Šta je novo?

Dekodiranje Blackberija

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Treba hitno da dekodiram jedan blackberry, obisao par servisa po centru i kazu ne znaju to. Imate li neku ideju ko zna?

Poslednja izmena:
Mozes da uzmes jeftiniju varijantu sa ovim universal sim adapterima ili tornado itd koliko mi rece drugar oni rade bez problema na blackberry-ju a cena se krece oko 7-10 eura.

Ne kapiram sta je to i cemu to sluzi, ako uopste i radi?:d

to ti je adapter koji se stavi ispod sim kartice,na njemu je chip koji simulira da je telefon otkljucan samim tim ne gubis garanciju jer kad ga izvadis telefon je zakljucan ;)

Pa dje to ima da se kupi u Bg, sad sam bio po servisima traze mi 60e i jos da cekam 10-15dana:zgran:

Nikolaf7, to je cena otkljucavanja.

Ja sam jedan otkljucao koji je bio sa Vodafone mreze, i sa popustom sam prosao za 50 eura.
Cekao sam oko 10-tak dana, telefon ne treba nikome da ostavljas, vec dobije unblock code koji se unosi preko tastature kao sifra... ima sve objasnjeno na internetu za svaki model ponaosob.

Ne nosi telefon i ne ostavljaj dunsterima, jer nema potrebe da ga gledaju, od gledanja nema vajde.

taj unlock se radi preko imei-a i moze svako da ga uzme na netu za 30 eura i dobije se u roku od 24h.E sad to je stopirano trenutno za Nokie BB5 osim odredjenih mreza,vecina evrope ne moze al nisam upoznat da li radi i dalje za BB.Ako nije tajna na kojoj je mrezi zakljucan tj iz koje je zemlje?

Iz Kanade je, ne znam koja mreza jer nije kod mene trenutno....a ko ima tih adaptera?

dekodiranje ne ukida garanciju...

koliko znam kanada i amerika porek uk moze preko imeia.Akki ja sam imao potpuno drugacije iskustvo sa garancijom kod stranog uvoznika pa ...

Nemoguce... moraju da prihvate telefon... ako nece pises proizvodjacu pa ce oni da im naloze da prihvate... oni ocigledno koriste to sto ovde 99% ljudi nije ama bas ni malo upuceno u to jer im je lakse i jeftinije...

dakle, da rezimiram: MORAJU da vam prihvate telefon i ne gubi se garancija... Vase je pravo da otkljucate telefon a u nekim zemljama je cak i zabranjeno da se prodaju zaključani telefoni...

Hvala na informaciji,inace radi se o Sloveniji pa nisam nesto narocito experimentisao.

taj unlock se radi preko imei-a i moze svako da ga uzme na netu za 30 eura i dobije se u roku od 24h.E sad to je stopirano trenutno za Nokie BB5 osim odredjenih mreza,vecina evrope ne moze al nisam upoznat da li radi i dalje za BB.Ako nije tajna na kojoj je mrezi zakljucan tj iz koje je zemlje?

Ko je ovde pominjao Nokije BB5 ???

BB je BLACKBERRY.
Konkretno je cena otkljucavanja za model 8800 sa Vodafone mreze 60$ USD.
Ne mozes platiti iz srbije, ako nemas PayPal ili nesto slicno, tj, mozes iz banke preko IBAN-a ali ti banka uzme cirka jos 20eura (neke i vise).
Mene je izaslo 50 eura (dekodiranje plus usluga placanja u Ameriku).

Tih sto otkljucavaju za 30 eura sam obisao milion i NIKO ali NIKO nije uspeo da ga otkljuca. Niti ce u skorijoj buducnosti.

I naravno, garanciju NE GUBIS, jer telefon nije otvaran.

Ja sam spomenuo Nokie BB5 i nemoj me uciti sta znaci BB,mozes platiti ako nadjes preprodavca u Srbiju,a ima ih par.Meni su ti isti za 30 i manje otkljucali par telefona.

Oce li mi ko reci dje da kupim taj adapter ili ce te se prepucavati i dalje?:whip:

Nazad
Vrh Dno