Šta je novo?

DALJINCI - DALJINSKI UPRAVLJACI !

• Začetnik teme Začetnik teme steluk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

steluk

Guest
malo po malo, pa po neko dugme na daljincima nece da radi. Vidim kad otvorim da je tu neka zamascena istrosena (grafitna) emulzija.
Bilo bi lepo da neko ko se razume, napise nam kako da sami popravimo. meni se desavalo da batalim neki aparat jer nisam mogao daljincem da rukujem, a nema da se kupi novi. zadnji primer mi je za erkondisn !
:smash::wave:

Daljinci su uglavnom vrlo jednostavni. Dugme ima dva kontakta koje se kativira ukoliko su kontakti spojeni. Obicno se "uvijaju" u onaj lavirint cik-cak na plocici dok sam taster ima grafitnu povrsinu koja provodi.
Postoji sprej graphit kojim se to moze srediti, mada su neki koristili i parcice alu folije zalepljene na to mesto.
Mada moram da priznam, meni se nikada nije desilo da se grafit osteti. Najcesce je to samo prljavstina preko plocice i losa provodljivost.

Prljavstinu obicno cistim obicnim alkoholom.

Prljavštinu sa silikonske tastature je najbolje očistiti mlakom vodom i sapunom. Tako se i odmasti tastatura, a grafit se ne oštećuje. Ako je grafit do te mere potrošen da nema kontakta, meni se kao najbolje rešenje pokazalo korišćenje samolepivih folija za tastature sa mobilnih telefona. Isečeš kvadratiće, zalepiš na ploču od daljinskog preko kontakata i to je to. Posle čak i tasteri dobiju onaj lep klik kao na telefonu. 🙂

9795600-foil-keypad-nokia-x1-01-%28original%29,5149ad67ee250.jpg

Ove folije bi trebalo da mogu da se kupe kao rezervni deo, i to za sitne pare.

operesh gumu tecnim sapunom a plocu krpom ochistish.
Ako ti se nije skinuo sav grafit radice. Ako se skinuo mozesh da nabavis grafit il da das 800 din i kupish u belom elektroniku zamenski daljinac. nije lep kao originalni ali bitno je da radi.

Ja sam zato za svoj Samsung H serije kupio još jedan daljinski, isti kao i original. Naručio iz Bugarske, jer kod nas nigde nije bilo. Nadam se da neću imati ovaj televizor toliko dugo da mu daljinski pobrljavi, ali ko zna. A TV inače nema dugmiće na sebi, samo neki "džojstik" s desne strane iza.

Nazad
Vrh Dno