Šta je novo?

Dazbine pri uvozu

Zandric

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
301
Zeleo bih da kuopim notebook panel koji (sa transportnim troskovima) košta cca 185 US $. On bi bio poslat Fedex-om iz Tajvana u Beograd.

Koliko mogu da očekujem da će biti troškovi tog uvoza (carina, ev. špediter i sve ostalo)?

Trebalo bi da je za panele carina 5% (nisam siguran, možda bude i opšta stopa 15%), zatim PDV 18%, plus špediterski troškovi... Ajd raspitaću se još malo danas, izašao sam iz forme 😉

Ja sam mislio da je za tehniku carina 10%. PDV mislim da je 8% za racunarske komponente. Ako imas tarifni kod artikla (treba da stoji na fakturi), onda cemo lako videti kolika je tacno carina i pdv.

Ja sam mislio da je za tehniku carina 10%. PDV mislim da je 8% za racunarske komponente. Ako imas tarifni kod artikla (treba da stoji na fakturi), onda cemo lako videti kolika je tacno carina i pdv.

Reče mi danas špediter sa Kvantaša da je (navodno) na LCD panele, ekrane, itd. carina 5%, ali to nije proverena informacija, reče mi čovek da će mi sutra javiti tačno šta i kako, a ako Zandric pošalje tarifni broj, biće još lakše 😀

Reče mi danas špediter sa Kvantaša da je (navodno) na LCD panele, ekrane, itd. carina 5%, ali to nije proverena informacija, reče mi čovek da će mi sutra javiti tačno šta i kako, a ako Zandric pošalje tarifni broj, biće još lakše 😀

Nazalost nemam tarifni broj...

A razumeo sam da je carina samo manji deo ocekivanih dazbina (PDV?, Spedicija, porezi?)

Ukoliko uvozne delove uvozi fizicko lice primenjuje se jedinstvena carinska stopa od 10% na vrednost uvoza do 3.000 dolara.
Sto znaci da bi u tvom slucaju to bilo: (carina) 18.5 + (pdv) 36.63 = 55.13$ + spedicija. Mislim da sam fedex uslugu spedicije naplacuje 3000din ali nemoj da me drzis za rec. Po danasnjem kursu, na tih 180$ bi imao jos oko skoro 8000din troskova (carina+pdv+spedicija).

Ako ne bi koristio usluge Fedexa, vec slao regularnom postom, ne bi placao usluge spedicije, vec bi samo platio carinu i pdv.

Nazad
Vrh Dno