Šta je novo?

Data error reading drive C

zwerko

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Malocas sam bio da pogledam neki komp koji je kupljen pre par dana i naisao na sledeci problem. Prilikom podizanja Windowsa (Win 98) prikaze se samo ona slika i posle poduzeg cekanja se izbaci poruka iz naslova poruke. Probao sam da udjem u Safe mode ali onda izbaci jos neku ludju poruku. Kada sam usao u command prompt i startovao scandisk on nije prijavio nikakvu gresku na disku. Ono sto sam ja primetio je da dok se podize win se cuju neki cudni zvukovi iz kucista, kao po jedan klik na svakih pola minuta - minut. Kao da hard disk "preskace".

E sad zanima me vase misljenje da li je to do harda ili do samog windowsa (nisam prakticno nista probavao sa kompom, posto je kupljen pre par dana, rekao sam joj da nazove lika od koga je kupila komp)? Da li je moguce da je problem u napajanju (ja nekako tipujem na ovo)?

Inace konfiguracija je Cel 900, Chaintech 6OJA3, 128 rama, Maxtor 40Gb 7200 rpm (ne secam se tacne oznake), TNT2 M64, Lucent 56K, sve to zapakovano u neko kuciste nepoznatog proizvodjaca, za koje pise da je 230 w.

Hard momce,izgleda da mu dolazi kraj :(...to kliktanje je siguran znak da mehanika otkazuje...ako je pod garancijom menjaj.
Data error reading drive C je pokazatelj da on ne moze da cita sa harda,tj. da je on pun bad sectora.

Pa i ja sam nesto slicno skapirao, ali mi je malo cudno bilo da se to desi "novom" hardu.

Mislim komp je kupljen pre dva dana.

zwerko je napisao(la):
Pa i ja sam nesto slicno skapirao, ali mi je malo cudno bilo da se to desi "novom" hardu.

Mislim komp je kupljen pre dva dana.
Obicno se to desava novim hardovima. Ima fabricku gresku.
Zameni ga za drugi.

Nazad
Vrh Dno