Šta je novo?

:: DC++ file sharing ::

Heh svako ima svoje misljenje al pokusaj da se napravi ovakav hub i uspeti je veoma za pohvalu!!
Uskoro ce biti ostvaren dogovor da hub bude podignut na linux masini i nadamse da ce zajedno sa time doci i web page istog hub-a.
Do tada uzivajte u ovome sto vam je ponudjeno ,a to sto su svi passiv za to niej kriv hub vec nasi lepi provajderi kao sto su SBB i drugi manji provajderi(wireless) kao sto su maksnet koji svoje korisnike drze iza NAt rutera
pozdrav

Neke osnovne stavri koje treba znati o koriscenju ovog programa imate u attachmentu.

Da se ne bi ponavljali oko objasnjavanja sta,gde i kako...sastavio sam ovaj text,nadam se da je razumljiv za sve, a narocito za pocetnike :)

Prilozi

• dc++.txt
    2.5 KB · Pregleda: 226
Veoma brzo napredujemo,nema sta...uspeh je za svaku pohvalu

p.s.
nIce Cream,hoces dokaze mozda ? :d :D :d
Evo i dokaza u attachmentu ;)

Prilozi

• 124.JPG
    124.JPG
    71.3 KB · Pregleda: 162
Podignut je i forum.
Nalazi se na ovoj adresi http://members.lycos.co.uk/seloveselo

Za sve sto vam treba mozete se obratiti i tamo. Svaki predlog za rad foruma i hub-a je dobrodosao.
Pozdrav!

p.s
U najavi su i novi servisi: hub radio i team speak
Za sada su u test fazi,uskoro nadam se online ;)

Pazi ti ovog npetra sto se razmahao :) :) :)

Help

Alo momci, treba mi mala pomoc.
Koristio sam DC++ (i vivio na Subotici) do nedavno, a ondak sam morao da kupim nov hardware i pocnem ispocetka. Medjutim ovaj put sam stavio i SP2 sto je i jedina (dovoljna?) razlika izmedjju prethodnog sistema i ovog novog.
Kada sam juce ponovo stavio DC++ i poceo sa skidanjem fajlova (svi strogo legalni naravno) desio mi se slucaj da nisam mogao da ih iskoristim. Naime mp3 falovi su bilo OK za slusanje ali dva razlicita .avi fajla od dva razlicita usera su prijavljivala gresku u real playeru i media playeru?
Sad, negde sam procitao da ZA Pro moze da skenja fajlove cak i ako ih skines komplet, ali mi nije jasno da .mp3 sljakaju a .avi nece?
Ima li neko ideju sta je po sredi?

P.S. Selo Veselo vidim, napreduje samo tako. :banana: Lepo, lepo...

Kakvi .avi fajlovi? Probaj da ih pustis u media player classicu (ne onaj iz windowsa, to je poseban program. Moram da naglasim, neki ne znaju :)). Ako rade u njemu onda je to zato sto ti aviji nisi celi, a tu ti nije kriv dc++. Avi fajl, za razliku od mpeg, wmv itd ne moze da se pusti ako nije ceo, sem u mpc-u i jos mozda nekom programu.

Aha, pa dobro hajde da probam. Ajde mi baci neki link ka tom MPC.
A sto se tice .avi fajlova, cudno je to da sam pre ovog novog compa skidao gomilu avi fajlova :D i da su svi bili OK. Sve nesto imam utisak da je neki problem nastao na liniji SP2-ZAP-DC++. Cak mi se nesto cini da sam negde i citao o tom problemu...

Probaj i program Video fixer. Ja sam imao iskustva sa incomplete fajlovima koji nisu hteli da se puste ni u MPC dok se na poprave.

Takve fajlolve ja recimo pustam iz bs playera

Probaj i program Video fixer. Ja sam imao iskustva sa incomplete fajlovima koji nisu hteli da se puste ni u MPC dok se na poprave.

