Šta je novo?

Dajte mi predlog?

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Moj procesor ima radni takt 1.7Ghz (overklokovan sa 1.66Ghz), malo je zastareo pa sam razmišljao i o tome da ga zamenim novim (polovnim) i bržim procesorom.

Uz procesor bi naravno uzeo i matičnu.
Interesuje me stara single core verzija koja je AGP/ATA kompatibilna u "paketu" sa matičnom.

Da li to ima negde da se kupi kao novo a da cena nije veća od 100€?

Ovo pitam jer sad viđam samo procesore sa dva, četiri i šest jezgara.

Neki savet?

Moj procesor ima radni takt 1.7Ghz (overklokovan sa 1.66Ghz), malo je zastareo pa sam razmišljao i o tome da ga zamenim novim (polovnim) i bržim procesorom.

Uz procesor bi naravno uzeo i matičnu.
Interesuje me stara single core verzija koja je AGP/ATA kompatibilna u "paketu" sa matičnom.

Da li to ima negde da se kupi kao novo a da cena nije veća od 100€?

Ovo pitam jer sad viđam samo procesore sa dva, četiri i šest jezgara.

Neki savet?
Nazalost tvoja konfiguracija je mnogo zastarila, jednostavno je nema smisla "upgredovati".

Jedina razumna opcija je da prodas to što imas te na planiranih 100€ dodas jos ~ 150€.

Pogledaj npr. ovdje:

Konfiguracija od 250e

Mozda ovako:

AMD Athlon II X3 425
Biostar TA785G3
2GB DDR3 Patriot PC1333
LC Power ATX Midi Tower 645B, 420W
640GB WD 6400AARS Green

Ovo je 24.800,00 dinara.

Odradice posao i slabije napajanje, posto je korisnik nezahtevan, a tri jezgra su tri jezgra.
A imas i kusur:)

Posto cijene divljaju treba provjeriti trenutno stanje, uglavnom ovakva, jeftina konfiguracija bila bi ogroman napredak u odnosu na tvoju trenutnu.:wave:

Poslednja izmena:
Slazem sa sa kbojan-om. Apsolutno se ne isplati da ulazes ~100e u to sto imas, nego ostavi tako i sakupljaj parice za novu masinu. Eto ta od ~250e bi ti bila avion u odnosu na to sto sada imas i u odnosu na ono sto bi dobio kupovinom nekog zastarekog single-core procesora i nove/polovne ploce sa AGP slotom.

pored ovog sto si zamislio da pucas pare na nesto polovno sto je malo brze od ovog tvog imas 2 opcije.
1.da stekas pare i uzmes nesto kao sto ti je bojan predlozio ili...
2. ili e3300+gigabyte g31m= 80evra +2gb ddr2 800mhz (polovan 30evra)=110Evra i ovo mozes odma da koristis samo ubodes tvoj stari hard i napajanje.

Onda prodaj tvoju plocu+cpu+agp grafiku +ram ne znam sta tacno imas al recimo da za sve to izvuces 50evra. Uzmes neko LC napajanje za 20 evra i za preostalih 30evra uzmes neku polovnu grafu 8600gt.

Evertone to mi je veliko cimanje.

S obzirom da sam nezaposlen za nov računar teško da ću imati skoro...

A ovo što si mi napisao je previše komplikovano.

Sačekaću neka bolja vremena.

Meni grafika nije bitna, zadovoljan sam onom što imam (9550), nego me "nervira" što računar zbog sporosti procesora ne može da ispuni ni jedan zahtevan zadatak.

Hvala i tebi puno na odgovoru.

Nije to nista komplikovano,pogotovo sto kazes da si zadovoljan sa 9550 taman ta integrisana g31 je u tom rangu. Ovo sto sam napisao je sve novo sa 3 godine garancije znaci e3300+g31ploca+1Gb ddr2 800MHz u radnjama je oko 100evra. taman si toliko i planirao da das i da iskoristis svoj hard i optiku.U tom slucaju i tvoje staro napajanje bi bilo dovoljno jer ovo trosi jos manje od tvoje trenutne konfiguracije

Poslednja izmena:
@kbojan ne znam tacno koliko kosta ta memorija jer ima vise cena :), ali ja bih isao na KHX 2GB 1600Mhz CL9. Ostalo je sve ok :), moze da se bavi otkljucavanjem proc-a, ali ne znam kako se ponasa taj Biostar.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno