Šta je novo?

Daljinac za TV ?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ortakinja ima TV LG, model CK-21t40x, ali sticajem okolnosti nema daljinac.
Kako, gde, sta, koji da nabavi? Probala je sa univerzalnim, neki Pilot, ali ne radi kako treba.

Uh, nije valjda da niko ne koristi neki univerzalac, ili da ne zna gde moze da se kupi bas za taj LG?

Stormbringer_bg je napisao(la):
Uh, nije valjda da niko ne koristi neki univerzalac, ili da ne zna gde moze da se kupi bas za taj LG?

Na buvljaku..iliti OTC-u. Samo ponesi originalni ako poseduje (tj. pokvario se, ne funkcionise vise, da bi moglo da se uporedi). Ja sam to uradio, kupio novi/stari i savrseno radi.

Ja sam kupio univerzalni na Sajmu (Bazar) i katastrofa, gore djubre od elektronike nisam video u zivotu. Mrzelo me bilo da trazim i kupio sam neko odvratno djubre.

Ti Pilot daljinci su, kao, solidni. Na buvljaku sigurno ima daljinaca. Mozes da probas i na Kalenic pijaci. Na jednoj tezgi u onom delu pijace prema trafikicama sa korama za pite i testeninom jedan lik prodaje razne dzidza-bidze i ima 3-4 vrste tih univerzalaca. Mogu da se isprobaju jedan dan i vrate ako nisi zadovoljan.

Mada sve je to niti jeftino, niti priblizno kvalitetno kao originalni daljinac. Najbolje je naci nekog elektronicara da popravi original, ali u slucaju tvoje prijateljice to nije moguce.

Ljudi, pa uopste nije bitno kakav je daljinac. Bitno je da salje odredjeni kod na odredjenoj frekvenciji. Najvaznije kod daljinca je noseca frekvencija, koja moze biti 36kHz, 38kHz ili 40kHz. Znaci ako je taj ic prijemnik na 40kHz {obicno su to sonijevi uredjaji} mora i daljinac da bude na 40kHz. Dzabe sto on salje dobar kod, kad ga salje na pogresnoj freq.
Znaci nemoguce je da neki daljinac ne radi, pogotovo ako je na 36kHz {sto je neki standard}.
I ko je to rekao da original ne moze da se popravi?
Obicno se izlizu kontakti, ili crkne kristal, a cak i ako je ploca pukla to moze lako da se sredi, sem ako je stampa grafitna. Onda ce ici malo teze.
Sto ne radi? Sta mu je?

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci, ali ona jednostavno nema daljinac, izgubila ga je pre par godina.

Ma uzmi univerzalni neki drugi, ajde da ne bude pilot, pa imas sa njim i knjizicu sa kodovima, pa trazi model. Ako nema tamo imas na netu sigurno. Sumljivo ni to da ne radi sa univerzalcem.
Kako ne radi, sta se desava, brka kodove ili sta?

Stormbringer_bg je napisao(la):
Hvala svima na pomoci, ali ona jednostavno nema daljinac, izgubila ga je pre par godina.

Ajd nek' proba na Pilotu sledece kodove :

210, 226, 240, 243, 244, 269

ovaj boldovani posebno (kod matoraca kuci je bas neki
21" LG i taj mu lezi "k'o budali samar" :d ).

Ako nece, trebalo bi da je dobila spisak kodova uz daljinac ?
(Ukoliko ne radite na carini :p , probati kodove pod stavkom Goldstar)

Vrh Dno