Poprave? Kako i cime ih popravljas?
Inace dva razlicita fajla od dva razlicita usera, pa jos jedan za drugim i oba losi? Malo mi je to previse koincidencije. Opet pitam, da li je moguce da ih mozda ZA sjebava? Ili nesto drugo? :trust:

Dobro, jesi ti probao Media Player Classic ili neki pd ovih drugih preporucenih programa ili ne? Prvo probaj, pa cemo onda da teoretisemo
Btw, ja sam neki incomplete .avi fajl sredio sa virtual dub-om, ne znam koji jos programi sluze za to

Poslednja izmena:
baltazar je napisao(la):
Inace dva razlicita fajla od dva razlicita usera, pa jos jedan za drugim i oba losi? Malo mi je to previse koincidencije. Opet pitam, da li je moguce da ih mozda ZA sjebava? Ili nesto drugo? :trust:

A da ti ne skidas jedan isti fajl, sa istim imenom, od vise usera? Ako to radis, to ne moze. Iako fajlovi imaju ista imena, oni nisu iste velicine tako da ne mozes da npr. nastavis download od drugog usera ako je recimo prvi user otisao i sl. Znaci, "multiply" download ne moze.
Poz!

baltazar je napisao(la):

Ja sam pricao za slucaj kada se skine nekompletni fajl, nije bitno 10 ili 90%. Taj skinuti deo moze da se popravi i pogleda tih 10, odnosno 90%. Naravno da je nemoguce rekonstruisati kompletni fajl, ali ni ovo nije lose da se vidi sta se skida.

npetar je napisao(la):
A da ti ne skidas jedan isti fajl, sa istim imenom, od vise usera? Ako to radis, to ne moze. Iako fajlovi imaju ista imena, oni nisu iste velicine tako da ne mozes da npr. nastavis download od drugog usera ako je recimo prvi user otisao i sl. Znaci, "multiply" download ne moze.

Visestruki download (istovremeno od vise korisnika) je moguc pomocu StrongDC++ (zove se segmented download). Koliko znam, DC++ ne dozvoljava da se nastavi download ukoliko fajlovi nisu identicni (ne mislim na naziv).

Nije bre Pero, toliko poznajem DC++. Ako mi treba nastavak dl fajla onda koristim kontrolu preko TTH. To mi je lepo radilo na starom sistemu, bez ikakvih problema.
Sada sam skinuo 2 fajla (.avi) od 2 razlicita usera i oba su felericni? :wall: Koje su sanse za tako nesto? Zato i sumnjam da je nekakav problem sa novim SP2 ili ZA Pro. Mozda mi on skenjava fajlove (mada opet 10-ak .mp3 fajla koje sam skinu su bila OK)...
Ono sto me cudi je da na starom sistemu (cist XP i ZA Pro) nikad nisamimao takve probleme.
Ocu ovo da resim pre nego sto pocnem da skidam neke avi-je vece velicine...

Dakle, ima li ko slicne probleme?

Ko je glavni baja na ovom hubu?

Glavni baja je vlasnik huba, zasto pitas? Mozda mogu da pomognem, posto imam ista ovlascenja kao i 'glavni baja' :d

Don't mess with chivitli :) kad te odvede u park pa ti pokaze kako jede plastiku :) :)

Alo, moderatori, OT bre, brisite ga, ne moraju svi da znaju :d

Kakva je sad(posle pola godine) situacija na Hubu,i ima li jos nekih novih gde se okuplja Bench ekipa?

Poslednja izmena:
LaKosta je napisao(la):
Imam mali problem.Konektujem se bez problema ali ne mogu da pristupim nijednom korisniku!Kaze connecting i posle toga connection timeout.Predlozi?

EDIT:Namestio sam.Problem je bio u jednom podesavanju.

u kojem podesavanju?

Ja sam stvarno nov u ovome ali sam pokusao da se zakacim i nikako neide...stavio sam 2gb i dve slota i nista a javnu adresu huba na subotica-online.no-ip.info cak sam stavio i na http://subotica-online.no-ip.info ali nista nece pa nece u cemu gresim ???? Da umalo da zaboravim ....pokusavam iz firme u kojoj imam fire walll i satvio sam da je konekcija tipa passive..

HELP

Ladno je tema pre godinu dana pa mi neke stvari nisu bile najjasnije :)

Nazad
Vrh Dno