Šta je novo?

Da li vredi??

sleep

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2008
Poena
319
Hajde malo pomoci, radi se osledecoj konfiguraciji pa mi recite da li vredi za svakodnevni rad, multimediju i igrice.Ako neko ima bolji predlog molim da mi kaze, ali za otprilike iste pare. Moze i intel platforma.
hvala unapred i :wave:

ASUS M2N-E 65 e
AMD Athlon 64x2 5200+ Windsor 65e
Geinvard GeForce 8600GT 512MB 50e
OCZ DDR2 800 MHz 2x1 GB Platinum 32e

Hajde malo pomoci, radi se osledecoj konfiguraciji pa mi recite da li vredi za svakodnevni rad, multimediju i igrice.Ako neko ima bolji predlog molim da mi kaze, ali za otprilike iste pare. Moze i intel platforma.
hvala unapred i :wave:

ASUS M2N-E 65 e
AMD Athlon 64x2 5200+ Windsor 65e
Geinvard GeForce 8600GT 512MB 50e
OCZ DDR2 800 MHz 2x1 GB Platinum 32e

Kad tako trazis pomoc, bolje napisi malo detaljnije. Prvo jel tebi samo trebaju te komponente? Znaci vec imas napajanje, kuciste, dvd, itd...

Drugo.

Ja imam bas Asus M2N-E, ploca u principu nije losa, ali imam neke probleme.

Prvo mnogi se zale na zvuk. Kad kazem mnogi mislim BAS mnogi. Ja kad sam kupio plocu, odma sam update-ovao BIOS te nemam nikakvih problema sa zvukom... mozda zato sto ja jednostavno imam niske kriterijume, ali sto se mene tice sve je okej.

Problem se javlja isto kod mrezne karte. Ne kod integrisane, vec obicne. M2N-E ima integrisanu kartu, ali meni su dve potrebne zbog interneta i umrezavanja kompa. I kada koristim ovu obicnu mreznu, pojavljuje se plavi ekran (BSOD). E sad da li je to bas do te karte koju sam kupio zasebno ili ne.... tu kartu sam koristio na staroj maticnoj ploci, nikakvih problema nisam imao, a cim sam prebacio na ovu nastao je problem. Iz tog razloga sumnjam da je kartica problem.

Ima tu jos nekih stvarcica, da ne pisem sad mislim da neces ni procitati, u svakom slucaju imas boljih izbora za plocu.

Prvo, ne znam koliki ti je budzet za komp. Ako raspolazes samo ovim novcem, onda moras drugacije malo da rasporedis. Graficku definitivno uzmi bolju, greota sa ovako niskim cenama uzeti 8600 GT, koji je 5 puta losiji od kartica tipa nvidia 9600 GSO, ili ATI 3850 512mb koje kostaju oko 80 evra. Znaci svega 30 evra skuplje.

Mozes da uzmes plocu BIOSTAR TF560 A2+ , kosta 50ak evra. Onda umesto AMD 5200+ (kosta oko 60 evra, a ne 65), uzmi AMD 5000+ BRISBANE (umesto windsore). Trosi 30W manje, i jeftiniji je za 10 evra (znaci 50 evra kosta), a sporiji svega 100mhz, sto je zanemarljivo. Dakle za ove dve komponente zajedno imas ustedu od 25 evra, i te pare onda dodaj za graficku kartu i uzmi ATI 3850 512 (bilo koji, bukvalno uzmi najjeftiniju koju nadjes, samo pazi da ima 512mb rama, a ne 256, razlika je ogromna, a ova od 256mb samo 5 evra jeftinija).

Ako sa druge strane nisi toliko tanak sa kintom, onda obavezno uzmi ATI 3850 512mb, takodje mozes ovaj procesor AMD X2 5000+ brisbane, a plocu uzmi J&W
JW-RX780X-AM2+, ima najnoviji AMD chipset, i radice dosta brze. Kosta oko 65 evra.

Napisi u ostalom tacno koliki ti je budzet, da li samo ove komponente trebas da kupis ili moras i kuciste, napajanje , dvd, tastature, mis itd...

Izvinjavam se ako sam bio nejasan. Znaci treba mi samo ovo tj. maticna, procesor i graficka. RAM ne jer je nabavljen i to, upravo taj, a sve ostalo imam. Sto se tice para imam jos 200 e i to je to. Ne znam da li je moguce nesto izvesti sa intelom u tom rangu do tih para.

:wave:

Izvinjavam se ako sam bio nejasan. Znaci treba mi samo ovo tj. maticna, procesor i graficka. RAM ne jer je nabavljen i to, upravo taj, a sve ostalo imam. Sto se tice para imam jos 200 e i to je to. Ne znam da li je moguce nesto izvesti sa intelom u tom rangu do tih para.

:wave:

U tom slucaju,

Maticna ploca: J&W MB RX780X-AM2+ (65 evra)
Graficka karta: ATI 3850 512mb (80 evra)
Procesor:AMD X2 5000+ brisbane jezgro (50 - 55 evra)

Taman.

Vrh Dno