Šta je novo?

Delayed write failed – jel’ crkava hard disk?

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
Windows was unable to save all the data for the file D:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

Ovu sam poruku dobio od windowsa i nakon toga nisam mogao da pristupim drugom ( slave ) hard disku.Posle restarta tog hard diska jednostavno nije ni bilo kad udjem u my computer. Restartovao sam opet i usao u bios. Bios ga je video_Onda je on sam po ponovnom dizanju odradio check disk i posle toga je sve radilo. Dobio sam poruku na kraju check disk-a da je neki kluster premesten ili nesto slicno - nisam stigao da procitam. Posle toga je sve normalno funkcionisalo jedno vreme a zatim je hard disk ponovo postao “nevidljiv” Usao sam u bios i ni bios ga nije video tj pisalo je slave disk not instaled:crash:. Pomislio sam da nije kontakt pa sam zamenio kablove za napajanje i data kablove hard diskovima. Windows se optet poceo dizati i sam odradio check disk. Kad je odradio sve je opet radilo normalno. Kopirao sam podatke na drugi hard i ovaj formatirao i uradio check disk iz windowsa a zatim vratio podatke na njega i sad ponovo radi. E sad...zanima me da li je to hard krenuo da riknjava ili se to neka viruscaga zavukla u taj D:\$Mft folder koji ja iz windowsa ne vidim da postoji pa pravi probleme:smash:? Ako nesto znaci hard disk je ATA 160GB
Unapred zahvalan
Zak

a koji je proizvodjac i model ?

Maxtor

Maxtor diamondmax 17
model: 6G160P0
160GB ATA/133HDD

Nije virus. Imao sam slicnu situaciju bas pre jedno nedelju dana:

- u radu povremeno smrzavanje u trajanju od nekoliko sekundi, mis ne reaguje
- cudno caktanje diska, kao da se pali i gasi
- posle nekog vremena izbaci mi Delayed write failed
- nece da udje u win, pa hoce, pa chkdsk...

Da ne idem dalje, disk je ubrzo crko. U pitanju je WD 250 RE. Na dobrom napajanju i ups-u, nije radio 24/7, star skoro 4 godine.

Nije da te plasim, al' uradi backup.

Dobro da znam sta da radim.Bilo bi mi zao da pogubim neke stvari koje sam imao na njemu;)
Nikad se ne bih kladio da ce ovaj slave da crkne pre mastera posto master od kada sam ga kupio NOVOG pre 6 meseci non-stop nesto cangrlja:d a ovaj je bio potpuno necujan:smash:.
Uradio sam neke testove sa ovim HD tachom mada on je koliko sam sa svojim skromnim znanjem skontao vise za performanse nego za ispravnost.Kad sam radio Long bench (32mb zones) kad dodje do sequential read test posle prvog ili drugog kvadratica prekine test i izbaci poruku Error during test or canceled by user.Zato i ja mislim da je gotov:crash:. Kad sam radio quick bench ( 8mb zones ) dobio sam ovo na slici ako je to vazno i znaci nesto

Prilozi

• 160.jpg
    160.jpg
    180.7 KB · Pregleda: 53
Probaj da instaliras hdtune. Vidi kakvo mu je zdravlje ( health ).

Dobio sam poruku na kraju check disk-a da je neki kluster premesten ili nesto slicno - nisam stigao da procitam.
Verovatno je nasao bad sector koji je relociran. Skeniraj disk za lose sektore sa fabrickim programom. Disk verovatno odlazi u vecna lovista.

Healt ok za read. Za write nisam uspeo da odradim. Videcu da skinem bolji hd tune. Odradio sam i error scan-jedan kvadratic je crven. Evo fotka sa rezultatima.
Odradio sam i check disk windowsovim programom. Odradio je samo 5.fazu ( valjda sto je bio prazan ) i nije nasao nista.
Nervira me situacija.Niti znam da li da kupujem novi ili da ne kupujem, niti znam da li su mi podaci sigurni a sto sam prekopirao na drugi hard mi sad pravi guzvu:wall:.

Prilozi

• 160 hadetunepro.jpg
    160 hadetunepro.jpg
    166 KB · Pregleda: 40
  • error scan.jpg
    error scan.jpg
    158.7 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Taj crveni kvadratic je jedan bad sector... cupaj podatke dok se sectori ne pocnu siriti (mozda se ne desi). Svakako disk je zreo za menjanje.;)

Thank you all, very much. Na njemu od sad skladistim samo gluposti pa dok zivi...
Pozdrav svima

Istestiraj taj HDD sa mhdd, pa ako ti prijavi mnogo gresaka ispod 50.ms, probaj najpre low level format sa odgovarajucim programom, pa opet test sa mhdd.Ako opet imas mnogo "gresaka" ispod 50.ms kupuj novi HDD.

Istestiraj taj HDD sa mhdd, pa ako ti prijavi mnogo gresaka ispod 50.ms, probaj najpre low level format sa odgovarajucim programom, pa opet test sa mhdd.Ako opet imas mnogo "gresaka" ispod 50.ms kupuj novi HDD.

Hajde probacu i to. Zadrzacu pravo da te konsultujem u slucaju nekih nejasnoca. nadam se da emas nista protiv:d.
Pozzz

Nazad
Vrh Dno