Šta je novo?

Defragmentacija HDD, sta je trenutno aktuelno od programa

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
znam za defragler, mnogi ga koriste.. znam i za jos neke ali su glomazni i rade realtime defragmentaciju, sto meni ne treba..

ima li nesto zgodno, kvalitetno i efikasno, malih gabarite sto mogu da startujem kad pozelim, a ne da mi stalno stoji u memoriji

nisam pratio scenu, sta je sad aktuelno

ah, da pozeljna je i opcija defragmentacije pre nego sto se windows ucita, tzv. boot-time

sta ima na tom polju?

Probao sam ja par u poslednjih godinu dana, O&O defrag, Smart defrag. Zadrzao sam se na Defraggleru. Defraggler koristim i za proveru hdd-a jer do sada nisam video u nekom programu da pise "power on count", vrlo zgodno pored ostalih smart parametara.

Poslednja izmena:
Defraggler je bio preterano spor poslednji put kad sam ga koristio, preporučujem Auslogic Disk Defrag, odličan je i brzinski i po rezultatima.

Taj ultimate defrag je brz i dobar program, mislim da ga je neka firma kupila i ne znam tacno sta se desava u daljim verzijama koje su se pojavile...

Defraggler je bio preterano spor poslednji put kad sam ga koristio, preporučujem Auslogic Disk Defrag, odličan je i brzinski i po rezultatima.

Quick defrag opcija je izuzetno brza. Posto dosta pisem/brisem, pustam quick jednom nedeljno a normal jednom mesecno.

Auslogic Disk Defrag isto preporuka, koristim ga vec godinama unazad.

Još jedan glas za Auslogic Disk Defrag. Po meni brz i dobar, vrlo sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
A šta fali defragmenteru koji dolazi uz Win7 i radi ionako u pozadini?

koliko vidim jeste.. auslogics ima vise programa na ponudi, i svi su "besplatni" ali zauzvrat nude "ask.com" toolbar prilikom instalacije (moze da se iskljuci)..
jedino im je "bootspeed" aplikacija komercijalna... a u stvari je nista drugo do kompilacija svih ostalih (njihovih) besplatnih programa na jednom mestu

A šta fali defragmenteru koji dolazi uz Win7 i radi ionako u pozadini?

Jako je spor, ne naročito efikasan i kada se uključi u pozadini sistem nije baš najprijatniji za rad. Diskeeper čak i komercijalna verzija danas zaostaje za najboljim programima za defragmentaciju, free Diskeeper koji dolazi uz Windows još više.

Ko je spreman da plati aplikaciju najbolje da uzme Perfect Disk Pro a ko želi besplatno rešenje tu su jednostavni za upotrebu i super brzi Auslogics Disk Defrag kao i nešto komplikovaniji i sporiji Mydefrag (ali uz odgovarajući profil postiže bolje rezultate).

Defraggler je prespor i nije ništa specijalno.

Auslogics ima jako dobre aplikacije kao i Priform.

koliko vidim jeste.. auslogics ima vise programa na ponudi, i svi su "besplatni" ali zauzvrat nude "ask.com" toolbar prilikom instalacije (moze da se iskljuci)..

Danas retko koji free program u instalaciji nema ask toolbar i slične reklame.

Poslednja izmena:
Dodao bih samo da je od ne free programa odlican disktrix za defragmentaciju u verziji 3 , brz i efikasan.
Pomenuo sam ga na pocetku strane a sinoc ga detaljno istestirao na 3 racunara, odlican.

Ne znam ljudi sta vi radite sa diskovima, ali je meni za normalnu upotrebu dovoljan i Windows-ov defragmenter :trust:

Defragmentiram C: particiju posle svake instalacije sistema i propratnih programa, a na particijama gde su podaci tek po potrebi, sto je retko :type:

+1, podesio sam Win defrag da odradi posao jednom nedeljno i fragmentacija mi nikada nije preko 2%, to što možda pojedini fajlovi nisu presloženi ultra-kvalitetno mi je totalno nebitno u praksi. Na XP-u sam koristio odlični Auslogics.

Poslednja izmena:
Petfectdisk, diskeeper i oo defragmenteri su stari poznati i dobri programi,ne brzi , jeftini i mali.

Ne znam ljudi sta vi radite sa diskovima, ali je meni za normalnu upotrebu dovoljan i Windows-ov defragmenter :trust:

Defragmentiram C: particiju posle svake instalacije sistema i propratnih programa, a na particijama gde su podaci tek po potrebi, sto je retko :type:

Isto i ja.
Sa scheduled defragmentacijom (ugrađeni defragmeter) u visti i win7 nikada nije preko 1% na storage particijama. Evo C:\ je sada 2%.

Ja ne mogu da verujem da se još koriste defragment programi :p Mislio sam da je to stvar prošlosti :p Ja koristim ovaj sistemski i ne primećujem nikakva usporenja sistema dok radi u pozadini, a ne bih ga ni koristio da ga nema u sistemu :)

Vi ljudi ne koristite steam očigledno. Pa posle instalacije Shogun dvojke od 20 GB fragmentacija diska je otišla u nebesa. Ko stalno nešto piše i briše naravno da je prinuđen da često defragmentuje HDD.

Ko posle instalacije i podešavanja sistema ne piše puno po disku njemu defrag i ne treba.

Defrag jeste stvar prošlosti ali za srećnike sa SSDovima :(

Steam jeste katastrofa za disk, odvojio sam posebnu particiju za njega inače bi bio haos.

Ja ne koristim steam, ali nemam ni SSD. Fragmentacija je minimalna, jer sam odvojio particije za različite stvari (filmovi, muzika, serije, instalirane igre, sistem). :D

---
desire

Ko mnogo ne pise/brise po hdd-u dovoljno je i jednom u 3 meseca da pokrene def defragmenter, u obrnutom slucaju treba ga koristiti bar jednom mesecno.

@G@W

Malo si kontradiktoran. Slažemo se da je Mydefrag dobar progrma ali podešavao ili nepodešavao tj. podesio ga da radi pristojno on je spor.

Ali reći da Defraggler nije ništa posebno a piotim hvaliti firmu koja ga proizvodi je malo.... priča e sve valja od prouvoda a smao im ovaj nije ništ aposebno baš i nepije vodu

Meni sistemski defragmenter radi odlično posao. Uključi se u nego gluvo doba noći, kada ionako ne radim ništa za računarom (ali mi je inače računar stalno uključen), odradi svoje, a danas su diskovi dovoljno brzi da 1-2% razlike u fragmentaciji koja možda postoji između njega i nekog boljeg programa zaista nisu nešto što ću ikada primetiti.

Vrh Dno