Šta je novo?

Deinstalacija Windows live messengera

• Začetnik teme Začetnik teme dusxan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
-Posto je ovo sastavni deo Win OS-a, pitanje ovde postavljam.
Aplikacija se sama podize (sto sam odstiklirao, pa ipak se pojavljuje..)
-Navodno je potrebna zbog Outlook expresa ( i tamo sam nesto iskljucio, zaboravio sam sta, sta jos treba?) Hocu potpuno da je ukinem.

Hvala na eventualnim odgovorima.

Uklanjanje odradi iz control panela.

A ako pak govoris o windows XP, posto spominjes outlook expres, onda mozda mislis i na windows mesendzera. U tom slucaju uradis ovo :

Idi na Control Panel
Klik na Add/Remove Programs
Izaberi Add/Remove Windows Components
I na dnu liste idi na uncheck Windows Messenger

Javi ako je ovo resilo problem.

XP je , tacno, Poduga procedura bi trebalo da je resila uklanjanje samog mesindzera
(Ali ne i osobe koja me spamuje i nazalost sad ima moj mejl). Postoje filteri al valjda
nije neki die-hard fan.

I pored odradjene procedure koju si naveo, Pojavio se ponovo Windows mesindzer.

Kako?! Ja to uvek radim po instalaciji svežeg sistema, među prvim koracima i uvek sam ga se trajno rešavao. Probaj prvo da rešiš da ti se ne startuje, vidi u outlook expressu isključi opciju da se sa njim startuje i messenger i još jednom proveri startup (msconfig). I šta ti sad kaže u add remove, ima li ga?

ja sam ga se resavao tako sto sam u sysoc.inf fajlu brisao text 'hide' i tada bi se pojavio u add remove windows components jos jednom
ovom metodom se mozes resiti jos nekih stvari 🙂

Live messenger instaliras dodatno i deinstaliras normalno (add remove programs). Windows messenger je vec prastara verzija messengera i nema potrebe ni da je koristis ni da je deinstaliras.

Jednostavno preimenuj Messenger folder iz Program Files u npr. Messenger1. Pozdrav

Ne znam kako ti se ponovo pojavio :S Meni se to nikada, proteklih godina na XP nije desilo.
Elem, evo na linku sta MS kaze o tome :

http://support.microsoft.com/kb/302089

Ako ti i to ne pomogne, napisi, imam kuci neki "fix" za to, wm bude ubijen samo tako 🙂

Za MS Messenger potrebno je:

• Start > Run > ovde kucaj gpedit.msc i pokreni sa Enter
  • Proširi Administrative Templates i odaberi Windows Components
  • Ovde odaberi Windows Messenger i za obe stavke uradi sledeće...
  • Dvoklik na Do not allow ... i odaberi Enabled > OK
  • Dvoklik na Do not automatically ... i odaberi Enabled > OK

Ako te ne mrzi pročitaj šta znači ovo (lepo je objašnjeno) u suprotnom znaj da si se rešio pokretanja MS Messengera u bilo kojoj varijanti.

Edit: Sad videh da ovo piše u linku koji ti je ostavio serbiadiablo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno