Šta je novo?

Da Sumiramo

Darko80

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2006
Poena
300
Posto je ovo xxx tema o plocama i totalno sam se pogubio u citanju svih postova, zelim da pitam sledece......Kupujem plocu s939 pa se dvoumimm ili troumim izmedju sledecih ploca. Posto je dosta vremena proslo od kako su izasle verovatno je dosta vas imalo neke od ovih pa me interesuje konacno misljenje koja je bolja ili najbolja od ovih:

1 ASUS a8n5x
2 MSI neo4 f
3 Gigabyte GA-k8nf-9

molim ako neko moze da mi pomogne u izboru...........

Zasto? jel su perfomanse mnogo bolje ili cisto da predjem....koliko sam procitao procesori am2 i ddr2 nisu mnogo bolji od ddr i procesora s939 pa nije jos uvek nesto znacajno za prelazak..........Svejedno me interesuje koja je bolja od ovih ploca jer uzimam s939 amd athlon 3000+ procesor a te ploce su za njega...........

tacno je, ako hoces dalje da radis upgrade (u skorije vreme) onda AM2 platforma. Neces dobiti nikakav boljitak u performansama u odnosu na s939. Ipak, posto vidim da uzimas 3000+ procesor, imaces jos prostora do nekog 4200 dual-core procesora (ili brzeg, mada je po meni ovaj optimalan za s929) i na s393 platformi.
Od pomenutih ploca ja bih se odlucio za Asus, pre svega zbog izvanrednog layout-a ploce.

Poslednja izmena:
Hvala ti leksa......I ja sam mislio asusa pa sam ga i stavio na prvo mesto, ali opet me interesuju iskustva ljudi koji su imali ove ploce...OK to upgrade znam i sam ali kao sto vidite ne uzimam nesto extra vec sada prosecan racunar koji ce moje potrebe zadovoljiti i ne nameravam skoriji upgrade......Prelaz na AM2 zahteva jos iddr2 a to je dodatnih 50eura a ne daju mi se kad vec imam ddr a ne dobijam mnogo u performansama...Nadam se da razumete........

Prvobitno sam mislio da uzmem MSI ali koliko vidim njega niko ne kupuje i svi nesto beze od njega (ne znam zasto jer nikada do sad nisam imao msi plocu) pa ajde reko da pitam onda koja je od ove tri najbolja.............

RevF procesori(za AM2) se nesto bolje (lakse) klokuju i manje se greju(generalno).To samo po sebi je dovoljan razlog za am2.Medjutim,upgrade mogucnosti su takodje vrlo vazan faktor(RevG,RevH).

Nazad
Vrh Dno