Šta je novo?

DC++ problem

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Imam problem sa DC++. Dok sam koristio ADSL USB modem sve je radilo savrseno a sada posle kupovine ADSL rutera (TP-Link 8840A) ne mogu da se konektujem uopste tj. konektujem se (hub.yucafe.com koji me preusmeri na TOP BOSNA hub), saceka par sekundi, prikaze korisnike koji su online i onda me izbaci uz poruku da moja trenutna IP adresa nije moje vec da koristim neku drugu (This: 192.168.1.3 ins't your ip. Your's is "xx.xxx.xx.xx"). Pokusao sam da cackam malo u File>Settings>Connection Settings ali bez ikakvog uspeha. Da li neko zna resenje mog problema i da li se nekom desavalo nesto slicno??? Ostali programi (uTorrent, BearShare, FlashGet) mi rade bez ikakvih problema. I jedno pod pitanje: Koje jos hub-ove mogu da koristim za skidanje domace muzike itd.....

Saznaj koja ti je trenutna WAN adresa rutera, pa nju unesi u DC++ podešavanja.
Verovatno ćeš morati i da forward-uješ neki port kroz ruter.
To je trenutno aktuelna tematika ovde na forumu, potraži malo.

Probaj da promeniš IP sa username/ip logovanjem. Možda pomogne.

Saznao sam WAN adresi i upisao je u podesavanja. Portove nisam podesavao jer ni ne znam kako tj. koje vrednosti da stavim. Sa username/ip logovanjem na server je sve u rede tako da nije do toga problem. Sada me vise ne izbacuje ali nece nista da radi. Nece da povuce file list od bilo kog user-a i nece nista da mi nadje kada opalim search !!! Hmmmm. Sta sad?

Da li taj hub traži registraciju za search i download?
Pročitaj pravila koja se pojave kada se loguješ na hub. I probaj još neki hub, lakše ćeš ustanoviti u čemu je problem.
Za port stavi onaj port koji ti je propušten na ruteru. Za forward portova na ruteru pogledaj neke druge topice ovde ili prosto pročitaj uputstvo za tvoj ruter. (ako ga nemaš, googlaj malo)

Mozda glupo - al predji na LimeWire i da te vidi Bog.
Lime - ima sve i nema limita.
DC++ Dobar al eto - imas muke ponekad, ja sam ga bas zbog ogranicenja na serverima batalio.
Mislim, ok je da se shareuje medjusobno, ali kada ti hub zahteva neke nenormalne uslove - Lime je majka.

LimeWire mi ne bi zavrsio posao jer preko njega tesko da cu moci da nadjem neke stvari koje mi trebaju. Kao recimo narodne pesme itd...
Aj pokusacu nesto ovih dana pa cemo da vidimo da li cu resiti prolemcic.

Na Connection Settings na Incoming connection settings stavi da bude chekiran Firewall with manual port forwarding i ispod toga ukucaj tvoju pravu IP adresu. Mada i posle toga search na hubu ti verovatno nece raditi dok ne podesish portove u Port forwarding podeshavanjima na ruteru

imam slican problem.

juce kod kumova odradim instalaciju DCC++ 0.698 i sva potrebna podesavanja.
sve radi kako treba izuzev jedne sitnice, nemoze da se konektuje ni na jedan racunar. na komandu Get file list posle kraceg vremena izbaci poruku Connection timeout.

1.kumovi su na adsl' (modem vezan preko USB')
2.komunikacija sa ucesnicima na hubu funkcionise
3.od kuce sam se preko DCC++ bez problema povezao na njihov racunar.
4.u sheru imaju preko 10GB
5.za hubove sam im postavio;
-sombor.no-ip.org
-srbijanet.no-ip.info
-....
6.IP adresu racunara sam upisao.

to isto sam neki dan odradio kod jednog druga i sve funkcionise(takodjer ADSL usb modem).

sta moze biti u pitanju???

pomagajte (ali ne u smislu "predji na LimeWire i da te vidi Bog"

Poslednja izmena:
imam slican problem.

juce kod kumova odradim instalaciju DCC++ 0.698 i sva potrebna podesavanja.
sve radi kako treba izuzev jedne sitnice, nemoze da se konektuje ni na jedan racunar. na komandu Get file list posle kraceg vremena izbaci poruku Connection timeout.

1.kumovi su na adsl' (modem vezan preko USB')
2.komunikacija sa ucesnicima na hubu funkcionise
3.od kuce sam se preko DCC++ bez problema povezao na njihov racunar.
4.u sheru imaju preko 10GB
5.za hubove sam im postavio;
-sombor.no-ip.org
-srbijanet.no-ip.info
-....
6.IP adresu racunara sam upisao.

to isto sam neki dan odradio kod jednog druga i sve funkcionise(takodjer ADSL usb modem).

sta moze biti u pitanju???

pomagajte (ali ne u smislu "predji na LimeWire i da te vidi Bog"

iz nekog razloga korisnici ADSL-a (bar u Somboru) na dotichni Somborski hub (chija je host mashina na SBB Cable netu) ne mogu da se nakache u active modu, jedino kao passive korisnici mogu da pristupe na hub, za drugi hub ne znam poshto nisam probao.

BTW promeni DC klijent, obichan DC je truba, po meni ApexDC++ je vrh, jeste da i PeerWebDC++ i StrongDC++ ne zaostaju puno :wave:

hvala na odgovoru activated1
reseno je; u DCC prebacio na passive i radi.
sto se tice APEX', sad sam ga sebi instalisao, sjajan je i ubuduce cu njega koristiti.

pozdrav😀

Nazad
Vrh Dno