Šta je novo?

Dali se i vama desava.....

ghost

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
745
da u zadnjih par dana masovno stizu obavestenja Mail-om
nasih dragih postmastera (Infosky, Eunet....) da su poslate poruke zarazene kojekakvim bahanalnim virusima , najcesce : Exploit.IFrame.
;)

Reci mi jednu stvar: da li si ti te poruke, za koje tvoj provajder tvrdi da su zarazene, stvarno slao nekome, ili ne?

Ni pomena , s tim sto sam neke pouke "ja slao" na meni potpuno nepoznate adrese ( nisam slao doticnima ) , dok su " neki " pokusali da meni posalju poruke , pa me postmasteri obavestavaju o brisanju istih - totalna nebuloza :rocket:
Ovo je najnovije :

The following message had attachment(s) which contained the viruses:

>From : [email protected]
To : [email protected]
Subject : All rights reserved.
Date : Fri, 10 Jan 2003 21:24:57 +0100
Message-ID: <[email protected]>

Attachment Virus name Action taken
------------------------------------------------------------------------------
cf2093728944.att Exploit.IFrame.FileDownloadMessage Deleted

i ova....

The following message had attachment(s) which contained viruses:

>From : [email protected]
To : [email protected]
Subject : A special nice game
Date : Fri, 10 Jan 2003 21:24:44 +0100
Message-ID: <[email protected]>

Attachment Virus name Action taken
------------------------------------------------------------------------------
rock.exe I-Worm.Klez.h Message Deleted

Vidi, ako kod tebe updateovani AV program kaze da je sve u redu, onda nemas razloga da se brines. Najverovatnije objasnjenje je jedan od aktuelnih virusa (neka varijanta Kleza...) koji je sa one vec poznate procedure "kad zarazi neki racunar pocne da salje mailove na sve adrese iz Outlook address booka", upgradeovan sa dodatnom opcijom da u te mailove kao posiljaoca ne upisuje samo vlasnika zarazenog racunara, vec i sve adrese iz pomenutog Address Booka. Dakle, "svi salju svima"...
Ili u prevodu, virusom je zarazen neko ko poseduje tvoju mail adresu u svom address booku. I sa njegovog racunara krecu mailovi sa virusom u kojima se ti pominjes kao posiljalac. Kada AV program kod nekog provajdera primi takvu poruku, on je zaustavi, obavesti o tome onoga kome je poslata, ali i tebe, kao "posiljaoca".
I ti tu prakticno ne mozes nista da uradis, osim da odes u crkvu i pomolis se da taj mamlaz sto pre spozna da je zarazen...

Pretpostavljam da je verovatno tako nesto u pitanju, ali
je zaista S M O R N O. Inace na masini mi je uredno update-ovan
KAV personal pro 4.01.
Hvala

;)

Vidiš iz hedera da se zaražene poruke šalju sa ili preko mail servera Rudarsko-geološkog fakulteta. Moguće da neko od ljudi ko ima tebe u adresaru ima zaražen sistem, pa da mu virus šalje zaražene poruke "u tvoje ime".

Nazad
Vrh Dno