Šta je novo?

da sumiramo Dvd/DivX Playere?

sinisaj

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2004
Poena
304
ja se jos nisam odlucio sta da kupim...

evo rezultata jucerasnjeg istrazivanja:
yamaha (s550 u 4 audio 190 evra)
Xoro 415 u 29 novembra oko 8500 din
daewoo u Eltimu za 6990 din
philips 630 u Eltimu oko 9500 din...

poneo sam jednu kopiju DVD-a (-R disk), jedan DVD sa 5 DivX-a, jedan CD sa DivX i jedan DVD sa snimljenim emisijama sa TV u DivX (crtaci)

yamaha je rosla najgore, subtitle nije imao nasa slova (sa frimeware koje stave u 4 audio), snimljeni DVD sa emisijama nije imao ton...

Xoro je bio najbolji, sve je pustio samo nije hteo da otvori neke subtitle sa DVD-a gde je 5 DivX-a (mozda jer je naziv fajla dugacak i ne vidi se ono CD1 i CD2, pa misli da ima dva ista fajla?, jel neko ima taj problem?)

Daewoo je takodje dobar, citao je sve kao i XORO ali nije imao ton kod snimljenih emisija, inace meni mu izgleda ko na Xoro... i da... nema slovo Z (Zaba) - guta ga :)

na kraju Philips, bez najnovijih frimeware, onako kako je u radnji imao je dosta problema, jednostavno sta kod izaberes iz menija pocne da prikazije prvi film iz menija i to sa straaaasnim i ogromnim pixelima, sroz negledljivo... prodavac je bio toliko ljubazan da je probao i drugi, koji je sa istim filmom imao isti problem ali otvorio je jedan drugi normalno...

i da zahvalim prodavcima koji su me trpeli da isprobam njihove uredjaje...

neki savet? da trazim nekog pioneera? (470) ima li ga gde ili da se odlucujem za Xoro?

sinisaj je napisao(la):

evo rezultata jucerasnjeg istrazivanja:
yamaha (s550 u 4 audio 190 evra)
Xoro 415 u 29 novembra oko 8500 din
daewoo u Eltimu za 6990 din
philips 630 u Eltimu oko 9500 din...

poneo sam jednu kopiju DVD-a (-R disk), jedan DVD sa 5 DivX-a, jedan CD sa DivX i jedan DVD sa snimljenim emisijama sa TV u DivX (crtaci)

yamaha je rosla najgore, subtitle nije imao nasa slova (sa frimeware koje stave u 4 audio), snimljeni DVD sa emisijama nije imao ton...

Xoro je bio najbolji, sve je pustio samo nije hteo da otvori neke subtitle sa DVD-a gde je 5 DivX-a (mozda jer je naziv fajla dugacak i ne vidi se ono CD1 i CD2, pa misli da ima dva ista fajla?, jel neko ima taj problem?)

Daewoo je takodje dobar, citao je sve kao i XORO ali nije imao ton kod snimljenih emisija, inace meni mu izgleda ko na Xoro... i da... nema slovo Z (Zaba) - guta ga :)

na kraju Philips, bez najnovijih frimeware, onako kako je u radnji imao je dosta problema, jednostavno sta kod izaberes iz menija pocne da prikazije prvi film iz menija i to sa straaaasnim i ogromnim pixelima, sroz negledljivo... prodavac je bio toliko ljubazan da je probao i drugi, koji je sa istim filmom imao isti problem ali otvorio je jedan drugi normalno...

i da zahvalim prodavcima koji su me trpeli da isprobam njihove uredjaje...

neki savet? da trazim nekog pioneera? (470) ima li ga gde ili da se odlucujem za Xoro?

Iste muke ! I ja sam inicijalno krenuo sa odredjenom idejom o tome da je Pionir 470 vrh (neke normalne) kupovine i sad sam na slicnim mukama :) Mada mi je najblizi Xoro, kako stvari stoje

Ja sam uzeo najeftiniji model, neka cunga lunga marka i sve radi perfektno, izgleda sto se ovoga tice ne vazi ona engleska "sto skuplje to bolje" :)

Mogu samo da kazem da ko mene na Philipsu sve to nabrojano radi savrseno i pre novog firmwera a bogami i sa novim :D

sinisaj je napisao(la):

Moj drug ima Xoro 415 i nikad nije imao problema sa titlovima, cak ni kada je 6 filmova narezano na DVD. Xoro je stvarno dobra kupovina, sa njim ne mozes da pogresis. Hint: Tehnomanija: Xoro 415 - 8000 din. Pozdrav

Pa ako mi se niko ne javi da ima (i gde ima) Pioneer 470, odo ja veceras/sutra po Xoro

A pored toga sta koji plejer cita/pusta, ima li kakva informacija o kvalitetu 5.1 zvuka koji daje i koji je po tom pitanju najbolji?

Pa ako koristis S/PDIF, onda je svaki isti... ;)

p.s. Bar bi u tome najmanje trebalo da se razlikuju...

Poslednja izmena:
xoro mi ne cita sub titlove... zna li neko sta bi mogao biti problem? stavio sam ...52,1 frimeware...
srt cita normalno... i sa dvd-a i sa cd-a

Delija je napisao(la):
Pa ako koristis S/PDIF, onda je svaki isti... ;)
Mislio sam na analogni 5.1 izlaz

Vrh Dno