Šta je novo?

Darwine AIMP/Winamp vs. iTunes

trancema

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
309
Danas je izasao toliko ocekivani Wine 1.0 .. Posle 15 godina razvoja..Ujedno je i update-ovan Darwine (Wine za OS X) na 1.0 RC5 (dakle..skoro finalna verzija) ..

Posle mnogo frustracije i "davanja sanse" iTunes-u, ipak sam odlucio da potrazim drugo resenje/alternativu..
Za OS X ih je bilo malo..O njihovom kvalitetu ne zelim ni da diskutujem .. Jedino pozitivno je Amarok koji se ceka za OS X..
Ipak dok ne izadje Amarok, probao sam AIMP player (v 2.11) na Darwine-u 1.0 rc5 i mogu vam reci da radi sasvim solidno ..
..Winamp (v5.531) iz ne poznatih razloga nije hteo da se ponasa/funkcionise normalno ( ali meni je i onako drazi AIMP (narocito u minimize mode-u), tako da .. :banana: ) ..

Planiram da probam jos i Foobar2000,ali sam tek instalirao Darwine i bio sam ne strpljiv da podelim ovo sa vama..

Da..I jos jedna dobra stvar je sto je Darwine uradjen u .dmg paketu, pa nije potrebno nikakvo petljanje sa Terminalom, vec obicna ,standardna instalacija ..

Definitivno vredi pokusati ..

More info i download na http://www.wine-reviews.net/

...:: uzivajte ::...

*edit*

uspeo sam podesiti i winamp..radi perfektno..Trebalo je u preferences u Outputu da odaberem HD Audio..Promenio sam i skin na classic..Potrebno je da iskljucite skinned mouse cursor, inace se nece videti kursor misa..
Stvarno sam sada super zadovoljan kako radi i mislim da ce iTunes da se koristi sve manje .. :D

pozz svima

Poslednja izmena:
Jel moze malo objasnjenja?
Sta je Wine, cemu to sluzi i odakle da se skine?

Meni iTunes savrseno odgovara...ali ce mi wine biti koristan za neke druge aplikacije...

postovacu moje rezultate

Jel moze malo objasnjenja?
Sta je Wine, cemu to sluzi i odakle da se skine?

Wine je aplikacija (besplatna) koja sluzi za pokretanje windows aplikacija u Linuxu ili (sada i na) OS X-u (gde se zove Darwine)..
Razvijana je kao sto si mogao procitati skoro 15 godina i juce je izasla prva full verzija..U OS X-u koristi X11 kako bi pokrenula windows aplikacije..

Jednostavno je..Instaliras Darwine i samo odes u Program Files (Windows particije) i pokrenes aplikaciju na dvostruki klik..Normalno pokrenes, kao sto bi uradio i u Windows-u ..
Meni je posluzilo da pokrenem audio playere, jer sam nezadovoljan iTunes-om..
Svakako moze da pokrene i neke druge aplikacije, ali ne sve..Recimo uTorrent radi odlicno, ali ipak koristim Transmission.. :banana:
( Ne znam zasto nece sve, ali dok ne probas, ne znas .. )

Vise informacija i download imas na linku koji sam stavio u prvom postu..

Wine je izuzetno korisna stvar za nas koji se bavimo administracijom mreza preko Mikrotikova. Bez njega, Webbox je alternativno resenje ali samo za osnovnu administraciju.

Nazad
Vrh Dno