Šta je novo?

dedicated hosting

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Da li znate za neki dedicated hosting u inostranstvu koji moze da se nadje za ispod 30 dolara mesecno. Ja sam nasao samo jedan u nemackoj ali nema cpanel(a bilo bi lepo da ima) pa gledam da li ima jos neki. Server ne mora da bude neka zver ovaj sto sam nasao je p3 733 sa 256 rama

Nije realisticno. Za tebe je daleko bolja opcija low end VPS kod kvalitetnog hosta nego stara p3 skalamerija koja se kvari dvaput mjesecno a kad je treba popraviti 7 dana lezis na telefonu i niko ne odgovara..

Pogledaj recimo Knownhost.. nisam ih probao ali imaju dobru reputaciju, 35$ za 256 garantovanog rama, plus daleko brzi procesor i Cpanel, ili 27$ za 128/512 rama. I sve to managed.

problem je sto meni treba taj hosting da izdrzi 200 000 otvorenih strana dnevno odnosno 2 000 000 hitova. Nisam siguran dal to moze vps. Sa 3 puta slabijom statistikom smo oborili server sezama(doduse nije bilo dedicated ili vps) tako da sad moram da menjam hosting. Kod ovih sto si naveo se doplacuje jos cpanel tako da to treba ukljuciti u cenu. Inace taj brzi procesor se deli na 12 sajtova tako da ono, da li je 12 puta brzi?

Poslednja izmena:
Pa mnoog bi ti druze za 30 dolara. cPanel licenca kosta minimum 30 doalra mesecno a server iole dobar ne mozes da nadjes ispod 50 dolara (i to je pitanje kakav i kod koga).
Mozes da probas VPS ali za takav broj strana i hitova moraces da se otvoris bar 100 EUR mesecno.

Poslednja izmena:
Pa ok ako ti to zoves serverom onda da izvodljivo je :)

pa trebalo bi da moze da izdrzi sajt za pocetak. Ne treba da jede malu decu samo da izdrzi odredjen broj poseta i pristupa mysql bazi, a da ne umre :)

200 000 otvorenih strana i 2 miliona hitova na 256 MB rama... srecan pokus :)

Moze ovako:

VPS, LiteSpeed server, kesiranje, optimizacija, unmanaged, bez panela + poruka na naslovnoj sa izvinjenjem korisnicima zbog uzasne sporosti i stalnih padova i obecanjem da ce biti brzo reseno.. cim stigne prvi check od adsensa pazaris nesto bolje..

To je jako optimisticna varijanta naravno.

i to me dodje u najboljem slucaju ko ovaj dedicated mislim sto se tice cene, pa sad ti vidi sta je bolje. Stvarno nisam pametan. E da inace treba mi i protok od min 200GB mesecno :(

Ma ajde :) da neces i gigabitni link i bekap server za sve 30 dolara :D Previse ocekujes :)

pa na ovom sto sam nasao imam 500GB mesecno. Inace nije to da ja toliko hocu nego jednostavno toliko ide. Tog dana kada je pukao server protok je do 17h bio 2.5 GB. A inace ako moze sto da ne :)

Poslednja izmena:
Idi onda na Powweb :) oni nude 5000000000 terabajta protoka i prostora :D

Nadam se da shvatas koliko je tvoj zahtev nerealan. Ja sam prosao sve te faze hostinga i za dzabe nema nista. Od shared preko VPS-a... veruj mi, imam jako bogato iskustvo :) sa mnostvom provajdera i "provajdera", tehnickih sluzbi i "podrski". Prosto za taj tip sajta Pentium na 733 MHz sa 256 MB memorije ce da umre dok si rekao keks.

Poslednja izmena:
Moracu da probam bar mesec dana :( dok ne stignu neke pare pa ce da se uzme nesto ozbiljnije. Valjda ce da traje duze od keksa :)

Poslednja izmena:
Pa ako sajt zahteva prisustvo MYSQL baze onda... i nece bas :) tih 256 MB memorije ce brzo da ti ispari i masina ce krenuti da swapuje a MYSQL nikako to ne voli :) pogotovo pod tolikim opterecenjem.

ceo sajt je velicine 5MB, i baza je negde 5MB tako ce valjda izdrzati :(

konacno je uplacen hosting i sljaka sajt. E sad jedno pitanje. Kako da odradim da se otvara sajt bez www(nesto zeza nece bez www-a), daje neki MySQL Error! Error Number: 1045

Poslednja izmena:
Ili bolje pitanje. Gde da uplatim DNS server. Ovi neki imaju broj Queries per month koji se uzima u obzir koji ces paket. Sta im to znaci. Broj cega, broj pristupa adresi? Kako to mogu da uporedim sa statistikom sajta(broj otvorenih strana?)?

Poslednja izmena:
Ajde pls linkuj sajt da vidim kakav je. Valjda ce izdrzati jos jednog posetioca. Skroz sam laik u ovom delu ali mi zvuci interesantno.

Nazad
Vrh Dno