Šta je novo?

DDS?

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moze li mi neko reci kojim programom mogu da otvaram i menjam .DDS fajlove?
Cini mi se da sam to radine radio nekim spec programcetom bas za DDS ali ne mogu da se setim:type:

isao sam preko googla i nasao samo velike programe,a u medju vremenu sam nasao DDS CONVERTER 2 ali nazalost nece da saccuva sliku iz jpg u dds ali obrnuto oce,cak sam nasao plug in za dds za ahhampoo pic. commander 7 koji moze da menja dds ali ne i da ga sacuva u tom formatu nakon toga.
Izgleda nis bez PSa:(

DDS je kompresovani zapis texture koji graficke karte mogu u "letu" da dekompresuju. Koristi se za igre. Za razliku od klasicnih formata za slike, DDS moze da cuva normal-mape, slike sa 1,4 i 8bit alpha kanalom, mipmape, cube-mape, 3d texture, ... U DX SDK dolazi program DxTex koji mozes da koristis za manipulaciju DDS fajlovima.

Hvala na informacijama,videcu taj dxtex,a do tada sam skino mali programcic image converter plus,koji me sasvim dobro sluzi za ono sto mi za sada treba:D

Poslednja izmena:
Moze li pomoc,instalirao sam PS CS4,kao i skino nvidia plug in za dds ,medjutim prijavi mi gresku kad ocu da otvorim DDS fajl u cemu moze bit problem???

POruka je sledeca:Could not complete ur request because it is not right kind of document

Nasao problem,64bitni exe ne podrzava nvidia dds plug inn,sa 32bitnim exe fajlom sve radi ok

Poslednja izmena:
64exe vs 32bit dll je windows problem. Zbog toga nisam jos presao na 64bit windows.

Nazad
Vrh Dno