Šta je novo?

Da li zakrpe XP-a resavaju problem..

mulder_

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2002
Poena
619
Da li zakrpe XP-a resavaju problem
kompatibilnosti odredjenih igara ? Igram Age of Kings pod XP om i stalno se zaglavljuje na sredini igre i u single playeru i u multiplayeru...bilo je u redu na 98 ici. Kad sam pokusao da propertiesu podesim compatibility na windows 95,98 ili 2000 nije hteo ni da se pokrene ? da li vredi skidati zakrpe za XP ? hvala pozdrav

molder_ je napisao(la):
Da li zakrpe XP-a resavaju problem
kompatibilnosti odredjenih igara ? Igram Age of Kings pod XP om i stalno se zaglavljuje na sredini igre i u single playeru i u multiplayeru...bilo je u redu na 98 ici. Kad sam pokusao da propertiesu podesim compatibility na windows 95,98 ili 2000 nije hteo ni da se pokrene ? da li vredi skidati zakrpe za XP ? hvala pozdrav

Mislim da ti ne vredi da skidas zakrpe za XP.Ustvari mislim ne vredi one sa mikrosoftovog sajta,a ako ima na sajtu od te igre onda sammo skini i uzivaj.😀

Postoje određeni aplication compatibility apdejtovi koji rešavaju probleme upravo sa pojedinim igricama. Najbolje je da odeš na Windows Update i da pogledaš koji su sve aplication compatibility apdejtovi dostupni i na osnovu oznake koju ima (qxxxxxx) pogledaš na šta se tačno odnose...U par navrata su bili apdejtovi koji su rešavali probleme sa raznim zabavnim softverom...

delimir je napisao(la):
Postoje određeni aplication compatibility apdejtovi koji rešavaju probleme upravo sa pojedinim igricama. Najbolje je da odeš na Windows Update i da pogledaš koji su sve aplication compatibility apdejtovi dostupni i na osnovu oznake koju ima (qxxxxxx) pogledaš na šta se tačno odnose...U par navrata su bili apdejtovi koji su rešavali probleme sa raznim zabavnim softverom...
Mislis na ovo:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=6321
(prvi post)

Istina ta igra nije navedena ali nista te ne kosta da instaliras pa probas...
Da li se igra zaglavi ili te odjednom izbaci na desktop ? Jer za ovaj drugi slucaj ima jedan drugi update...

ma zaglavljuje se u sred igre sad cu da probam sa ovim uptadeom...hvala ljudi

Iz licnog iskustva ne preporucujem instaliranje XP zakrpa. Do sada sam probao "XP hot fixes" i "update for intel". Pokazalo se da posle instaliranja ovih zakrpa XP pobrljavi na svim konfiguracijama gde sam probao. Programi se zaglavljuju, nece da se ugase i sl.

Verujem da ce SP1 za XP biti nesto bolje resenje sto se tice update-a!

PozdraV

Intersantno...Ja obično moj Windows XP apdejtujem redovno svim zakrpama (doduše trenutno mi je na mašini Win2K-SP3) i on radi perfektno. Možda je moja mašina izolovan slučaj...Mada sumnjam: više ljudi iz mog okruženja instalira apdejtove i ne videh probleme...Ne misliš valjda da MS izbacuje patcheve koji "kvare sistem" !?

Inače "XP Hot Fixes" je naziv za bilo koji patch koj se skida sa Windows Update lokacije. U to spada i patch za AMD procesore, i ovaj patch o kome se ovde govori, i onaj oko koga se digla velika galama, a ticao se ranjivosti Universal PnP sistema u Windows-u itd...itd...

Znači trudite se da apdejtujete sistem redovno, jer proizvođač ne može da predvidi kako će se operativni sistem ponašati sa svakim komadom hardvera pa je prinuđen da pojedine delove sistema modifikuje pomoću apdejtova kada se problemi ispolje...

Ma naravno, evo bas sam ih sad prebrojao (u Add/Remove) imam instalirano 15 Hot Fixes-a, plus onaj Compatibility Update, plus verovatno jos zakrpa koje ne mogu da se deinstaliraju pa se ni ne pojavljuju u Add/Remove panelu - i nemam nikakvih problema.

Istina ne mogu da kazem da XP zbog svega toga radi nesto bolje (nisam nikad ni imao nekih problema sa njim...), ali cisto reda radi skidam sve sto ima u Windows Update (a sto vidim da ima neki smisao...)

Nazad
Vrh Dno