Šta je novo?

Dan kada sam pozelo moju staru 15'ticu !!

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
Sta je to sa ovim svetom ?

Prodao sam moj stari pentium III, i mesecima skupljane pare ulozio u nov kompjuter, posto nisam imao para za TFT, logicno odlucio sam da uzmem najbolji model 17' CRT monitora.
Uzeo sam samsung 795MB dynaflat.
Katastrofa! Ja ne znam kako neko moze da gleda u monitor koji na sebi ima one celijice, sace ili sta li vec. Imam Asus ati9200, menjao sam monitor i rekli su mi da su svi takvi.
Pa sto boga mu ne napisu Dyna Flat = gledajte monitor kroz pcelarsku mrezu.
Bas mi je tesko, jer sam na samsungu od 15 inca imao lepsu i prirodniju sliku, jedino na novom monitor sto je bolje od starog je kontrast, ali dzaba!!
Uz to slika nije ostra, font od ikonica je malo mutan, ej a na 15'tici od 50e kristal!

Diler mi je rekao da mogu da ga menjam za neki drugi model, ali sta ja znam koji , kaze da su svi ti flat isti.
Imate li neki savet, za sta da menjam??

Uffffffff, pa da si samo juce pregledao tredove ne tu temu video bi. Ja sam (izmedju ostalog) poznat po pljuvacini po DF i MB seriji samsunga koja je blago receno katastrofalna!
Nema ti resenja i pomoci od zamene, sve je to isto smece....
Menjaj za neki drugi brend i gledaj da nema ugradjenu istu tu cevku...
MB=DF...nije sija nego vrat, to ti je cisto da ne bude da nista nisu "novo" smislili.

pozdrav

Offtopic: Kako su se pokazali flatroni?

Dam ti svoj stari Samsung 753s za male pare. Slika je dobra, samo mu je geometrija loša. Iako je on svojevremeno predstavljao dno dna u izboru monitora, moji prijatelji koji valjaju hardver tvrde da je znatno bolji od sadašnjih CRT-a koji su zbog štednji u proizvodnji totalni krš.

Bas sam pre neki dan video neki DF... stvarno je slika ko sace...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Bas sam pre neki dan video neki DF... stvarno je slika ko sace...
Svoj Samsung 795MB sam zamenio za za Hansol 730DT :D i ne da sam zadovoljan, nego i mnogo više od toga. Imao sam postavljen Thread o tome koji od ova dva monitora je bolji i složio se sa savetom Denitea. :wave: Slike nisu uporedive uopšte, a cena je čak par jevreja na strani Hansola. :) . Toliko...
Pozdrav. :wave:

vladoA je napisao(la):
odlucio sam da uzmem najbolji model 17' CRT monitora.
Uzeo sam samsung 795MB dynaflat.
logika ti je mozda na mestu, al' sa izborom si zesce pogresio. odakle ti ideja da je 795MB najbolja 17-ica?

To "sace" je samo na 17", posto ma drigom kompu imam 955mb 19" i nema nikakvog "saca" :trust:

sace se vidi samo kad si pre tog monitora imao neki koji nije imao sace, ako si pre tog 955mb imao samsung 753s, onda naravno da nemas sace, posto si navikao na njega uveliko pa ga ni ne vidis :) kad sam video onog hyndai-a novog 19" crno-srebrnog i drugara koji je ODUSEVLJEN kvalitetom slike bacio sam peglu. Moja belinea sugava moze da bude ponosna na kvalitet prikaza pored nekih danasnjih CRT monitora.

Cudi me kako to da je Hansol puno bolji od Samsunga kad su maltene ista firma, dele iste delove, samo dizajn "oklopa" imaju razlicit...ali dobro je znati. znaci 730DT valja ?

gx-x je napisao(la):
sace se vidi samo kad si pre tog monitora imao neki koji nije imao sace, ako si pre tog 955mb imao samsung 753s, onda naravno da nemas sace, posto si navikao na njega uveliko pa ga ni ne vidis :) kad sam video onog hyndai-a novog 19" crno-srebrnog i drugara koji je ODUSEVLJEN kvalitetom slike bacio sam peglu. Moja belinea sugava moze da bude ponosna na kvalitet prikaza pored nekih danasnjih CRT monitora.

