Šta je novo?

Defragmentacija ram memorije

Prijatelj2708

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
345
Da li je ovo potrebno raditi i da li se nesto dobija time? Cuo sam da postoje programi za to, koji je dobar program ukoliko je potrebno raditi tako nesto? hvala

To je obicna parilazha! Ignorisi slobodno, sebe ces postedeti.

Ne postoji fragmentacija ram memorije... Fragmentacija koja je nekad postojala je externa fragmentacija koja je eliminisana uvodjenjem stranica.. na internu nista ne moze da se ucini..

p.s.
*****...i odrzavanje racunara i radi nesto korisno na njemu

Poslednja izmena:
Da li je moguće da nekome ovo pada na pamet?
Ja sam se oko 2000-te cimao sa programima koji oslobađaju RAM, raznih koji "ubrzavaju" Windows, kako sve to lepo zvuči dok čitaš neki opis programa te namene, pa cifre u procentima, pa preporuka autora teksta...
A kad probaš, to je neopisivo razočarenje da ne kažem nešto što će morati da se cenzuriše... :)

Drugim rečima ništa nije tako jednostavno da samo instaliraš program i sad tvoja mašina od 500€ radi ko neka od 1000€...

To za memoriju je glupost i ja sam to koristio (jedno kratko vreme) dok sam imao stari komp , i video da nema vajde i lep uninstall, a uzgred i sam HDD neko kaze da nije potreba ali ja to iz navike radim. Sistemski cisto povremeno, a ostale kad radim neko vece kopiranje tj. kad se menja sadrzaj diska masovnije.

Defrag Rama?????????????????????????:d:D

Ovako,prvo instaliraj program "ram disk" pa od slobodnog rama pomocu istog "napravi" hard disk e onda ga defragmentiraj pomocu O&O Defrag-a;)
Salim se naravno:D
Izvinjavam se zabog off-a.Pozzz

To je obicna parilazha! Ignorisi slobodno, sebe ces postedeti.
/\ /\
istina

Bilo je i ranije nekih programa koji to "rade", čak je bio i neki sudski spor koji je dokazao da je to beskorisno i softverska kuća koja ga je izdala je morala da vrati pare onima koji su program kupili... U tu kategoriju spadaju i programi za "oslobađanje" RAM-a.

Vrh Dno