Šta je novo?

Darkest Dungeon

Dandy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
985
U pitanju je "rogue-like" igra sa RPG elementima, koja je trenutno još uvek u early access fazi, ali je praktično potpuno igriva, ostalo je samo da se malo dopegla i da se eventualno doda još nešto sadržaja.

Steam stranica igre.

Po meni, jedna od najboljih igara ove godine. Ima relativno jednostavnu mehaniku, ali i dalje dosta dubine, plus unosi jednu vrlo bitnu i interesantnu novinu u ovaj tip igara, a to je psihičko stanje vaših likova. Pored hit poena, svako od njih ima i skalu koja predstavlja stanje svesti, pa što se liku više stresnih stvari događa, to je bliže ivici nervnog sloma.
Kada neko od likova "pukne", može svašta da mu se dogodi. Od toga da počne da paniči i unosi nemir u ostatak ekipe, preko rezigniranosti zbog koje želi da umre i čak odbija lečenje, pa do situacija gde uspe da smogne snage da se izbori sa svojim strahom i zapravo inspiriše ostale da istraju (ovo se nažalost retko događa :p ). Jedan od velikih delova mehanike igre je sistem gde likove između misija smirujete, tako što ih šaljete da meditiraju, opijaju se baru i kockaju, leče se u senatorijumu (ako dobiju neki psihološki poremećaj) ili posete bordel (pazite da ne zakače sifilis :p). Naravno, ovo sve pod uslovom da prežive misiju, što je pod velikim znakom pitanja.

Enivej. Od mene topla preporuka :)

Hmmmm, vrlo cudna igra. Iako volim potezne igre, ova mi je neobicna. Tupavo hodanje nadesno da bi se doslo do sledece borbe. Bas nekako jednostavno. Kao da je igra dosla sa tableta...

Meni dluje odlicno za sada,videcemo finalni produkt.

Ovo je izaslo, igra li neko? :)
Ja sam probao malo i dosta je zarazna (mada bih rado promenio par iritirajucih stvari)

Koncept igre mi se mnogo svidja, ali neke stvari jaooooooo.... Stres mehanika i ogranicenje lvla mi neopisivo idu na zivce. Ima modova za to, ali to mi nekako dodje kao varanje :S:

Sta znam, meni se svidja stres mehanika, mada ume da bude iritstres slazem se.. Ali to je car ovakve igre, da se nerviras i umires :D
Kakvo ogranicenje levela? Mislis da ako su likovi higher level ne mogu da rade lakse "misije"?

Najveca zamerka mi sto UI bas ne daje dovoljno informacija, kao npr kada stres liku bude iznad 100 pa postane Afflicted, ne mogu da vidim detalje stanja koje je dobio. Ili sto ne mogu da vidim sta rade spells monstera koje ubijas, i slicne stvari..
I ono spooooro nabrajanje nagrada posle zavrsene misije..oh my god, pa daj mi opciju da preskocim to *** :D

Poslednja izmena:
Najveca zamerka mi sto UI bas ne daje dovoljno informacija, kao npr kada stres liku bude iznad 100 pa postane Afflicted, ne mogu da vidim detalje stanja koje je dobio. Ili sto ne mogu da vidim sta rade spells monstera koje ubijas, i slicne stvari..
I ono spooooro nabrajanje nagrada posle zavrsene misije..oh my god, pa daj mi opciju da preskocim to *** :D

I to isto, ali to barem naucis i nema problema. Stres kao mehanika je ok, ali neki primeri... Ono ides samo tamnicom i kao skace im stres nasumicno cisto onako zbog okruzenja sta li :S: da barem ogranice samo kad ti baklja ne baca dovoljno svetlosti pa ajde. Ili jos bolji primer, dodje neko preko 100, ok frka ovo ono, a onda sede pored kamp vatre i taj majmun lupi nesto tipa "vi ste svi bolidi, jedino sam ja do jaja" i kao BUM, svima stres skace :d Ma daj bre.

I da, to sto ne mozes sa levelovanim characterima u low lvl dungeon. Pre dva minuta mi je Pig king ceo tim ubijao iz dva udarca a sad su svi kao previse dobri za njega ahahahahah:D
Ne smeta meni tezina, ali kad je nelogicna, glupava tezina onda...

*** to je sastavni deo mehanike igranja. Inače, verovatno gomila frustracija potiče otuda što ljudi misle da trebaju da sačuvaju sve heroje, odnosno da će na neki način izgubiti progresiju i šansu da posle igraju do kraja. Nemojte igrati tako, niti se štrecati kada/ako neko rikne. Inače, slažem se da bi trebali malo da ispeglaju neke stvari koje je Insomnium X naveo. Nadao sam se da će to sve ispeglati tokom Early Accessa, ali je očito da je ta randomizovanost zapravo feature igre...

Izašao je i TB-ov video baš o ovoj igri, pa što ne okačiti...

Nazad
Vrh Dno