Šta je novo?

Data Loss?

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
Problem je sledeci (de ih nalazim),
pisao sam nesto su Wordu XP, i kad sam zatvorio dokument, i otvorio novi (nisam pisao, nego doradjivao) setim se da treba jos nesto da izmenim u prethodnom, odem na open, i vidim sta vidim, ceo folder prazan (sem trenutno otvorenog file-a), a file koj sam pisao se vidi kao ??????????????.doc, udjem preko my documents, i on file vidi kako treba, ali ga ostali programi (Windows comander) vide kao ???????????????.doc...
Probao sam i preko DOS-a, e sad, to je prica za sebe, on ga vidi kao XY.XY (dakle kombinacija svega i svacega)

Ima li pomoci?
Pustio sam i NortonDiskDoctor (svaka cast silver) i on nije naso ni jedan error...
Ako iko zna kako se fajlovi mogu vratiti nazad (mozda jedan od programa koji vracaju podatke cak i posle formatizacije?) bicu mu zahvalan, posto sam u folderu imao vredne stvari (dakle ne samo .doc fajlove nego i neke slike .bmp)

I josh da napomenem da su pomenuti dokumenti bili na Serbian kodnom rasporedu, ukljucujuci i naslov (da skratim-na cirilici)

Zamalo da zaboravim-koristim Quantium AS 20Gb

Ne znam koliko ce ovo pomoci, al' ko zna...

Lm, posto si pisao u cilirici, verovatno ti je ponudio kao ime fajla prvu recenicu ili par reci koje si otkucao. Posto si to izgleda prihvatio, tu se nalazi problem. Ja sam jedino pod Win2K/XP platformom uspeo to uspesno da radim i to na NTFS particiji. Ako bih snimao na FAT32, Win je prijavljivao razne probleme sa tim fajlovima, jedan od problema je bilo i to pojavljivanje znakova pitanja kao imena fajla. Ako mozes, odnesi disk kod nekog ko ima Win2K/XP, pa pokusaj na tom sistemu da procitas fajlove. Takodje, za nauk, nemoj snimati fajlove sa nasim slovima ili cirilicom u imenu, posto ocigledno to jos uvek nisu namestili da radi kako treba.

MA obicno i ne snimam fajlove na cirilici, al eto... :( u svakom slucaju, patricija jeste FAT32, al je win 2000 :( ) mislim drzim FAT32, za sad, jer imam na istoj patriciji i winMe...

Pazi,takav sljam moze samo da napravi neispravan HDD(licno iskustvo,ostao sam bez dva HDD-a).Ako koristis cirilicu u nazivu imena,doci ce do promene naziva u jednom ili par sastavnih slova naziva a ostalo ostaje ok a nikako ???????.>>>>>.Mislim da imas problem sa FAT-om.Nadam se da mozda i nisam u pravu ali ya svaki slucaj FDisk-om ubij particije i napravi nove.Ako prodje sve kako treba disk je ok...Sve najbolje

Nazad
Vrh Dno