Šta je novo?

Dali da uzemem Nvidia Gf 8800 GTX OC?

Slavko

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2012
Poena
154
E ovako kanim uzeti 8800 GTX OC cverzija sa 384-bit-a 768mb ddr3, dam moju 5750 1gb ddr5 i 2000din za 8800 GTX
Mozete li mi reci kakva je graficka ovako i dali je bolja od 5750 i kako se ponasa u igrama ?
Dali ce je moj processor gusiti imam AMD Phenom II X3 710 na 2.6 ghz i 6mb L3 kes memorije.

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/481296_562763017085870_335920590_n.jpg evo o kojo je grafickoj rec inace ima mocan izgled i poprilicno je teska,
dali su joj normalne temperature u idle je 65 a u full load je 74-75 ? i hoce li biti dosta LC Power 600W

Ti bi da daš relativno aktuelnu karticu sa više brže memorije za karticu koja samo što nije crkla (8800GTX su veoma popularne po hladnom lemu i često se peku u rerni da prorade da bi bile zavaljane naivnima) i troši struje kao luda a pritom se greje nenormalno????

I još da doplatiš?

Ako je ta 8800GTX nova, nekorišćena jer je zaostala na nekom lageru i nije eksploatisana 5 godina onda možda da razmišljaš o zameni. Ovako, samo ćeš baciti dobru karticu i 2000 dinara i možemo očekivati nov post od tebe na temu kako da oživiš 88800gtx u rerni.

Tu 8800 GTX OC prodaje moj jedan prijatelj pecena nije ima jos uvek sve i jednu nalepnicu i nije otvarana kako bi igre radile sa njom losije ili bolje od hd5750 ?i dali bi bilo dosta napajanje od 600w lc power?

Kakvo pitanje. Relativno novu kartu bi mijenjao za staaaru kartu. I da su bolje performanse, to se ne radi. A nisu. U većini igara je bolji Radeon, plus troši u pola struje zahvaljujući novom procesu.

A kad bi menjao5750 za hd 6670 1gb ddr5 koliko bi mi on nadoplatio posto ima tu i 8800 gtx ? + sto ima na 6670 jos 2 godine garancije ? koliko bi bilo moje ili njegove doplate ?

Moj predlog bi bio da se držiš te karte koju imaš. Radeon 6xxx generacija je donijela blaga poboljšanja performansi u odnosu na 5xxx generaciju. Plus je ta 6xxx niža na ljestvici. Nju bi vjerovatno drala ta GTX 8800. A ako bi baš da mijenjaš, sačekaj predlog nekog od forumaša iz Srbije za doplatu.

toj tvojoj kartici mora da je istekao rok (CRKAVA) kada hoces da je menjas za bilo koju drugu
sto bi menjao za losiju kartu i doplatu bolje je prodaj pa kupi sta ti odgovara
a pri tom vidi da je uparis sa ostatkom konfiguracije:smash:

Dali ce je moj processor gusiti imam AMD Phenom II X3 710 na 2.6 ghz i 6mb L3 kes memorije.

A izvini ko je Dali, jel' se to maže na leba?

Da se oglasim, čim je otvorio topic u "Servis", možda je pokvarena pa hoće da je mijenja. Šalim se. :d
Btw ne bacaj pare, čuj da daješ svoju grafu i još 2000. Bolje daj te 2000 u nešto drugo.

E ovako kanim uzeti 8800 GTX OC cverzija sa 384-bit-a 768mb ddr3, dam moju 5750 1gb ddr5 i 2000din za 8800 GTX
Mozete li mi reci kakva je graficka ovako i dali je bolja od 5750 i kako se ponasa u igrama ?

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/481296_562763017085870_335920590_n.jpg evo o kojo je grafickoj rec inace ima mocan izgled i poprilicno je teska,
dali su joj normalne temperature u idle je 65 a u full load je 74-75 ? i hoce li biti dosta LC Power 600W

Nemoj da kanis nista bolje cuvaj tu kartu ili ako hoces da je menjas odradi to za neku noviju koja je vredna ulaganja ovako ces samo da bacis lovu za bezveze.

Inicijalno pitanje je postavljeno 03.01.2013 u postu Problem oko kloka graficke ATI HD 5750 gde kaže "povecao sam core clok na 800 a memorije na 1300...kad sam usao u farcry 3 radi sve perfektno i posle jedno 3-4 minute odjednom mi izadje slika sa linijama i moram restartovati komp u cemu je problem ?"
To objašnjava ideju o zameni, očito je u dilemi da li je kartica neispravna ili samo nije nimalo raspoložena za OC.
Kako se kartica ponaša na default vrednostima?

