Šta je novo?

Daljinsko upravljanje racunarom ...

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Narode,
jel zna neko proveren program gde mogu na primer da od kuce malo svrljam po kompjuteru na koga sam se konektovao modemom?

Tipa drugu pocetniku trebam da namestim podesavanja, medjutim on je toliki pocetnik da ne vredi govoriti nista preko telefona ... vec moram ja to da odradim ...

Jel postoji tako nesto ... ?

Imas remote desktop connection ugradjen u XP...
Ako nemate XP instaliran, meni se svidja program Dameware

RealVNC ili TightVNC - oba su besplatna, dobra i lako se i brzo (u par koraka) instaliraju/podesavaju...

Imam instaliran WinXP pro na oba sistema. Medjutim ne znam kako samu konekciju da uspostavim. Kako da napravim DialUp Server? Pre u Win98 moze da se napravi, ali u WinXP ne mogu da nadjem.

Meni treba iskljucivo modem2modem a ne internet2internet konekcija.
Znaci u Remote Desktop Connection biram na koji kompjuter se konektujem, ali ja ne znam kako da uspostavim vezu bez DialUp Servera? Kako da namestim na drugom racunaru da mi po zvonjavi modem uspostavi vezu i digne DialUp server ...

Jel probao ko ovaj Remote Desktop Connection u WinXP ?
Radi li to uopste?

posto sam nekako uspeo da polomim jedan pin na konektoru od monitora, drugi komp mi je ostao bez displeja. probao sam VNC, Tight VNC ali ni jedan ne daje ni problizno lepo osvezavanje slike kao MS-ov Desktop Sharing... Mislim svaka cast...

Kada se diskonektujete, svi programi i procesi nastavljaju sa radom i cekaju spremni na vas sledeci logon, ukoliko naravno ne idete na start/log off

Ovo naravno pricam za konekcije sa Lan-a, nisam probao modemom posto ga nemam :)

RemoteDesktopC u XP-u radi i to odlicno, takodje i Remote Assistance. A da bi radio preko modema moras da napravis inbound connectio. Na klijentu normalno! Posle toga samo pozoves ;)

:boom:

A kako se pravi INBOUND CONNECTION? To mi je problem ...

start->settings->Network ...->New Conn...-> set up advance connection->Accept...-> dalje je lako.

Neces moci /cinimi se/ da podesis posle kog zvona da se javis + ako hoces assistent da koristis moras da mu posaljes "poziv"

Remote Administrator takodje kao preporuka...

Hvala.
Ostaje jos da probam...
Ne znam da li ce sve biti OK, ako budem imao problema javicu se.

Hvala svima.

Nazad
Vrh Dno