Cudi me kako to da je Hansol puno bolji od Samsunga kad su maltene ista firma, dele iste delove, samo dizajn "oklopa" imaju razlicit...ali dobro je znati. znaci 730DT valja ?
Nije los, mada mislim da je bolje dati pare za neki dobar polovnjak. Dell 17" Flat trinitron, ima ih mislim na Spensu sa 6 meseci garancije ( 2001 ili 2002 godiste). To se zove slika, lepsa je od 95% CRT monitora koji se sad prodaju ( Samsung, LG, Hansol...)

kad se setim matorih daewoo monitora...ehh, stara dobra vremena...Znaci i ja bih menjao moju sadasnju (sekundarnu) 17" belineu (iako nije losa, nema sace i mreze i ta sr.) za nesto malko ostrije, matorim hansolima uopste ne verujem, toliko sam ih "crvenih" video da je to strasno....mozda Dell, ako se ne varam on je koristio trinitron cevi svojevremeno....

edit: sad sam se setio ! Video sam da su se u imtelu pojavili ViewSonic monitori ! Stari (oni od pre 4-5 god.) su bili jako dobri, da li neko zna kakvi su sad ovi ???

Poslednja izmena:
U firmi su mi kupili polovni (direktor stedi) monitor Siemens MCM17P1.

Moje gundjanje je preslo u odusevljenje nakon vrlo malo vremena rada na njemu. Nije flat ali taj monitor (17") radi na 1280x1024 sa 85 Hz a slika je perfektno ostra, da se poseces. Geometrija savrsena, osvetljenost jednaka svuda i nema nikakve mreze preko slike. Nisam ni znao da postoji 17" monitor koji je upotrebljiv na 1280x1024. 1152x864 tera na 100Hz i slika je jos ostrija. Cena mu je bila 60 eur a firma gde je kupljen je dala i 6 meseci garancije. Na poledjini pise da je proizveden u maju 2000-te.

Ako negde nadjem, to ce biti moj sledeci monitor. Ova jeftina s*r*nj* od Samsunga ne mogu ni da mu primirisu.

Pa, sta da kazem, hvala vam, ali ja jos uvek ne znam za sta da ga menjam.
Najgore mi je sto je po vertikali na sredini monitora ok slika, bez mreze, a kako se ide levo i desno ka krajevima, slika postaje za mene negledljiva.

Diler mi je rekao da vidim gde u gradu mogu da pogledam kako rade slicne 17'tice, pa ako i se neka dopadne on ce da naruci, mislim se pih ... Pa da li znate gde mogu da vidim neke modele sem samsunga na delu. Pazte ovo, bio sam u adakomu i pitam mogu li da vidim viewsonic i lik kaze moze moze evo za sekund, ja reko super, vrati se on za minut i donese mi sliku monitora :), znate ono istampanu na nekom papiru u losoj rezoluciji, kaze pravi on nikad nije ni video, on samo radi u komercijali....

Bas sam pitao za LG sto rece onaj decko na pocetku, i tu mi prodavac poceo da prica o nekoj trip slici, koja nije za sve (poremeceno zvuci), i pomslim lud covek od koga ja kupujem komp, kad danas citam u onom topiku lika boli glava od LG-a, :)) majko mila :).

Hensol ne znam gde da pogledam.

logika ti je mozda na mestu, al' sa izborom si zesce pogresio. odakle ti ideja da je 795MB najbolja 17-ica?
Vidi ja sam isao logikom posto ne znam, pitacu, i pitao sam prodavce i oni su mi rekli da je taj samsung klasika, trenutno njihov top crt model, ljudi ga najvise kupuju, niko se nije zalio... to isto sam cuo sa nekoliko strana, a i brat bratu nemas ti nista drugo u cenovnicima, cak i ako pise uglavnom nemaju druge modele, pogledaj i sam.
Sta mi ti preporucujes ?

Poslednja izmena:
vladoA je napisao(la):
Vidi ja sam isao logikom posto ne znam, pitacu, i pitao sam prodavce

:D :D :D :D :D :D
Poslednja osoba koju pitas nesto o proizvodu je prodavac, jer je njemu u velikom interesu da te slaze. Naravno, ovo nije uvek tako, imas bas postenih i dobrih trgovaca, ali generalno jeste.

E sad, sto se tice CRT monitora, u njihov razvoj se vise nista ne ulaze, kompletan fokus je na TFT monitorima. Profit na proizvodnji CRT monitora je toliko mali, da se nece praviti nova postrojenja, vec ce se u starim postrojenjima praviti CRTovi bez unapredjenja, cisto da bi kompanije povratile ulozeni novac, tj izvukli sto vise bez daljeg ulaganja.

mislim da je kod 17' - ica trenutno najbolje kupovina LG Flatron... Imaju stvarno primetno lepsu sliku od Samsunga i Hansola....
probaj(obavezno pogledaj) nekog od njih...

da li je neko ovde video LG F900P monitor (oko 250e MP cena).. ??
slika je vise nego fenomenalna i dobro bi razmislio izmedju njega i recimo Samsung TFT-a...(znam da ce sad da me pljujete , al' moram da iznesem svoje misljenje..)

