Šta je novo?

Dekodiranje digitalni satelitskih kanala,kako sada stoje stv

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Imam ponudu da za fine pare uzmem Hauppauge Win TV Nexus satelitski tjuner za PC pa me zanima,s obzirom da je ta kartica kompatibilna sa Multidec programom i da s tom kombinacijom moze dosta zasticenih kanala da se gleda, kako sada stoje stvari po pitanju dekodiranja i novih sistema, (pojavio se Irdeto 2 kako cujem,neki se kanali gase i prelaze u nove nacine kriptovanja itd.) Kakva je buducnost ove kombinacije Multidec-a i kompatibilnih kartica odnosno dekodiranja kanala na ovaj nacin, s obzirom na tu novonastalu situaciju na sceni digitalne satelitske televizije. Da li se sada isplati uzeti jedno tako skupo parce hardvera? Jednom sam se vec opekao kada sam pre 6 godina uzeo analogni risiver sa Videokript 2 dekoderom koji je prestao sa emitovanjem mecec i po dana posle te moje kupovine, ne bih zeleo da se opet nadjem u slicnoj situaciji.
Bili bi mi jako korisni saveti ljudi koje to bolje poznaju od mene a i ozbiljnije prate te stvari, kao i oni koji vec dekodiraju sa Multidec-om i imaju iskustva s DVB SAT karticama. Svaki savet mi je dobrodosao.
Pozdrav.

Ovako trenutno stvari stoje: Vecina paketa je presla na nove sisteme skremblovanja iliti verzije 2, ali još uvek ima dosta toga dobrog da se pogleda. Dobra stvar u celoj priči je da su stari moduli kompaibilni sa novim karticama, što tebe puno ne dotiče jer ćeš ionako za dekodiranje da koristiš softver. Milim da će u naredna dva meseca svi preći na novi sistem. Sve prognoze su da će se na jesen pojaviti i piratske kartice (i ja se nadam, ali neverujem tako brzo). Po raznim forumima se povremeno pojavljuji neke informacije i neki fajlovi, ali još ništa nije dalo zadovoljavajuće rezultate. Ja lično imam risiver i kartice koje programiram tako da nisam baš upućen u Multidec, ali verujem kad se budu pojavile piratske kartice da će izaći i nova verzija programa.
Sve u svemu da sam na tvom mestu i da mogu karticu da uzmem za fine pare ja bih je uzeo.

Re: satelitski kanali

Koliko otprilike kosta ta Nexus kartica? Da li ima jos neki model kartica koji bi zavrsio posao (pracenje satelitskih kanala, po mogucstvu i skremblovanih), koja su im TACNA imena i koje su cene?

Gde bi to moglo da se u YU kupi, jer maltene sve firme koje sam kontaktirao imaju ponesto u svojoj ponudi (mada ne znaju tacne oznake kartica, ne znaju sta te kartice nude, a i "nemaju ih trenutno, nego ako se ja odlucim (za nesto sta i ne znam sta je, sta se time dobija i koliko kosta - "videcemo kada stigne") mogu oni to da poruce od dobavljaca, pa ce biti za 3-5 dana, mozda i za 7, a nikako duze od 10...".

Kakve su kartice koje se nude u okviru paketa Europe Online za neku cenu od oko 100E?

To sam i ja mislio, piraterija sigurno nikada nece stati. Hvala ti.
O karticama koje rade sa Multidec-om bilo je reci na Benchmarku. Udari search i naci ces nesto, Hauppauge Nexus se meni licno najvise svidja kao najnovije i najkompatibilnije parce hardvera i ima ga u Sampro-u full za 249 EUR + 20 poreza. Moze i jeftinije naravno, meni ce je doneti tip iz Nemacke ali cu ustedeti smo nekuh 30-ak evra. Polovno je isplativije ali treba ti srece da naletis na tako nesto.

Kako stoje stvari sa "Pinnacle PCTV Sat" karticom? Da li ona moze da dekodira zasticene kanale (uz pomoc odgovarajuceg softvera)?

Nema sanse, u pitanju su:Hauppauge(matora verzija DVB S rev.1.3,i novi Nexus rev 2.1),Galaxis DVB SAT, Technotrend DVB sat, i matora Skystar1 ali ne i Skystar2!!! U stvari sve 4 su hardverski gotovo identicne ali je rec o razlicitim proizvodjacima. Ako nadjes bilo koju ispod 450 dm to je premija, ali je polovna dvb s kartica macka u dzaku. Starije revizije su se pregrevale i to im je skracivalo vek trajanja,vodi o tome racuna ako kupujes polovno. U svakom slucaju i karta od 500 dm se vise isplati nego kupiti risiver sa ci interfejsom, pa cam modul pa kartica pa punjenje kartice kad se promene kodovi....mnogo para.

Imam Nexus i mislim da je to prvo parce hardware-a koje je u potpunosti ispunilo moja ocekivanja, tj. vredi svaku paru.;)
Inace mesto MultiDec-a, mnogo je bolji ProgDVB (trenutno aktuelna verzija 2.92) koji radi i preko mreze, a moze i da reprodukuje snimljeni materijal.
P.S. Nexus sam kod nas platio 240€

Nazad
Vrh Dno