Na default vrednostima se ponasa normalno i nema pregrevanja bio sam je nenormalno kloknuo a nisam povecao fan speed vratio sam je na default i radila je odlicno sad je trenutno kloknuta
GPU Clock na 780 a Core Clock na 1250 i neiskacu nikakve linije i netrebam restart komp a u full load se greje dok igram far cry 3 60 stepeni nekad i 62 a fan speed na 60 %...
Hteo sam da menjam za 8800 gtx oc posto je dosta jaca od moje i ima vise bita i tamo onaj bandwith kod mene je bez kloka 73,6gb/s a sa klokom mi je 80,0gbs dok 8800 bez kloka ima toliko koliko moja sa klokom i dali je taj bandwith i bitan za igre?

Druže, ostavi tu 5750 u komp i uživaj. Ne gledaj koliki je 'bandwidth' ovoj , a koliki onoj.

Tu 8800 GTX OC prodaje moj jedan prijatelj...

Lepo izbrišete tog prijatelja iz kontakta i nemojte više da mu se javljate. Takvi ljudi nikome ne trebaju - svako normalan se sklanja od takvih...
Ovde imate dosta objašnjenja zašto da se ne upuštate u tako nešto, nadam se da ćete poslušati.

Nikako brate ne uzimaj, to troši stuju kao nenormalno, i meni se (dodušpe sa slabijom GTS) dešaval oto da je skapala i to posle slabog korišćenja od strane mojih roditelja.

Definitivno nemenjaj, ati ti je hladniji i manje trosi, plus 8xxx serije su poznate po tome da crkavaju

Ja je, da sam na tvom mestu, ne bih menjao za tu 8800GTX.

A sta kazete o HD 4870 512 MB 256 BIT DDR5 proizvodjac saphire ?

Nzm dal nju da uzmem, kako su se pokazale ovako te 4870-tke ? ova je u full pakovanju sa drajverima i sa svom pratecom opremom i nikada nije klokovana niti pecena u rerni... sta mislite ovako o toj grafickoj?

Ako hoćeš stvarno da vidiš razliku bolje ganjaj neku 6xxx ili 7xxx seriju, nego te dinosauruse. Reci koliko para si spreman da daš na polovnu ili novu, pa ćemo da razmotrimo najbolje, za sada ni jedna koju si naveo nije ništa posebno bolja od tvoje.

5750 je aproksimativno jednak 4850 koji je pak aproksimativno jednak sa GTS250 koji je pak manje vise jednak sa 8800GTX, tako da ti se ne isplati.

Nzm dal nju da uzmem, kako su se pokazale ovako te 4870-tke ? ova je u full pakovanju sa drajverima i sa svom pratecom opremom i nikada nije klokovana niti pecena u rerni... sta mislite ovako o toj grafickoj?

Ja 4870 sapphire wozim vec oko godinu dana a uzeo sam je polovnu od kolege benchmarkovca ;) Karta mi i dan danas radi extra. Temperature su malo vece ali nisam imao problem sa pregrejavanjem ovog leta. Ako je budes uzeo neces se pokajati posebno zato sto je njena cena cini mi se oko 45eura polovna. Ali kao sto su ti svi ostali rekli uzmi nesto novije ovo su ipak stare kartice a sto je starije to je sklonije kvaru. Uzmi nesto novije sa podrskom za noviji DirectX i novije karte ce ti biti manji potrosaci posto 4870 nije potrosac nego bukwalno jede struju u full loadu cini mi se da moze da powuce do 150w sto je malo mnogo ;).

Ja se za napajanje nebrinem posto imam lc power 600 w i vucice je 100%....Mene zanima kako igre rade kod tebe sa tom 4870 grafom???ovu sto ja hocu da uzmem ima 512 mb 256 bit ddr5
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...65461445_n.jpg ...Ako se nevaram grafa je u idle 42 stepeni,zanima me dali ce se lepo 4870 uklopiti sa AMD Phenom II X3 710 2.6 ghz i 6mb kesa ?

Covece, citas li ti sta ti ljudi pisu? Sta si uhvatio 4870 kad neces osetiti neku posebnu razliku? A taj LC je verovatno 600H koji je daaaaaleeeko od 600W.

Covece aj mi ti onda preporuci neku dobru graficku do 8 000

Vrh Dno