Šta je novo?

DECT Telefon

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
DECT Telefon, problem sa "parenjem" :)

Ne znam koliko vas je familijarno sa ovime ali probacemo.

Uglavno, "deregistrovao" sam headset i bazu, i sada mi headset (slusalica) "kuka" register.
Tj. raspario sam ih, sada im ponovo treba reci "ti sa tim treba da radis".
Kada nadjem odgovarajucu opciju u meniju telefona, treba mi PIN broj baze.

Kako to saznati ? Iz serijskog broja ?
Postoji 9tocifren broj, isti, i na bazi i na slusalici, 071 190808 tako nesto, ali pin koji mi se trazi je max 8 cifara.
Drugo mi nista ne pada na pamet, pokusvao sam sa 1111, 0000 i slicno.

Aparat je LOEWE 4000.

F1! :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Verovatno iams negde u uputstvu. Za Dect500 je 4digits pin za podesavanje baze (0000).
Moj Dect 500 u handset meniju imaju select base i tu su opcije "auto" i spisak svih baza u okolini, koje tog trenutka hvata.

Stariji modeli Panasonica su se za bazu vezivali tako sto se spuste na nju (kao za punjenje), ali kod Decta to ne bi trebalo da bude tako....

Sigurno imas na NET-u neki User manual za taj aparat,a takve sam probleme mucio sa Ericsson-ovom 230 i 260 serijom i tek ih debelim "mudrovanjem" i desifrovanjem (tada samo German verzije uputstva) skontao.Brojevi koji se nalaze pozadi su PARK i PARI.Prevedeno na svet GSM-a PUK1 i PUK2.Dakle,mozes bukvalno zakljucati aparat nasumicnim bockanjem brojki i slova,pa ti ne gine reload softvera ili otkljucavanje u Videofon-u za pola vrednosti aparata.Jeste da to sada i nije nesto puno,ali zasto bacati,zar ne?
Uvideh da ti gotovo nista nisam ni pomogao,vec te mozda i dodatno obeshrabrio,ali verujem da ces "savladati" neman:)

Resio sam problem.
Fora je bila sto nisam dovoljno dugo drzao taster na bazi (treba 15-20 sekundi) a ja sam prvo drzao 5-10, da baza predje u stanje "spremna za parenje".
Tada je 0000 zavrsilo posao, telefon radi odlicno.

Pozdrav!

ajde meni recite kako da iskljucim bazu da ne zvoni kada me neko zove ...
poZ :)

Vrh Dno