Šta je novo?

Da vas cujem......

Dynaudio

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
609
Sta se ovde zapravo desava:

Ovako , poteram 3DMark 2001 na 1280x1024x32bbp i desava se sledece u High detail mi se gube texture , tj. nema neba u nekim sekvencama (znaci belo je) , pa mi nekad auto bude beo sa blagim crnim konturama!!! U predvorju u high detail na "glavnom liku" se gubi kaput tj. , bude beo uz samo potanke crne konture!!! Kod zmaja opet nema neba , vec je samo belo!! Mislim da je to to , otprilike.
E sad da li je tu problem samo 32mb DDR-a , da li mu treba vise?! Ili je pak moj sistem malo otisao u setnju?!?

Imam RadeOn-a 32mb DDR i T'Birda na 1.2 GHz i 768mb RAM-a , Abit KT7A!
I jos jedna cudna stvar je sto mi je u biosu ukljuceno 4xAGP a DX8.1 mi ne vidi AGP podrsku tj kako on kaze AGP Texture Acceleration!!
Isto je stanje i u WinME i u Win2K!! Paralelni sistemi!
Da li neko ima bilo kakvu predstavu sta se desava?

Da nisi preterao sa overklokovanjem video kartte ili fsb magistrale?
Novi driveri?

hmmm...

boom
Rekao bih da je problem u memoriji , buduci da gubis teksture !
Isto se desavalo kod mog ortaka koji ima Voodoo Velocity 8 Mb kad je probao da potera mislim 800x600 full detail...
To nema veze sa AGP T. A. , a XP se toliko veze na Me k'o da su braca , nemoj da te to cudi .
Uzgred , sta ce ti to i koliki je frame rate (da li uopste predje 10?)
Ja imam 7500 sa 64 Mb pa je 1024x768x32 maximum sto ima smisla pustiti ...

Re: hmmm...

Nisam nista OC-ovao , znaci Ati na 166/333 , magistrala 133MHz .....
Naravno da to nema smisla vec sam samo hteo da proverim granicu njegovih mogucnosti! Dobio sam 991 poen u 1280x1024x32 32bitni Z buffer , compresovane texture i 4xFSAA i TB.

Jer po nekoj logici stvari zar ne bi trebali FPS da padaju a da ti slika ostaje izvorna , znaci bez anomalija!! Ako Matrox moze da dobije 400 poena zaglavljen do panja bez i jedne anomalije ocekivao sam bar i Ati da uradi isto , ali ...... Ati je Ati a Matrox je Matrox!!

Ipak je do toga sto ti ne radi AGP texturiranje. Da radi normalno, kada velicina textura prekoraci 32MB poceo bi da ih smesta u RAM, pa bi dolazilo do usporenja, ali bi sve izgledalo normalno, ali s obzirom da ti AGP texturiranje ocigledno ne funkcionise, onda nema gde da smesti visak textura i zato se vide anomalije.

E sad fazon je u ovome:

Skinuo sam nove drajvere sa Atijevog sajta , uninstalirao predjasnje podigao sistem i imao sam obicnu VGA karticu slucajno sam otisao u DX8.1 i video da mi radi AGP podrska (ili vec kako se zove) , i nista sav happy instalirao ove nove , lepo podigao sistem sve super radi dok nisam otisao u DX8.1 setup i video da mi opet ne nudi AGP.. sta vec...!! I u cemu je sad poenta , sistem mi radi ok ako sa obicnom video karticom prepozna AGP podrsku a cim instaliram drajvere nema je vise!?!?!?!

probaj da iskljucis kompresovane texture, ili prosto smanju rezoluciju

Koji tweaker koristis, i probaj da iskljucis (da da iskljucis) Z-compres.

Probao sam ali ne pomaze , sve mi super radi osim 3DMark 2001 , verovatno sam ja i cepidlaka , ali sta ces.... Inace u 3DMark-u 2000 sam uspeo da poteram u 2048x1536x16 i dobio 1573 bez i jedne anomalije , tako da mislim da 3DMark2001 i nije nesto najbolje snasao na mom komp. , ali dobro u svakom slucaju hvala vam!!
Pozdrav

ja osobno mislim da nijedan pametan čovjek ne treba upotrebljavati 3D Mark jer je to obično sintatičko smeće!
Kod tebe je problem definitivno u driverim a ili prevelikoj rezi.
Usput jesi pogledao po BIOSU AGP aperture size?
poštelaj malo detalje ali ako sve drugo radi lijepo *****i 3D Markctp;

Dynaudio je napisao(la):
Probao sam ali ne pomaze , sve mi super radi osim 3DMark 2001 , verovatno sam ja i cepidlaka , ali sta ces.... Inace u 3DMark-u 2000 sam uspeo da poteram u 2048x1536x16 i dobio 1573 bez i jedne anomalije , tako da mislim da 3DMark2001 i nije nesto najbolje snasao na mom komp. , ali dobro u svakom slucaju hvala vam!!
Pozdrav

Probaj da reinstaliras 2001, ili instaliraj nki drugi (uzmi od drugara, CD kluba........)

Misko je napisao(la):
Probaj da reinstaliras 2001, ili instaliraj nki drugi (uzmi od drugara, CD kluba........)

Ako ni to ne pomogne, napij se. (D) (D)
Nakon toga, texture su ludilo. :wave;

notax je napisao(la):
Ako ni to ne pomogne, napij se. (D) (D)
Nakon toga, texture su ludilo. :wave;

Obavezno se napij, Notax kad god pogresno napravi skretnicu za zvucnike, ushiba se ko letva (D) i onda mu zvucnici sviraju najbolje na svetu. :p :D

Aca je napisao(la):
Obavezno se napij, Notax kad god pogresno napravi skretnicu za zvucnike, ushiba se ko letva (D) i onda mu zvucnici sviraju najbolje na svetu. :p :D

Evo, zovem te da poslusas malo one zvucnike koji ce se tope za 550 DM, chiju sam skretnicu peglao ovih dana. :wave;

Nazad
Vrh Dno