Šta je novo?

deinstalacija Alcohol-a

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
jel moze nekako Alcohol120% da se deinstalira 'van' windowsa?

naime, pokusavam da pokrenem pod virtualbox-om image sa pravog WindowsXP-a.
izgleda nece zbog tog sptd.sys-a da se butuje, dobijem BSOD.
kazu da je to zbog programa tipa daemontools, alcohol...

koje fajlove da pobrisem/iskopiram? registry?

hvala.

aha, pa stvar je u tome sto windows nece da se startuje.. uopste.. ni iz safe moda; dakle ne mogu iz njega da deinstaliram (inace ne bih pitao)

znaci cilj mi je da podignem sistem sa nekog LiveCD-a (bootabilni CD). odatle mogu da brisem i kopiram fajlove ali sve 'rucno'. takodje mogu i da cackam po registriju.

Probaj da ili podignes safe mod, vecina tih virtdisk managera ponudi da pritisnes ESC i ne ucitas drajver, ili da preimenujes fajl u sptd.sys.bak pa probas tako.

Milanbb je u pravu za safemod. Pita te da li da aktivira sptd drajver ili ne.

Hirens boot cd bi ti pomogao. Ima brdo alata. Eventualno iz recovery konzole isto da probaš.

Inače, sptd.sys se nalazi u C:\WINDOWS\system32\drivers\

Mozes i sa MiniPe bootabilnim diskom - dobijas ceo mali operativni sistem na njemu a izmedju ostalog i commander pa radi sa fajlovima sta oces, brisi, kopiraj...Kao i brrrrdo aplikativnog softvera pa cackaj mecku u ...😀

Alcohol se može obrisati ovako, čak iako komp neće da se digne iz safe moda:
Podigne se neki Live Win, može i MiniPE, zatim se obriše Alcoholov instalacioni folder, i onaj fajl što automatski učitava sa Windowsom, nisam siguran, možda ga ima i u Windows/System32, zatim se Remote Registry alatom pretraži registry rog problematičnog win-a i obriše sve što je vezano za Alcohol, po restartu garantovano više neće biti Alcohola ( ovo može da se primeni i na druge pograme )

Pitanje povodom iste teme,moj problem je,da se posle brisanja Alcohol-a izgubila ikonica CD drajva.CD drajv,fizicki,u kucistu,je bio slovom E oznacen,a ne znam kako se obrisala ikonica.Kako da vratim ikonicu CD drajva?

Ili desni klik na My Computer > Manage > Disk Management, pa vidis da li mu je uopste dodeljeno slovo.

Nazad
Vrh Dno