- Učlanjen(a)
- 03.07.2000
- Poena
- 985
U pitanju je "rogue-like" igra sa RPG elementima, koja je trenutno još uvek u early access fazi, ali je praktično potpuno igriva, ostalo je samo da se malo dopegla i da se eventualno doda još nešto sadržaja.
Steam stranica igre.
Po meni, jedna od najboljih igara ove godine. Ima relativno jednostavnu mehaniku, ali i dalje dosta dubine, plus unosi jednu vrlo bitnu i interesantnu novinu u ovaj tip igara, a to je psihičko stanje vaših likova. Pored hit poena, svako od njih ima i skalu koja predstavlja stanje svesti, pa što se liku više stresnih stvari događa, to je bliže ivici nervnog sloma.
Kada neko od likova "pukne", može svašta da mu se dogodi. Od toga da počne da paniči i unosi nemir u ostatak ekipe, preko rezigniranosti zbog koje želi da umre i čak odbija lečenje, pa do situacija gde uspe da smogne snage da se izbori sa svojim strahom i zapravo inspiriše ostale da istraju (ovo se nažalost retko događa
). Jedan od velikih delova mehanike igre je sistem gde likove između misija smirujete, tako što ih šaljete da meditiraju, opijaju se baru i kockaju, leče se u senatorijumu (ako dobiju neki psihološki poremećaj) ili posete bordel (pazite da ne zakače sifilis
). Naravno, ovo sve pod uslovom da prežive misiju, što je pod velikim znakom pitanja.
Enivej. Od mene topla preporuka
Steam stranica igre.
Po meni, jedna od najboljih igara ove godine. Ima relativno jednostavnu mehaniku, ali i dalje dosta dubine, plus unosi jednu vrlo bitnu i interesantnu novinu u ovaj tip igara, a to je psihičko stanje vaših likova. Pored hit poena, svako od njih ima i skalu koja predstavlja stanje svesti, pa što se liku više stresnih stvari događa, to je bliže ivici nervnog sloma.
Kada neko od likova "pukne", može svašta da mu se dogodi. Od toga da počne da paniči i unosi nemir u ostatak ekipe, preko rezigniranosti zbog koje želi da umre i čak odbija lečenje, pa do situacija gde uspe da smogne snage da se izbori sa svojim strahom i zapravo inspiriše ostale da istraju (ovo se nažalost retko događa
Enivej. Od mene topla preporuka