrh Dno