Odlicno resenje koje retko ko primenjuje ! Mada je 2GB za swap malo mnogo...A1200 je napisao(la):Prva particija na slave HD-u je 2GB i sluzi samo za swap file (W98 + W2k server).
drapin je napisao(la):Odlicno resenje koje retko ko primenjuje ! Mada je 2GB za swap malo mnogo...
drapin je napisao(la):Odlicno resenje koje retko ko primenjuje !
drapin je napisao(la):Odlicno resenje koje retko ko primenjuje ! Mada je 2GB za swap malo mnogo...
Inace ja praktikujem defragmentaciju particije na kojoj je OS jednom nedeljno, prethodno obavezno isprazniti Recycle Bin i ocistiti sve temp i ostale skartove nekim dobrim cleaner-om da ne bi morao da "sredjuje" i te nepotrebne fajlove...
A1200 je napisao(la):@Batica:
Batice, Batice jel ti slushash sta ja zborim ? 2 HD na jednoj IDE grani. Jedan master jedan slave. Na masteru samo operativni sistemi i programi itd. Na DRUGOM HD swap file particija i jos jedna particija za back up. Vazno je da swap file bude na prvoj particiji drugog HD.
I gdje ti tu sad vidish swap file i OS na istom HD-u ?
Pa s obzirom da se swap fajl fizicki nalazi na istom mestu nema nikakve, osim sto imas jos jedno logicko slovo u My Computer-usilverglider je napisao(la):U cemu je razlika izmedju slucaja kada kreiras posebni logicki disk za swap particiju i slucaja kada mu fixiras velicinu na recimo 2GB i kazes defragment programu da ga stavi kao prvi fajl na tom postojecem logickom disku ?
Sam licno ne volim da imam 348929 logickih diskova po masini - i ovako ih ima previse; te od win98, te od win2k/xp, te jedna za podatke.
Crni je napisao(la):Cak postoji i varijanta da se swap defragmentira pri svakom paljenju/gasenju racunara, ali mislim da je to nepotrebno.
Mislim da to radi tako sto obrise trenutni swap, pa kreira novi.Batica je napisao(la):Da, negde sam video - mislim da je u XP Anti spy-u - Clear pagefile at shutdown...
Crni je napisao(la):Pa s obzirom da se swap fajl fizicki nalazi na istom mestu nema nikakve, osim sto imas jos jedno logicko slovo u My Computer-u![]()
Naslutio sam ja aluziju na glupost, ali reko' mozda momci nisu toliko vidovitisilverglider je napisao(la):Ma znam ja u cemu je razlika, to je bilo vise filozofsko pitanje za ove momke koji vole da podele disk na 27 particija (kao, bolje je tako).
Onda nisi ni svestan sta propustasgladiac je napisao(la):Ja nikada nisam osetio efekat fagmentacije u nekoj meri zbog koje bi pozeleo da to radim redovno
Crni je napisao(la):Onda nisi ni svestan sta propustas![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari