Šta je novo?

Daemon Tools i Alcohol imaju rootkit?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Jednostavno, to nije rootkit, rootkit omogucava programu da dobije veca prava/privilegije na sistemu nego sto mu pripadaju i najcesce omogucava skrivanje drugih malicioznih programa svojim mehanizmom za skrivanje. Ni kod alkohola ni kod daemon tools-a to nije slucaj. Mark Russinovich koga svi smatraju uglednim ekspertom zbog alata za Windows koje je napisao (regmon, process explorer, ...) je taj koji je pustio buvu na svom blogu.

S obzirom da je Mark kritikovao Sony zbog rootkita (on ga je "otkrio" satro slucajno), a da nigde ne kritikuje Starforce koji je gori od svakog rootkita bice da je covek "malko" pristrasan. Po mom misljenju Sony je kritikovan od strane tog autora ne za dobrobit potrosaca nego zato sto je Mark zapravo Microsoftov covek, a zna se da su M$ i Sony ljuti rivali.

Da je Microsoftov pulen govori i cinjenica da zna sve te interne detalje o radu windowsa do kojih se moze doci samo reverznim inzenjeringom -- ta akcija je zabranjena (DMCA aktom) pa njega niko do sada nije pozvao na sud.

Svaka cast na postu audiofreak... oduvek sam se cudio kako Russinovich pravi taj softver a o MSDN dokumentaciji koja omogucava te featurese (koje sam i ja hteo da implementiram u svoj program) nigde ni traga. Plus sto ima bar dve tuce clanaka o njegovim programima u samom MSDN-u...

ne znam, al cini mi se da SF drajveri zaista usporavaju sistem, micem ih odmah cim zavrsim PoP3! Da ne pominjem da "gase" Alcoholov virtual drive (povremeno) i ne dobijam "mount image" u context meniju. Ajd bar da Alcohol moze da pokrene novije SF igre, pa da kazes 😛 (mada, ne koristim najnoviji Alcohol, mozda su izbjegli to blacklistovanje, mada je to mrva trka).

Nazad
Vrh Dno