Šta je novo?

Default user u XP-u

zwerko

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Imam jedan manji problem koji se tice korisnika u XP-u. Naime jos kada sam imao win 2k (sa koga sam se upgradeovao na XP Proffesional) mi je bilo namesteno da mi je user uvek Administrator. E sada kada sam instalirao XP cini mi se da mi je izbacio neke opcije po tom pitanju i ja sam ostavio nesto tipa 'allways assume that this user is logged on'. E sada bih ja hteo da imam vise korisnika, i da mi se prilikom startovanja wina izbaci onaj logon ekran gde bih kliknuo na slicicu i usao tamo gde treba. Sada mi on odmah udje u Administrator nalog, pa tek posle mogu da uradim switch user.

Moje pitanje je gde se to podesava, s obzirom na sam kopao po users delu Control Panela, ali nista nisam nasao?

Idi u Control Panel -> User Accounts -> Change the way users log on or off -> [x] Use the Welcome Screen (moze i [x] Fast User Switching), i, na kraju, Apply Options.

Posle ovoga bi trebalo da ti proradi.

Probao sam vec to, ali ne radi.
Probao sam cak i da iskljucim to pa da restartujem, pa da ponovo ukljucim, ali ne vredi. Jednostavno svaki put se automatski uloguje kao administrator.

Probaj sledeće:

Start/Run pa kucaj control userpasswords2
Selektuj Users must enter a user name and password to use this computer check box .

Izloguj se , pa se ponovo uloguj kao neki drugi user.

Probaj na ovaj nacin. Jeste da je malo duzi postupak ali ce raditi.

U komandnoj liniji otkucaj mmc. Kad se startuje Managment Consol izaberi:
File\Add/Remove Snap-in, klikni na taster Add.. i sa ponudjenog spiska izaberi Group Policy. Kad dodas Snap-in klikni na OK. U levom delu prozora dva puta klikni na Local Computer Policy, Computer Configuration, Administrative Templates, System i na kraju Logon. U desnom delu prozora dva puta klikni na Always use classic logon i izaberi Enabled.
Obavezno zapisi postupak jer kad ga primenis povratak na staro mozes izvesti samo na ovaj nacin.

Hvala na odgovorima, ali nazalost sam malo vise eksperimentisao pa se sve zavrsilo na reinstalaciji windowsa.

Ono zbog cega sam se najvise iznervirao je cinjenica da sam Win XP disk kupio na nekoj tezgi i sad on je kao bootabilan. Kada se bootuje sa njega on podigne 98-icu !!! I onda lepo hoces da pokrenes setup i on kaze this program cannot be run in MS-DOS mode!! Popizdeo sam [:(]

Nazad
Vrh Dno