Šta je novo?

Data error (cyclic redundancy check) ???

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Imam USB flash memoriju 256MB CANYON i sve je radilo super do juce. Kompletnu sam izbrisao i sad kad hocu da nesto nasnimim na nju prijavljuje mi "Data error (cyclic redundancy check)" Da li neko zna u cemu je problem?

Izbrisao, ili formatirao ili sta vec?
Probaj full format, na FAT(32), pa na NTFS pa ponovo na FAT. Ali obavezno je ubodi direktno u konektor na ploci/kartici.

Kako ce Flash memoriju da formatira u NTFS? Ustvari, moze samo preko onog admin panela iz XP-a, right?

Ma formatirao sam ga sto puta u raznoraznim varijantama i nista! Racunar ga lepo vidi, znaci evidentira ga kao novi hard disk i kad ga otvorim sve je prazno nema ni jednog file-a unutra, cim probam nesto da stavim eto ti problema!

Poslednja izmena:
Probaj lolevel format (treba da ga imas na CD koji dolazi uz flash). Ako to ne uspe onda primi moje saucesce.

Bas stara tema ali ajde da ne otvaram novu pa cu pitati ovde...
Snimio sam film sa burazerovog desktopa i pokusao da pustim na mom laptopu ali od toga nema nista jer totalno blokira i kad pokusam da kopiram film sa CD-a na HDD pa odatle pustim dobijem istu poruku:"Data error (cyclic redundancy check)"!?
Zasto su CD-ovi ne citljivi,bilo da ih rezem na 8 ili 10 ili 12 puta a u pitanju su Verbatim RW 700MB SERL (oni plavi ili zeleni ili ljubicasti bez papira u futroli)!Sto je najcudnije,kad te CD-ove rezem na svom kompujuteru i zatim na njemu i pustim oni rade bez problema i kad on nareze na svom to radi super kod njega,tako da nije do CD-ova ali ono sto njegov Sony CD-RW nareze na njima to moj LG Combo ne cita ni pod razno!
Novi HDD na koji pokusavam da prebacim podatke i filmove je proveren preko HD Tune i,naravno,nema bad sectors-a a WD Diagnostics isto kaze da je S.M.A.R.T status OK i sta sad da mu radim!?A ni sa Hitachi HDD-om koji je izvadjen iz laptopa pa zamenjen WD Scorpiom se isto desava!?Jel moguce da njegov rezac nije u redu ili mozda moj ATA konektor na ploci laptopa nije u redu,MADA sa drugarovog kompjutera bez ikakvih problema prebacuje i pusta!?Drugar ima neku 6-ticu Nero a ja i burazer 7.0.5.4 ako sam dobro zapamtio,da li je toliko bagovit da NIJEDNOM nece da nareze kako treba a 5 puta sam probao i uvek daje istu gresku a sa drugarovog CD-RW-a radi super!? :mad: :wall:
Pozdrav ,)

meno to izbacuje jnatripuje se rezac ili je cd-dvd los ,meni nece da se prebaci neki film,jednostavno mu se ne svidja cd,kupi skrnavi prico i resi problem....

PS : NERO 7 je krs....6-ica je bolja

Poslednja izmena:
Lako je to reci:"Ovo je krs,ono je krs...",ali meni treba resenje a ne ponizavanje mog hardvera i softvera,koji inace super radi sa mog laptopa na tudj kompjuter i sa tudjeg na moj (malopre sam prebacio film sa Verbatim RW CD-a iz iste serije sa drugarove masine) ali sa bratovog na moj jednostavno nece!A na njegovom lepo pusta taj disk,Disc Check kaze da je 92% normalan,ili kako vec zove to,sto je solidno dobar procenat kvaliteta ali moj laptop to ne guta niti pusta!?
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Lako je to reci:"Ovo je krs,ono je krs...",ali meni treba resenje a ne ponizavanje mog hardvera i softvera,... ali moj laptop to ne guta niti pusta!?
Pozdrav ,)

Ajd ponovo:
koji je kombo kod tebe u masini, koji uredjaj kod brata, i kojim softverom reze?

Lomnica_city je napisao(la):
...ono sto njegov Sony CD-RW nareze na njima to moj LG Combo ne cita ni pod razno!...
Drugar ima neku 6-ticu Nero a ja i burazer 7.0.5.5 ako sam dobro zapamtio,da li je toliko bagovit da NIJEDNOM nece da nareze kako treba a 5 puta sam probao i uvek daje istu gresku a sa drugarovog CD-RW-a radi super!? :mad: :wall:
Pozdrav ,)
Sve je vec tu bilo,ne treba da ponavljam,dovoljan je citat!

Nazad
Vrh Dno