Šta je novo?

Dark rock 4 ram clearance

Sxandu2K

Zapažen
Učlanjen(a)
03.08.2022
Poena
15
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700kf + Be Quiet Dark Rock 4
Matična ploča
MSI PRO Z690-A
RAM
Kingston Fury Renegade 2x16 3200mhz
GPU
TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 OC
Storage
Patriot SSD M.2 NVMe 512GB Viper + Samsung EVO Plus 1TB + WD Blue 320GB
Zvuk
Razer Kraken Tournament Edition
PSU
Antec HCG750 Gold
Kućište
LIAN LI LANCOOL 216
Monitor
LG 24" UltraGear 24GN650-B
Miš & tastatura
Razer Huntsman Tournament Edition + Razer Deathadder V3
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam ovaj kuler, on dolazi sa 135mm ventilatorom koji blokira prvi slot za ram, ja sam razmisljao uzeti jos 2x8gb rama.
Koje je najbolje resenje, prebaciti ovaj ventilator pozadi u ubaciti 120mm napred, valjda ce stati tako. Ako ima neko sa vise iskustva sa kulerom, nema toliko informacija, be quiet predlaze samo podići kuler, ali onda meni prelazi visinu kućišta.

Skroz na dnu strane imaš za DR4: https://www.bequiet.com/en/insidebequiet/26

Ne navode tačni clearance jer zavisi koliko možeš da podigneš ventiator. U default poziciji, ima samo 23mm što je previše nisko. Na slici izgleda kao da ima isti clearance sa malo podignutim ventom kao i Shadow Rock LP, 32mm. Ne mogu da provalim koji RAM koriste na tim slikama, doduše...

Ovde možeš videti da ima još lufta da se podigne dok se gornja ivica venta ne izravna sa vrhom kulera, nekih 7-8mm možda:

DR4_Dimensions.png

Svejedno, ne verujem da ćeš naći dovoljno nizak RAM. Corsair Vengeance LPX, Kingston Fury Beast i Patriot Viper 4 (Blackout) sa skinutim perajima na heatsinku svi imaju po 34mm visine, a oni su verovatno najniži RAM moduli koje možeš da nađeš kod nas ili u Mađarskoj.
Dakle, ili uzmi neku od tih memorija, podigni vent koliko treba i moli se da će stati, ili stavi 120mm vent, njih bar ima gomila dobrih...ili prodaj RAM koji imaš i uzmi 2x16GB, time si rešio i apgrejd i clearance.

Poslednja izmena:
Drug mi je juce napomenuo da uskoro planira sklopiti nesto za sebe, bas mi je palo na pamet ako zeli njemu da prodam ram i uzmem 2x16, mislim da je to najbolja opcija. Pokusao sam da stavim preko rama kojeg trenutno imam, prelazi stranicu kucista i to dosta. A i zbog estetike takodje, cini mi se da ce lose izgledati sa 120mm ventom. Hvala👌

Drug mi je juce napomenuo da uskoro planira sklopiti nesto za sebe, bas mi je palo na pamet ako zeli njemu da prodam ram i uzmem 2x16, mislim da je to najbolja opcija. Pokusao sam da stavim preko rama kojeg trenutno imam, prelazi stranicu kucista i to dosta. A i zbog estetike takodje, cini mi se da ce lose izgledati sa 120mm ventom. Hvala👌
Da, to ti je najbolja solucija. Prodaš čoveku tvoj RAM, uzmeš 2x16GB i nema da brineš da li će stati ispod...

To ce i biti, hvala👍

Nazad
Vrh Dno