Šta je novo?

DC++ i firefox problem

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Ovako, imam adsl 1mb/128kbs, za dl koristim apexdc++ i utorrent. Dok rade dc i utorrent firefox nece da otvara prozore, ili je toliko spor, 10 puta sporiji od dialupa.
E sad, to ne bi bio problem da se ista stvar ne desava bez obzira na kojoj su brzini skidanja prozori, znaci dc 50KB/s + utorrent 40KB/s mi guse firefox isto kao kad rade na 10KB/s + 5KB/s:wall:
Ako neko zna da mi objasni u cemu je problem? Da nije ono nesto u vezi sa xp-om sto ogranicava konekcije na 10 komada?

Ako neko zna da mi objasni u cemu je problem? Da nije ono nesto u vezi sa xp-om sto ogranicava konekcije na 10 komada?

Ako imaš XP sp2 - onda je default 10 konekcija (ali to može lako da se sredi - http://torrentfreak.com/evid4226patch223d-enzip/)
Ako je u pitanju sp1 - onda tvoj problem nije do ograničenog broja konekcija - već nešto drugo.

Ja koristim Operu + Zion++(to je isto dc++ client) i utorrent istovremeno, surfovanje je osetno sporije ali nije strašno. Jedino kada sporoća surfa bude nepodnošljiva je kada imam otprilike 5 i više downloada/uploada - a to izbegavam.

Poslednja izmena:
Ako ti upload ide maksimalno u oba programa onda se desava da ti jako sporo browser otvara stranice. Moras da ogranicis ukupan upload na nekih 10 KB/s po sekundi i onda ces moci normalno da surfujes, jer kada je upload maksimalan on gusi surf.

Otvorio sam ostale konekcije i ogranicio up sa du super controlerom, sad je surf normalan, hvala:)

Nazad
Vrh Dno