Šta je novo?

Da nisam slucajno preterao sa 2.4 na 3.2 Ghz?

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Imam Celeron D 320 (2.4 GHz) prescot ,PQI 512 , MSI 845 pe-neo, Ati 9200, Creative Live 5.1 i on sada radi na 3.2 G. Hladim ga sa Ultra Vartex Dream coolerom i ovih dana kada miruje temperatura je oko 43 C. Da nisam preterao sa brzinom?

A što, je l' ti mnogo brzo? Mislim kad miruje? :S:

Mislim, nije ti baš merodavno stanje mirovanja za overklokavan sistem.
Ako su temperature ok pri tvom uobičajenom radu, kao i voltaža i stabilnost onda nisi preterao sa brzinom. Još ako to važi i pri punom opterećenju 5-6 sati onda si miran.

Monah 0007 je napisao(la):
Imam Celeron D 320 (2.4 GHz) prescot ,PQI 512 , MSI 845 pe-neo, Ati 9200, Creative Live 5.1 i on sada radi na 3.2 G. Hladim ga sa Ultra Vartex Dream coolerom i ovih dana kada miruje temperatura je oko 43 C. Da nisam preterao sa brzinom?

Ma daj gdje pretjero, probaj ti to na 3.6 :-devil-:

Moj Celeron ( Northwood ) radi na 3.2GHz ( default 2.4 ) na maticnoj MSI 845 pe-max. Sistem se resetuje na 3.5 GHz i to zbog lose memorije ( NCP DDR333 ).
Taj Prescot moze jos, sigurno. Imas onaj MSI-jev program za automatski oveclock pa vidi koji je maximum za tvoju konfiguraciju.

Automatski overklok je najgori overklok.

edit1:
A narocito MSI CoreCentar!

Poslednja izmena:
Moj shugavi celeron D 2.4 na msi 848 neo-V ploci nece da radi stabilno ni na 3.2GHz sa naponom od 1.525v, tek radi na 3150MHz na 1.5v a ima i primeraka koji idu na 3.6GHz na default voltazi.

Ej nesrece ovako kriminalno los primerak da upadne bas meni....a i pre sam imao celerona 4 koji je sa 2.4 radio stabilno na 2880MHz, a mogao je da radi i do 3100MHz ali pucali su neki testovi, a vidim da su neki uspevali da ga klokuju i na 3.4GHz...prosto nemam srece sa procesorima.

Zakljucak: Ako radi lepo na 3.2GHz mozes da probas i na vise i da se nadas i 3.6GHz...Samo nemoj da napon dizes do nebesa da ne bi radio na 0GHz :(

Ja sam vise primeraka Celerona 2.4D terao na 3.6 i to jako stabilno bez ikakvog dizanja napona i ostalog, samo zam mu "roknuo" fsb na 200Mhz i eto ga na 3.6Ghz i to sve u Asus Vintage Barebone sistemima.

[Mancha] je napisao(la):
Zavisi koja je revizija jezgra. Tvoj je verovatno C0 kome je maximum tu negde malo preko 3GHz. Kolega ima 2.4D koji radi na 3.8 na default voltazi i Prime stable (i vrlo je ponosan na njega :D )

Revizija jezgra je E0, dok je Ivica imao reviziju D0 i sa 2.66 radio je na 3.8Ghz ali sa podignutom voltazom.

kakva je revizija D1 za clock?

Nazad
Vrh Dno