Šta je novo?

Daylight (UE4)

Gdin_M

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
605
Gomila survival horora u ovoj godini, a evo jos jedna najava:

Zombie Studios Unveils Unreal Engine 4 Game: Daylight

Zombie Studios has announced Daylight, a new horror game built on Unreal Engine 4. The announcement came from the DICE summit in Vegas tonight, as Zombie finally provided details on the project it first teased in December.

Daylight is a horror game featuring a procedurally-generated environment. With only the light of a cell phone to guide them, players will navigate the halls of a dark building as a woman who’s just woken up. Every experience will be different as rooms are randomly generated, and players will only learn about the game’s story via clues they discover as they explore.

Daylight will be released via Steam, as Valve has allowed Zombie to circumvent the Steam Greenlight process. The game will cost $20 or less and will be released some time in 2013.

daylight002jpg-756db3.jpg

daylight_011.jpg

Weird thing je da je pisac igre jedna voditeljka sa IGN-a, Jessica Chobot, ona novinarka iz ME3...

Poslednja izmena:
Deluje zanimljivo.

Weird thing je da je pisac igre jedna voditeljka sa IGN-a, Jessica Chobot, ona novinarka iz ME3...

Upravo si me ubedio da igru zaobiđem u najširem luku. Svi su je hvalili unapred za ulogu u ME3 koju je, blago rečeno, zeznula, tako da ne sumnjam da će i ovo biti u sličnom duhu.

^nemoj biti tako ostar prema njoj, ipak se ona proslavila lizuci psp :p.
IMHO, bolje da su uzeli i zavrsili Del Torov Insane, nego sto nastavljaju da siluju zombije.

edit:
mada ova igra izgleda nece imati veze sa zombima, osim imena izdavaca.

Poslednja izmena:
Ovo i Oculus bi bio savršen spoj.

Opa, izgleda je još jedan kvalitetan horror naslov pred nama!

Što se mene tiče, neka samo štancuju ovakve stvari, posle Amnezije, pogodili su i sa Outlastom, tako da se nadam i da će mi se ovo svideti. Preorder je već pao, na Steamu je 10$ do datuma izlaska, odnosno do 29. aprila, čini mi se. Bilo kako bilo, za stvari koje mi više prijaju, kao što su zombi igre, GTA serijal, horori je mnogo manje potrebno kako bi me zadržali do kraja(tome u prilog govori moj prelazak RE5 dva puta), pa se nadam da će Daylight poslužiti svrsi.
Gledao sam jako malo klipova i vrlo kratko i ne želim ni da gledam ništa jer ja tako volim, kada apsolutno ništa ne znam o igri/filmu/seriji kada prvi put uzmem u ruke, pa onda hoću da mi gotovo sve bude potpuno novo. A ne želim ni da mi neko drugi pljuvanjem pokvari želju za igrom pre nego što je i sam probam. Držim fige.

na osnovu klipova, igra mi deluje prosecno, nadam se da ce biti zanimljivija od dosadnog Outlasta...

Gledao sam jako malo klipova i vrlo kratko i ne želim ni da gledam ništa jer ja tako volim, kada apsolutno ništa ne znam o igri/filmu/seriji kada prvi put uzmem u ruke, pa onda hoću da mi gotovo sve bude potpuno novo. A ne želim ni da mi neko drugi pljuvanjem pokvari želju za igrom pre nego što je i sam probam. Držim fige.
Slažem se, posebno kada su ovakvi horror naslovi u pitanju. Što manje znam o igri pre nego što sa igranjem počnem, posebno po pitanju priče i okruženja, to bolje..

Meni je Outlast daleko od dosadnog, nije baš kao prvi deo Amnezije, ali je sasvim dovoljan. Da mi ovo bude bar toliko dobro, ja se ne bunim uopšte.

Delim potpuno isto misljenje sa poslednjih pet postova osim damirbajevog. Ovakvih naslova nikad dosta.

Zato sto ne razlikujes engine od assetsa. Na primer, da damo tebi Cryengine verovatno bi napravio igru koja izgleda kao nesto kukom izvuceno iz 2003. godine. Kvalitetan engine ne znaci dobru grafiku. Nemaju svi indie timovi sposobnosti da urade dobru grafiku.

Ova igra koristi UE4 a izgleda daleko losije od The Forest koji koristi Unity 4. UE4 je poprilicno napredniji engine od Unity 4 ali to ne znaci da umecem ne mozes napraviti lepsu igru od one radjene u modernom enginu...

Bice ovog jos, zapravo jako puno slucajeva u buducnosti sada kada svaka susa moze da priusti UE4 uz minimalan royalty.

upravo to... ova izgleda prilicno lose... cak i UE3 igre izgledaju mnogo bolje od ove... kako su od sasvim pristojnog i novog/aktuelnog engine-a napravili ovakvu grdosiju... i za to treba umece...

Poslednja izmena:
Da, negde pročitah da je ovo prva igra koja koristi UE4. Grafika je podnošljiva sasvim, ne znam da li ima tema na forumu na kojoj nije "grafika=kvalitet igre"... Potpuno nebitna stvar, isto kao fudbal - Nije bitno kako igraš, bitno je da pobeđuješ.

Gamespot - 3
IGN - 5.8
Polygon - 5

Ima steam code za ovu igru pa ko je zainteresovan za pet evropljana neka pusti PM. Dobio sam uz Nvidia grafiku a ne igram se oviom vrstom igre.

igra svuda pusi lose ocene, sto me ne cudi, jos se u traileru videlo da je prosek sa prosecnom grafikom... dzaba im U4, kad ne znaju da ga iskoriste...
mada iskreno, ja i nisam preveliki ljubitelj unreal engine-a jos od prosle verzije... samo sam one prve cenio...

Ja preorderovao i probao sad. Šta da kažem? Rivjuovi, niska cena, poklanjanje uz grafičku me uplašiše da će ovo da bude težak đubar, kad ono međutim. Za sad mi se skroz sviđa, naježilo mi se sve od čela do testikularne oblasti. Ukratko, poenta je skupiti papire, kao u slenderu, zatim nađi određeni predmet u određenoj sobi, koja se lako prepozna i odneti taj predmet do "portala" i možete pičiti dalje. Imate glow sticks i njime, izgleda, plašite duhove/veštice, al meni to do sad nešto i nije delovalo.

Meni se đa, ljubitelj sam horora, grafika je totalno nebitna, kome je bitna, neka cepa Krajsis i ćao će. Rivjuovi, sak maj madafakin' dik.

igra svuda pusi lose ocene, sto me ne cudi, jos se u traileru videlo da je prosek sa prosecnom grafikom... dzaba im U4, kad ne znaju da ga iskoriste...
mada iskreno, ja i nisam preveliki ljubitelj unreal engine-a jos od prosle verzije... samo sam one prve cenio...
Bili ljubitelji ili ne U3 endzina, najveci hitove je proizveo taj endzin, mada i dosta krseva.

Back to topic - igra je krs.

Ali onaj zavrsetak igre... ne secam se kad sam zadnji put igrao ovako losu igru.

Bili ljubitelji ili ne U3 endzina, najveci hitove je proizveo taj endzin, mada i dosta krseva.

pa normalno kad se koristi u 90% naslova...
sad sto je pogodan za ljude koji prave igre, ne znaci i da je lep za krajnje korisnike... voleo bi da ima bar jos jedan engine, toliko popularan, cisto zbog raznovrsnosti, ovako skoro sve igre, manje vise, lice jedna na drugu...

Je l' vredi probati je uopste?

Nazad
Vrh Dno