Šta je novo?

dead radeon 9600 pro

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
Daklem, imam HIS radeon 9600 pro star cirka godinu i po.
Pre nekih pola godine mi je crko ventilator na grafickoj medjutim nisam se toliko uzbudjivao jer na vratima kucista imam jednu 12-icu ('se tako bese zove? 🙂) koja bije direktno u graficku pa nije bilo frke. Da stvar bude naopaka nacisto, tu 12-icu nisam cistio jedno dobro vreme jer sam bio pod raznim ispitima,stresom itd. pa nisam ni stigo da mislim na komp (to mi se retko desava ali uvek u pogresno vreme izgleda). Tako prodje sva ta guzva a ja isteram komp na terasu da ga ocistim. Uzmem cetku za farbanje i sve oduvam&ischetkam. Vratim komp i upalim kad ono.. :shock: cuo se jedan poduzi beep s ploce i nema slike.
Ugasim, upalim opet, cuje se normalan beep pojavi se slika.. i opet :shock:
Paralelne uspravne crvene linije preko celog ekrana (radi se o onom VGA modu pre nego sto krene da se podize win). Kad se podigne win igra gomila crvenih sitnih tackica na desno, kao da objekti (ikonice itd) gore crvenim plamenom na desno. Monitor je povezan na DVI na kartici. Kada sam monitor ubo u VGA konektor slika nije htela da cuje da se pojavi, a takodje windows vise ne moze da prepozna TV (not connected). Kada sam pomocu DVI-VGA adaptera povezo monitor slika je bila ok (ostrina, nema deformacija objekta itd) s tim sto sve vuce na zuto/zeleno.
narucim ja kondenzatore, izmenjam ih po grafickoj, upalim... isto sra*e 😡
Da stvar bude jos veca misterija, igrice rade najnormalnije, igro farcry par sati bez problema (mada slika vuce malo na zuto al sta da radim).

Dakle sta moze da bude problem? HELP 🙁

P.S. kako izgleda moja slika u odnosu na kako stvarno treba da izgleda videti na slici
P.P.S posle par sati intenzivnog rada leva strana skroz uz ivicu monitora se malkice vrati u normalu, najizrazenije je u levom gornjem uglu

Prilozi

• kod_mene.webp
    kod_mene.webp
    87.7 KB · Pregleda: 116
  • kod_sestre.webp
    kod_sestre.webp
    78 KB · Pregleda: 103
jesi siguran da ti je sa monitorom sve u redu?

ToxiC je napisao(la):
jesi siguran da ti je sa monitorom sve u redu?

Naravno, to je jedna od prvih stvari koje sam proverio - udenuo sam ga u drugi komp i sve je bilo apsolutno ok. Takodje sam udenuo i jedan stari mx400 umesto HIS-a radi probe i tada je isto sve bilo ok

Imao sam isti problem sa starom karticom (mx400), znaci slika je vukla na zuto. Ali pazi ja sam provalio da mi je problem bio u kontaktu kartice i agp slota. Primetio sam da cim je pomerim slika se normalizuje pa se opet vrati zuto i tako dok nisam povadio sve iz kompa, dobro ocistio od prasine (i agp slot), dobro pritegao karticu i kabl na nju i problem je nestao. Ne kazem da je to i kod tebe slucaj ali su mi se simptomi ucinili poznatim.

poz

MaxXx je napisao(la):
Imao sam isti problem sa starom karticom (mx400), znaci slika je vukla na zuto. Ali pazi ja sam provalio da mi je problem bio u kontaktu kartice i agp slota. Primetio sam da cim je pomerim slika se normalizuje pa se opet vrati zuto i tako dok nisam povadio sve iz kompa, dobro ocistio od prasine (i agp slot), dobro pritegao karticu i kabl na nju i problem je nestao. Ne kazem da je to i kod tebe slucaj ali su mi se simptomi ucinili poznatim.

poz

Probao sam da dobro ocistim slot kao i obrisem konektor na grafickoj ali opet isto :wall:

Nazad
Vrh Dno