Mozda jos uvek nije vreme za prelazak na TFT (barem dok jos malo ne padnu cene kvalitetnijih 17' panela) i mozda na prolece 2005 bude dobrih 17 TFT-a za oko 380e...

Ako naletis na neki polovni EIZO- NANAO ili NEC ili Micubisi, i dopadne ti se, odmah uzimaj, to je barem duplo bolje od bilo koje 17' CRT koji mozes da nadjes kod nas...

pozdrav!

Originally Posted by gx-x
sace se vidi samo kad si pre tog monitora imao neki koji nije imao sace, ako si pre tog 955mb imao samsung 753s, onda naravno da nemas sace, posto si navikao na njega uveliko pa ga ni ne vidis kad sam video onog hyndai-a novog 19" crno-srebrnog i drugara koji je ODUSEVLJEN kvalitetom slike bacio sam peglu. Moja belinea sugava moze da bude ponosna na kvalitet prikaza pored nekih danasnjih CRT monitora

Evo gledam svoj Samsung SyncMaster 757nf 17" i on nema sace iz toga zakljucujem da ni 955mb nema sace :)
Nista od sindroma sa saca na sace :D

TEP3A je napisao(la):
Mozda jos uvek nije vreme za prelazak na TFT (barem dok jos malo ne padnu cene kvalitetnijih 17' panela) i mozda na prolece 2005 bude dobrih 17 TFT-a za oko 380e...

Ako naletis na neki polovni EIZO- NANAO ili NEC ili Micubisi, i dopadne ti se, odmah uzimaj, to je barem duplo bolje od bilo koje 17' CRT koji mozes da nadjes kod nas...

Hm, mozda ne pratis cene TFTova? Odlicni 17" TFTovi su ti 330€ ili nesto malo vise, a ti hoces da das 250€ za CRT?
Da, bice dobrih na prolece za 380€, zato sto ce da uvedu PDV :)

Slazem se potpuno za polovne 17" CRTove iz inostranstva, mnogo su bolji od ovih novih.

TEP3A je napisao(la):
da li je neko ovde video LG F900P monitor (oko 250e MP cena).. ??
slika je vise nego fenomenalna i dobro bi razmislio izmedju njega i recimo Samsung TFT-a...(znam da ce sad da me pljujete , al' moram da iznesem svoje misljenje..)

Gledam u F900P nekih godinu i malo vise.
Monitor ima perfektnu sliku za moje oci.
Samo hint da sam morao da biram primerak i da me je ukenjalo jako, posto su drugi koje sam capio bili prilicno losi.
Znaci ako imate mogucnost da birate primerak, uzmni F900P, ako nemate, batalite. Obavezno pri kupovini monitora proverite kakav vam primerak uvaljuju.

gx-x je napisao(la):
Pa... svestan sam ja toga da dele mnogo što šta, ali veruj mi, ili je moj 795MB bio posebna priča (a nije, prodao sam ih nekih pedesetak komada) :D ili ljudi urade nešto "više" sa njim(Hansolom)...možda kvalitetnija naponska jedinica...ne znam ;) . Inače ovo se izričito odnosi na DT seriju. ED serija je stvarno u klasi sa 793(753)DF/MB serijom. E sad, to što kad ljudima kažeš da uzmu Hansol samo što ti ne izjure iz radnje trčećim korakom jer nemaš Samsunga, to je druga priča...tako da sam i odustao od dalje prodaje istih.
PS. Kod Hansola sam imao ubedljivo najmanji broj reklamacija (720P, 730E, 730ED), a to je veoma zahvalno za jednu mladu firmu.
Pozdrav. :wave:

Slazem se sa svima koji preporucuju polovnjake. Eizo, Mitsubishi, Siemens, Sony ako nisu previse stari (obicno na poledjini pise godina proizvodnje) sijeu sve nove za pet duyina. Siemens o kojem sam gore pricao je 1999 kostao 1200 dem (600 danasnjih eur).

Ni IBM monitori od 19" nisu losi. Imaju velike refresh rate, slika se vidi sasvim OK.

Mene su nacucili da kad kupujem racunar da nikad ne stedim pare na monitoru, ipak los monitor moze vrlo lose da utice na vid, tako da sam totalno protiv polovnih monitora

Ne. Slab odziv.

Imas LCD-TFT sa veoma niskom cenom od 15". Idi kodi Bozic & Sons :)

Da li je sada vreme za prelazak sa CRT monitora na TFT monitore?

Vrh Dno