Šta je novo?

DD-WRT: printer sharing

Schkomi_NS

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
309
Cao svima!

Nedavno sam kupio ASUS WL-500gP V2 ruter u koji sam ubacio DD-WRT firmware (v24 mega SP1)

Namestio sam internet i mrezu, ali nikako ne mogu da namestim i printer.

Kao sto znate, doticni ruter ima USB podrsku i u sebi ugrađen i Print Server. Ja, međutim, nikako ne umem da namestim printer da radi.

Čitao sam mnogo foruma i postova, ali se većina svodi na neko Linux/Unix polu- hakovanje rutera što se meni ne sviđa, a pritom se u dotične OS-ove uopšte ne razumem.

Molim vas da mi neko od vas kaže šta gde da upišem i kako da podesim ruter da bude i print server. Dosta se razumem u kompjutere, ali ovo je jednostavno nesto sto ne shvatam.

Inače, printer je HP LaserJet 1018.

Hvala! :wave:

Poslednja izmena:
Kod mene u kancelariji ASUS WL-500gP koja verija tacno nemam pojma ubacio sam Oleg firmware i uz neka sitna podesavanja u web interfejsu jedan stampac radi, za drugi stampac ima upustvo preko telneta.
Trenutno 2 stampaca reko USB huba i jedna fioka sa hardom nakaceno na njega sve lepo radi Oleg firmware zadnji.

Poslednja izmena:
Kod mene u kancelariji ASUS WL-500gP koja verija tacno nemam pojma ubacio sam Oleg firmware i uz neka sitna podesavanja u web interfejsu jedan stampac radi, za drugi stampac ima upustvo preko telneta.
Trenutno 2 stampaca reko USB huba i jedna fioka sa hardom nakaceno na njega sve lepo radi Oleg firmware zadnji.

Cao. Meni na DD-WRT sve radi ok, sem shto ne mogu da namestim stampac. Ne umem...

Kazi mi molim te da li ovaj ruter sa Olegovim firmwareom odradjuje posao - LAN, WLAN, WAN, Printer, USB...?

HP LJ 1018 nece raditi iz jednog jedinog razloga: nema firmwer u flesu, vec se svaki put kad se stampac resetuje ucitava ponovo. Treba napraviti mali hotplug script koji ce automatski da posalje firmwer kad se ukljuci stampac.

Kod mene na Asusu trci Olegov firmwer, koji je koliko sam razumeo dosta srodan sa DD-WRT-om, i sve fino sljaka...

Ne znam kako bi se to namestilo pod DD-WRT-om, ako treba mogu da bacim uputstvo za Olegov firmwer.

A.

HP LJ 1018 nece raditi iz jednog jedinog razloga: nema firmwer u flesu, vec se svaki put kad se stampac resetuje ucitava ponovo. Treba napraviti mali hotplug script koji ce automatski da posalje firmwer kad se ukljuci stampac.

Kod mene na Asusu trci Olegov firmwer, koji je koliko sam razumeo dosta srodan sa DD-WRT-om, i sve fino sljaka...

Ne znam kako bi se to namestilo pod DD-WRT-om, ako treba mogu da bacim uputstvo za Olegov firmwer.

A.

Hvala! Znači, ipak da stavim Olega?

Gledao sam Oleg FW.... činimi se da kod ovog formwarea moraš da budeš Linux exprt, što ja nisam...

Ok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno