Šta je novo?

Dajte neku preporuku za laptop do 1500€...

Keops

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
...samo mojne da je teži od 2 kg. Što lakše, to bolje, ako može lakše od kilo, idealno... :d Što se komponenti tiče, otkud znam, ne bih da cepidlačim... oću bre da sve bude do jaja :D

To sto ti trazis je subnotebook,samo su oni <2 kg.Naravno,ides na Centrino varijantu,a za te pare mozes uzeti sta god ti je volja...Toshiba je izbacila modele ubitacnog dizajna,pa kad ne zalis pare,pravac kod uvoznika.

ComTrade-a, a? Sajt im je zesce oskudan sto se tice njihove ponude - jedino sto moze da se iskopa je mail baje koji radi sa Toshibom, NISTA vise. Jel znas neki konkretan model, cisto da vidim specifikacije na Netu? I ono... koja je razlika izmedju sub i ordinary notebooka, osim u kilazi? ;)

Ček, stani, polako :)...

Prvo, mislim da je mihailo ipak mislio na sub notebook. Čini mi se da bi samo oni sa ~10" ekranom tako trebali da se nazivaju, ali da se u praksi nazivaju i oni sa ~12" ekranom, tačnije 12.1. Nije ni bitno, uglavnom takvi laptopovi nemaju na sebi optički uređaj i po koju džidža-bidžu, ali su neverovatno sexy i da, teže ispod 2 kilograma. Opet, tek 100 ili 200 grama preko 2kg se može naći neki Centrino notebook (14" ekran, оptički uređaj) koji je intelov pun pogodak što se laptopova tiče i koji je idealno rešenje za sve koji žele laptop, a ne građevinski materijal :).
I da, batali Toshibe, Dellove, Sonye i ostale igračke :)... Samo Compaq i IBM...

Poslednja izmena:
ova dva (IBM T42 & ASUS m6000) su preko 1600, a HP Compaq nc6000 prelazi 1800€ (source: pcberza)... mislim, nije previse, naprotiv... ali je sasvim dovoljno da mi iskoci iz budzeta. :(

kakvo je ovo cudo - compaq nx5000?

btw, dwdrw mi je MUST, ko zna koliko bi me ova prva dva izasla da i njega imaju.

i ajde jedno lame pitanje - sta je bolje - centrino ili pentium M? gledam ovu megahercazu, sve to nesto ispod 2GHz... a athlon od 3giga cirka 1100€... ne kapiram, mora da tu postoji neka caka...

1. Zato shto AMD nije nikakvo reshenje za notebook
2. Zato shto su takvi laptopovi desktop replacement-i i teze toliko da mozesh da bijesh njima, i
3. Zato shto popiju bateriju dok si rek'o keks...

Mogu josh da nabrajam, ali me zaista mrzi...

Toliko

M - mobility CPU (manja potrosnja + veci cache)
Centrino - tehnologija koja ubraja Pentium M CPU i integrisani wireless adapter

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
1. Zato shto AMD nije nikakvo reshenje za notebook
2. Zato shto su takvi laptopovi desktop replacement-i i teze toliko da mozesh da bijesh njima, i

Mogu josh da nabrajam, ali me zaista mrzi...

Toliko

1. False
2. True
3. True

Cekamo samo A2000K sa Athlon64 3200+,9700Pro...cena sitnica 1500e! :banana:

mitnick je napisao(la):
Jel ovo da skapiram kao da je AMD kombinacija brza i po tome slicnija desktop racunarima, a samim tim i zesce zahtevnija po pitanju "struje", ili sta?

opet ovaj mitnick :) je napisao(la):
M - mobility CPU (manja potrosnja + veci cache)
Centrino - tehnologija koja ubraja Pentium M CPU i integrisani wireless adapter
Ok, znaci centrino je bolji?

E da, mitniche, pa ti mi nisi dao nikakvu sugestiju, koja je to fora? :trust: ;)

Milan82bh je napisao(la):
Cekamo samo A2000K sa Athlon64 3200+,9700Pro...cena sitnica 1500e! :banana:
Jel i ja da cekam? ...da dodje? ...ili da pojeftini? :d

Poslednja izmena:
nije 5, nego 3.4 :]

listam ove halo oglase... kaze IBM T40 -> 1299€, HP Compaq nx9030 -> 1450€, ASUS L4500R -> 1220€ i za divno cudo, nista od tih nema DVDRW, a neki osetno jeftiniji (Fujitsu Simens, Gericom) imaju. Ne znam ******, ovo je za mene spansko selo - skapirao sam da trazim Centrino, ali koji? Koji vam se cini najbolji od ova tri? Ako sam preskocio neki "odozgo", vratite me na pravi put, please!! :]

A reci mi da li će ti taj laptop biti jedina ili druga (prva) mašina? Razumem da neko oće dvdrw ukoliko mu je to jedina mašina, ali da imena poput compaqa i ibma menja sa Fujitsu Siemensom ili BRE Gericomom mi nije jasno :). Polako, stani, diši duboko :), šalim se, ali veruj mi, samo lagano, žurba je ubedljivo najgora kod kupovine laptopova...

Vec imam ovaj desktop racunar kojim sam prilicno zadovoljan - da ne nabrajam komponente jer me to enivej ceka, obzirom da sam u fazonu da ga prodam (tj. da postavim topic za procenu a zatim i mali oglas) i da time delimicno pokrijem troskove laptopa. Istini za volju, imam na njemu izmedju ostalog i ASUS DVDRW 8x, ali bih i to da prodam, kinte radi... e sad, ajde, nije frka za DVDRW, sve dok imam mreznu, iscupacu ovu moju, dacu je ortaku koji ima DVDRW i rezacu kod njega, nije problem. Ali ne bi bilo lose u tom slucaju da imam minimum 40giga hard, po mogucstvu i veci. Prakticno mi laptop treba kao zamena za destop racunar ali mi se ne svidjaju te mane o kojima se raspravlja u kontekstu desktop replacementa - tezina & brzo trosenje baterije & zagrevanje. Necu bre to. Ali opet, ne bih ni da oskudevam u snazi masine zbog toga. Igrice ne igram, iako imam solidnu graficku (MSI 5900xt), nikada mi to nije bio prioritet - ali isto tako, ne bih bas da dam 1500€ i da mi graficka bude neka bulja. Inace se bavim web programiranjem i to je nesto sto mi donosi kintu - cinjenica je da ja mogu da radim u PHP/mySQL-u, ASP/Access-u i ColdFusionu na masini od 200MHz, ALI, to nije jedina stvar koju zelim da teram na laptopu. Ne zelim da mi se zakuca kad startujem Mayu ili slicne "zahtevne" programe koje trenutno zelim da savladam, za svoju dusu. ;) Naravno, sto brzi, to bolji. Isto vazi i za ostale parametre - sto laksi, sto manje zagrevanja, sto duzi autonomni radi, sto vise jebada poput LANa, WiFi-a, bluetootha etc., sto veci monitor - ali, zar to nije uslov za svaki laptop? U pravu si, ne treba se zaletati, niti zelim to da radim - po mom misljenju, 1500€ je sasvim dovoljno, ali ih ima puno u toj granici a ima i puno onih koji su ti negde (+-100, 200€) a ja pojma nemam za koji da se odlucim :(

Bane® je napisao(la):
Ček, stani, polako :)...

Prvo, mislim da je mihailo ipak mislio na sub notebook. Čini mi se da bi samo oni sa ~10" ekranom tako trebali da se nazivaju, ali da se u praksi nazivaju i oni sa ~12" ekranom, tačnije 12.1. Nije ni bitno, uglavnom takvi laptopovi nemaju na sebi optički uređaj i po koju džidža-bidžu, ali su neverovatno sexy i da, teže ispod 2 kilograma. Opet, tek 100 ili 200 grama preko 2kg se može naći neki Centrino notebook (14" ekran, оptički uređaj) koji je intelov pun pogodak što se laptopova tiče i koji je idealno rešenje za sve koji žele laptop, a ne građevinski materijal :).
I da, batali Toshibe, Dellove, Sonye i ostale igračke :)... Samo Compaq i IBM...

Igracke kazes? :smash:
Sony TR1MP, 10.6 (1280x800), Combo i masa 1400g. Baterija pri gledanju DVD-a preko 3h....i ja sam zadovoljan ;)
Naravno, masina je vise kao modni detalj za kancelariju, jer van kancelarijske primene nema mnogo 'leba od nje, ali kao sto rekoh, meni radi posao :)
Jedino cena :wall:

PJ je napisao(la):
Igracke kazes? :smash:
Sony TR1MP, 10.6 (1280x800), Combo i masa 1400g. Baterija pri gledanju DVD-a preko 3h....i ja sam zadovoljan ;)
Naravno, masina je vise kao modni detalj za kancelariju, jer van kancelarijske primene nema mnogo 'leba od nje, ali kao sto rekoh, meni radi posao :)
Jedino cena :wall:
A što si me qutovoao leba ti? Da promeniš moje mišljenje. Neću ga promeniti. Ne priznajem van IBM i Compaqa ništa. Jebi ga. Taj sony sam video i na njemu mogu da cenim mnogo mnogo stvari. Ukoliko Compaq uradi tako nešto slično po sličnoj ceni, izabrraću njega. Ukoliko je to takav jedini notebook i takav mi treba, pa, eto, izabraću taj sony, sa zadovoljstvom.

moram ovo da kažem: Na primer u društvu sam sa nekim drugarima koji se o automobilima uglavnom obrazuju iz spotova P Diddya i Nataše Bekvalac i tako kad prođe neki BMW ulicom oni ejakuliraju u gaće, a ja kažem (iz zezanja) da je krš. Oni me dobro poznaju i neće da krenu u raspravu, ali im je glavna rečenica "a ne bi ga vozio da ti ga neko pokloni". Ja kažem da bi ga prodao i kupio nešto za te pare što više mojim potrebama odgovara ili bi ga vozio kada ne bi imao ništa drugo (a pod ništa spada yugo i golf2), a bio pod obavezom da ga vozim. Sledeće je pitanje "a kada bi to bio jedini auto ikada napravljen" ja odgovorim da bi ga onda vozio.
Tako i sa Sonyem, kapa dole na trudu, ali može to ipak bolje da se uradi i ne mora svaki notebook da izgleda ko za Kristinu Agileru spremljen...

Poslednja izmena:
Ako hoćeš sve da bude No1 onda nađi što povoljnije IBM T 40/41/42 i nemoj da obraćaš pažnju na ove ostale fensi mašine!

Obrni-okreni i uvek je IBM T model best bay!!!

Centrino mašina sa Pentium M na 1.4 GHz ima DOVOLJNO snage da radiš bez problema sve što ti je potrebno iz domena PHP, MySQL...

Poslednja izmena:
Stvorenje je napisao(la):
Ako hoćeš sve da bude No1 onda nađi što povoljnije IBM T 40/41/42 i nemoj da obraćaš pažnju na ove ostale fensi mašine!

Obrni-okreni i uvek je IBM T model best bay!!!

Centrino mašina sa Pentium M na 1.4 GHz ima DOVOLJNO snage da radiš bez problema sve što ti je potrebno iz domena PHP, MySQL...

PHP mozes da radis i na P2 na 400. Inace lepa kupovina je i Toshiba Tecra M serija i Dell Latitude d600 recimo.

Ne mogu da verujem da je now i legalan Compaq nc6000 samo 1200€. :zgran:

Ni LG laptopovi nisu loši, to mu dođe ko IBM R samo se zove LG i fensi izgleda.

Ne vrdajte bre :D

A što se cene tiče, pa... vremena se menjaju, 1200€ je danas ogromna suma što se računara tiče...

Poslednja izmena:
Ovde se dosta puta pominjala kupovina laptopova i uvek su se kao saveti pominjali novi Asus, Compaq Ibm modeli. Zasto niko ne pominje one modele koji se ne kupuju u radnjama. Npr, bas sam pricao sa drugarom koji je pazario dell precision m60 za 1500evra (!), a takav u informatici (ako uopste moze da se kupi) ne bi bio ispod 3000. Pa za 100% razlike u ceni ne bi mi uopste smetalo sto umesto godinu dana imam tri meseca garancije ili sto nemam "fantasticnu 24-7 podrsku" od vendora.

Ne mogu da verujem da je now i legalan Compaq nc6000 samo 1200€. :zgran:

Jel Sinteh ono bese distributer za IBM/LG bookove?
Interesuje me gde se mogu naci LG bookovi u prodaji kod nas? Znas mozda?

Nazad
Vrh Dno