Šta je novo?

Daewoo DQ-R1000D DVD recorder

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Video sam u Eltimu za cca 20000 din ovaj model DVD recordera(bez HDD-a naravno).Cena je i vise nego primamnjiva(cudo za Eltim moram da kazem) akcija neka,pa me interesuje da li ga je neko slucajno pazario,ili imao dodira sa njim,posto izvesno vreme planiram kupovinu DVD recordera,a ova ponuda mi je finansijski najprihvatljivija do sada.
Nasao sam informacije na
http://www.daewoo-electronics.de/d/products/av_audio_cd_prod.asp?idprod=348
ali me interesuje ipak realan rad.

Takodje me interesuje da li je neko koristio mozda Pioneer DVR 220 s on je u toj klasi kao Daewoo,ali je nesto skuplji
Mislim jeste da bi Pioneer bio mnogo bolje resenje,ali za 250 eur i Daewoo je OK.
Dakle any information?

Poslednja izmena:
UPDATE "Novi momenat"
Danas u Tehnomaniji videh neki Xoro HSD R505.Nisam u zivotu cuo za taj brend Xoro,ali oni kazu da je to Nemacki proizvodjac?!(bem li ga da li je),i jos pride cita DIVX sto bi mom burazeru dobro doslo.Cena mu je 270 eur
Snima u 4.moda kvaliteta,dakle standard u HQ staje 1h na 1 DVD a u EP staje 6h,naravno ima i SP i LP,ali ne znaju da li ima variable bitrate.
E sada preko nezavisnog prodavca imam varijantu Sony GX 300 isto model bez HDD-a za 320 eur.Sony mi se cini pouzdaniji od Xoro-a,ali pitanje je da li je sony malo probirljiviji sto se tice diskova
Ovaj xoro je malo dakle skuplji od Daewoo-a,ali malo jeftiniji od Sony GX300...ne znam da li je onda bolje ici na 50 eur skuplji Sony ili ustedeti 50 eur na Xoru.
Postoji i varijanta Philips 6O1 u Eltimu,za 375 eur(na mada moram napomenuti da je realna cena na zapadu ovog modela oko 250 eur).
Dakle,sta vi preporucujete,napominjem da mi se ne zuri,ali ipak treba da donesem neku odluku(ako u medjuvremenu ne odustanem od kupovine :))

Kupio sam daewoo dvd rekorder pre dve nedelje, i veoma se dobro pokazao.

mozes li malo detaljnije oko kvaliteta slike pri razlicitm modovima snimanja.

Cini mi se da je u Eltimu neka nova akcija. Ako nisam pogresio karticu sa cenom, onda je sada taj Daewoo DVD rec. nesto preko 14000 din.

uzeo sam ovaj uredjaj i izgleda se zeznuo...
stvar je u tome da ne mogu da ga povezem na svoj stari SONY TV koji ima samo ulaz za antenski kabl preko koga mi je bio prethodno povezan video rekorder.
Ja sam racunao da se i DVD vezuje za TV preko antenskog kabla ali nije tako, potrebna je jos jedna veza preko scarta, s-video ili video kabla.

da li ikako postoji mogucnost da iskombinujem nesto ili da kupujem novi tv ili prodam dvd?

Help!

Igvan je napisao(la):
uzeo sam ovaj uredjaj i izgleda se zeznuo...
stvar je u tome da ne mogu da ga povezem na svoj stari SONY TV koji ima samo ulaz za antenski kabl preko koga mi je bio prethodno povezan video rekorder.
Ja sam racunao da se i DVD vezuje za TV preko antenskog kabla ali nije tako, potrebna je jos jedna veza preko scarta, s-video ili video kabla.

da li ikako postoji mogucnost da iskombinujem nesto ili da kupujem novi tv ili prodam dvd?

Help!

:)
Pa ostavi video rekorder i na njega povezi dvd. Video mora da ima neki scart ili kompozitni video ulaz( chinch)

Povezao sam se preko videa. DVD ima tjuner pa preko njega gledam kanale...

Ima li neko još informacija o ovom uređaju? Koristio bih ga za prebacivanje sa VHS-a na DVD, zato što bih time ubrzao proces. Kolika mu je cena, Igvane?

Video sam ga za 15300din. Neko je napisao da je u Eltimu (nesto preko) 14000.

Po izgledu menija isti je kao Philips (6xx - zaboravio sam oznaku), ali mi se cini da je losijeg kvaliteta. Prvi koji sam uzeo nije hteo da se ukljuci - iskljuci, ni da otvori tray. (samo sto je raspakovan). Ovaj drugi vec radi :)
Nije neki statisticki uzorak da bi se doneo zakljucak o kvalitetu, a i ovo je prva serija Daewoo dvd rikordera na nasem trzistu.

Uzeo sam ga bas zbog VHS=>DVD

I jel si prebacivao? Kakve a/v ulaze ima? Kako se pokazao?

a jel neki dvd recorder nudi opciju povezivanja sa racunarom i narazevinja drugih podataka?

violinista je napisao(la):
I jel si prebacivao? Kakve a/v ulaze ima? Kako se pokazao?
2x scart
ant in/out
3x cinc
Svideo out
digital audio out

Cim budem radio nesto vise napisacu utiske...

A gde ima najjeftinije da se kupi taj daewoo recorder i jel pusta on divx?

Takodje, kako ide ta procudura snimanja?
Kada se snimi nesto na prazan DVD, da li se posle moze snimiti jos nesto na isti disk, tj. da li on snima multisession ili zatvori disk kad se zavrsi snimanje?

Ima ga u eltimu za 15600din, DivX ne pusta a snimanje je multisession s time koliko sam shvatio iz uputsva (nemam DVD+ disk) gledanje DVD+ diska je moguce samo posle njegovog zatvaranja.

Znači, ako snimam multisession na DVD+ disk, ne mogu da ga nigde gledam pre zatvaranja? A šta je sa DVD- diskovima, kako stoje stvari sa njima?

nije kompatibilan sa DVD- diskovima...

Danas sam ga prikljucio na TV u dnevnoj sobi preko skarta i iznenadio se jer sam dobio sliku sa crnim poljima gore i dole. Bez obzira sto sam menjao standarde na DVD-u 16:9, 4:3... nisam uspeo da dobijem sliku preko celog ekrana. Onda sam ga povezao preko obicnog video kabla(cinc) i odmah dobio sliku preko celog ekrana.

Razmisljam da li je problem u DVD-u ili TV-u?

Ljudi da li moze neko da mi pomogne u vezi ovog daewoo dvd rekordera posto nece da mi snima na +R diskove, kada ubacim disk on mi ga jednostavno izbaci a snima mi samo na +RW diskove.

Vrh Dno