Šta je novo?

DDR2 vs DDR3

Cvrčak

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2007
Poena
319
Kratko:
4GB 1066 Kingston DDR2
2GB 1150 OCZ DDR2
1GB 1333 nebitno cije, DDR3

Koje od ova tri?
(bice stavljeno na GA-X38-DQ6 (ako je ddr 2), ili na X38T ako je DDR3, sve uz Q6600)

Poslednja izmena:
Ako neces da se bavis nekim besnim overklokingom, 4 GB DDR2-1066 je najbolji izbor bez razmisljanja 😉
A ako te zanima overklok mozes da uzmes OCZ (nisi naveo tacnu oznaku) + neke lepe hladnjake za nju

DDR3 memorija je jos uvek preskupa, a ima jako velike latencije i ne nesto drasticno veci radni takt od trenutno raspolozivih DDR2 memorija (DDR2 1066 CL 4 vs. DDR3 1333 CL 9)...

Poslednja izmena:
A koliko bi u opste i dobio overclockom?Geil Ultra 1066 Mhz je izvrsna memorije,moze da se vozi lagano na 1200 pa cak i koji Mhz vise.Sta vise treba?Jeste da je OCZ vec po defalt-u skoro na toj brzini ali ima i Geil od 1200 Mhz itd..Ne govorim to zato sto je ja posedujem vec zato sto je to cinjenica!A koliko se secam Space je radio test pa nesto ne videh bas da je i jedna druga memorija bolje prosla od Geil-a pa cak ni OCZ koji u startu ima losije latencije!Inace veoma cenim OCZ kao jednu od najboljih vrhunskih brendova za memorijske module!P.S.Kao sto vec neko rece DDR3 memorija ima znatno losije latencije i ne toliko vecu brzinu od najbrze DDR2 memorije.Cena je tek presudne!Sve u svemu kad svedes po meni nije vredno uzimati jos uvek DDR3 i zaletati se za value kad jos nije zazivela kako treba.Kad dodju neki Ultra modeli sa boljim latencijama a uz to padne i cena tad bi i moglo da se razmislja o tome.To je bar moje misljenje.Voleo bih bas da se testira neka masina sa Istim CPU-om sa HI-END plocom za DDR2 modul i nekom trenutno najkvalitetnijom plocom za DDR3 Modul.Bas me interesuje ta razlika u brzini..Kolika li je?:d...Ja da sam na tvom mestu uzeo bih Geil a tog Kingstona izbacio lagano!

Poslednja izmena:
Inace na Kingstonima 1066 su Microni D9GKX koji su vrhunski OC-eri, tako da je to apsolutno naj izbor 😉
I uvek, ali uvek je bitnija kolicina od brzine 😉
Ispod 2GB rama se ne ide pa makar on radio i na 2GHz 😉

Znači ipak ide 4GB@1066..
Hvala!

Nazad
Vrh Dno