Šta je novo?

DDR 2, da li je moguce?

DjoleNS

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
320
Imam ponudu za 76eu, kingston 1gb modul ddr2 ddr533 po dilerskoj ceni, NOVO!!!? Ne znam latencije (al zar je bitno?)! :d
Uzeo bih dva naravno.
Pitanje:
Da li je moguce da moze tako jeftino? Kolko to koshta realno u maloprodaji? Jel to ide u moju socket 939 plochu?

Poslednja izmena:
u tvoju socket 939 plocu ide obican ddr, ddr2 ces moci da koristis u socket am2 plocama.
ili ako predjes na intel... 😉

DjoleNS je napisao(la):
Imam ponudu za 76eu, kingston 1gb modul ddr2 ddr533 po dilerskoj ceni, NOVO!!!? Ne znam latencije (al zar je bitno?)! :d
Uzeo bih dva naravno.
Pitanje:
Da li je moguce da moze tako jeftino? Kolko to koshta realno u maloprodaji? Jel to ide u moju socket 939 plochu?
DIMM slotovi na S939 plocama imaju 184 pinova, a DDR2 memorije imaju 240 pinova, pa samim tim, ni fizicki ne odgovara doticna memorija. 😉

E ali chekaj, evo ovako ide pricha..
Taj lik shto to treba da mi proda to se ne razume bash najbolje, i ja ga pitam bash upravo za to, i on kaze da je pitao tu ribu koja mu to shalje iz bg-a dal je slot isti i dal to moze da udje a ona kaze kao sve ok ali nece raditi na 533 nego na 400, shto isto nije tachno..
Ma ovako cu onda, zvacu tog lika da ga pitam, mozda je on pomeshao kad je chuo da je ddr533 da je to ddr2 (chovek ne zna da ima ddr1 memorija preko 400mhz), znachi reci cu mu da lepo pita tu ribu dal je to uopste 184 pinska memorija i dal ide u amd ploche ili ne i to je to.
Inache jel ima razlike u ceni izmedju ddr1 i ddr2 memorija ddr533? I kolka je? Niste mi rekli koje su neke okvirne cene u maloprodaji? 🙂

Poslednja izmena:
DDR2 memorija neradi na s939 ploce i tacka, nemoras nista da pitas.
Trazi DDR1 memoriju (DDR400, DDR433, 466, 500...) sto vise to bolje (skuplje)

DjoleNS je napisao(la):
Inache jel ima razlike u ceni izmedju ddr1 i ddr2 memorija ddr533? I kolka je? Niste mi rekli koje su neke okvirne cene u maloprodaji? 🙂

zar je toliko tesko otici na recimo pcberzu, itsvet... ili sajt bilo koje firme koja se bavi maloprodajom i pogledati?

Hahah pa nije al ono.. 😛
Otkud znam, ovde bre ljudi uvek imaju neke jeftinije cene u ondosu na bilo shta shto nadjem na tim cenovnicima pa sam zato pitao.
A i chudan sam ti ja, neka pretrazivanja za neke stvari me mrze a za neke druge stvari sam u stanju po ceo dan da googlam....
Konkretno za hardware nikad nisam uspeo da nadjem najjeftinije neshto shto mi treba.. I zato me to trazenje smara. A da ne pominjem neupdate-ovane cenovnike na koje sam naletao (ili mi se samo uchinilo zato shto su skupi).. 🙂

A u ostalom kome je teze, meni da tamo trazim ili tebi da dash odgovor u jednoj prosto-proshirenoj rechenici?? 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno