Šta je novo?

Debian 5.0

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Pomalo zaboravljeni Debian, posle 22 meseca razvoja je konacno pred nama u novoj verziji :)
lennybanner_indexed.png

With the integration of X.Org 7.3 the X server autoconfigures itself with most hardware. Newly introduced packages allow the full support of NTFS filesystems and the use of most multimedia keys out of the box. Support for Adobe® Flash® format files is available via the swfdec or Gnash plugins. Overall improvements for notebooks have been introduced, such as out of the box support of CPU frequency scaling. For leisure time several new games have been added, including puzzle games as well as first-person shooters. Also notable is the introduction of "goplay", a graphical games browser offering filters, search, screenshots and descriptions for games in Debian.

Vise detalja na http://www.debian.org/News/2009/20090214
A Download na http://www.debian.org/CD/

Poslednja izmena:
Nije zaboravljen, samo nema 'sevanja' novih verzija svake godine kao kod nekih drugih distroa :)

This release includes numerous updated software packages, such as the K Desktop Environment 3.5.10 (KDE)
Ostali su na KDE verziji < 4
Ubuntu tim forsira KDE 4.x i onda problema preko glave

Skinuo, instalirao, dodao Oo.o 3 sa srpskim čekerom, uz par stvarčica. Klasika radi izvrsno! :)

Ovako, nakon X probanih distribucija Debian je naizad legao
ali ipak imam nekoliko problema:
1. ne mogu da otvorim Windows-ove particije - slika 1
2. kad sam probao instalirati softver sa DVD (onaj sa koga sam instalirao Debian) takođe odbija - slika 2 - ovde možda grešim što ne koristim ostala 4 DVD koja tek sad skidam

Ako može neko da mi pomogne bar sa prvim problemom...

Prilozi

• slika 1.jpg
    slika 1.jpg
    98.9 KB · Pregleda: 85
  • slika 2.jpg
    slika 2.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 76
Kao i uvek Debian je korak "nazad" sa kernelom i programima ali zato radi bez greske. Jedino se kao problem javlja kod integrisanih grafika "crni ekran" ili "out of range" kod npr podizanja LIve Cd-a(novo na Debianu) a resenje je jako jednostavno.Poso se podize u max rezoluciji po monitoru(pa nekada pretera) jednostavno Ctrl + resava problem. Odlican je i ako vise koristim Ubuntu.

Nazad
Vrh Dno