To je uvek tako bilo unazad 15 godina, pogotovo sa novijim platformama (Intel 5000 serija HEDT recimo, gde se izgube sati namestajuci RAM na nekim plocama), mora prvo jedan RAM stick u specifican slot, pa onda ka se podesi u bios-u, onda je istrenira, i onda mogu sledeci komadi posle, ako sam dobro shvatio da ti je originalno htelo na kraju da upali sa vise ?Juče stigao procesor i ram, o jadu sam se zabavio. Neće pa neće da postuje, guglajući sam provalio da u ploči mora biti samo jedan ram stik i to obavezno u drugom slotu. Vidjeh da je bios F1, dako ažuriranje sredi problem, baviću se time danas...
raspareni brojevi latencija (na 6000MHz), 30-30-30-38, 32-30-30-38, 32-32-32-39, 32-32-32-39ima li ko link, zanima me koji ddr5 su sk hynex.
Pa?no izgleda da je d- die.
ima na ovom linku neki spisak koji moze da posluzi.ima li ko link, zanima me koji ddr5 su sk hynex.
Ja nemam gde da proverim osim da verujem sajtovima koja je "best white" za 7800X3DCorsair kuburi i previse je neizvesna i rizicna kupovina.
ActuallyHardcoreOverclocking, overclock site, computerbase, hardwareluxx, HardwareUnboxed snimak, gde god hoces moze da se proveri, sve u sitna crevca istestirano ispricano i odradjeno. Od kompleksnog i vremenski zahtevnog do prostog i brzo za zakljucak doneti.Ja nemam gde da proverim osim da verujem sajtovima koja je "best white" za 7800X3D![]()
Samo da nisu ista prva tri broja za latenciju, nego da ima skok, 30-36-36, i 36-38-38, ti 6000 MHz Corsair Dominator Platinum su SK Hynix unutra.corsair dominator platinum me zanima samo...imo sam ddr4 nikakvih problema..pronaso sam da je 6200mhz sk hynix..no izgleda da je d- die.
pa necu bukvu 3 klasa u pc..
e to..hvala..ja sam naletio na neku drugu informaciju al sam na poslu, papci ukinuli copy/paste opciju..
hvala, te sam opcije skonto..al me zanima koji stapic je a, a koji b..Samo da nisu ista prva tri broja za latenciju, nego da ima skok, 30-36-36, i 36-38-38, ti 6000 MHz Corsair Dominator Platinum su SK Hynix unutra.
i onda za vece brzine 36-39-39, 38-40-40 i tako, samo da ima skok izmedju prvog i ostalih brojeva, da nisu isti. Sam serijski broj je beskoristan jer Corsair Koriste sve chip-ove, samo da stoji ver.5 na kraju je nacin da se vidi da li je SK Hynix sigurno.
Nisam pogledao sve to, nešto jesam, jasno mi je koliko znače latencije za igre, samo za ono što je meni potrebno to nije mnogo bitna stvar. U smislu, meni lično je bolje da imam 6000 sa 40-40-40-77 nego 5600 sa 28-34-34-89, počev od onoga što mi treba do toga da znam da je 6000 neki "sweet spot" za nove Ryzene.ActuallyHardcoreOverclocking, overclock site, computerbase, hardwareluxx, HardwareUnboxed snimak, gde god hoces moze da se proveri, sve u sitna crevca istestirano ispricano i odradjeno. Od kompleksnog i vremenski zahtevnog do prostog i brzo za zakljucak doneti.