Šta je novo?

Da li VIP ima 3GNet?

racak91

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (5.4GHz)+be quiet! PURE ROCK PRO 3 Black BK042 250W TDP
Matična ploča
MSI B850 GAMING PLUS WIFI
RAM
KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s FURY BEAST XMP & EXPO KF560C36BBE2K2-32
GPU
SAPPHIRE PULSE AMD RADEON RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6
Storage
Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB M2+Kingston NV3 1TB M2+Toshiba 500GB HDD
PSU
CHIEFTEC CFT-750-14CS
Kućište
RAIJINTEK PONOS ULTRA TG4
Monitor
LG UltraGear 27" IPS 27GS75Q-B 2560x1440 180Hz
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra 512GB/12GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo sam HTC Tattoo u VIPU i dobio 1GB interneta mesecno i plus 325mb sto ide uz paket 325...E sada zanima me da li VIP ima u uopste 3G NET??Posto 063 karticu kada ubacim imam 3G net a kada stavim Vipovu neam,nego GPRS koristi...HVALA NA ODGOVORIMA

ima, ima, trenutno rade na opsanom prosirenju sistema koji je koliko ja znam u poslednjim stadijumima provere. Isprsili su se za nekih 240 repetitora...

Dugo su čekali dozvole, pre oko godinu dana su išli oglasi za mišljenja i žalbe, pa one studije, pa već procedure, pa znate u kojoj smo državi, birokratskoj.

Ranije su imali ugovor sa MTS-om za nac. roaming (kad nemate signal preko vipa onda ste u romingu preko mts, al ne plaćate roming tarifu), a sad su preko telenor-a..,......
što nemora automatski da znači da imaju i punu 3g brzinu kad uđete u nac . roaming preko telenora.

Biće bolji, sigurno, prvi su počeli sa jeftinim mbajtima (kroz postpaid ugovore), mislim da će tu i dalje biti konkurentni.

Poslednja izmena:
ma rece mi drugar da ce biti neka nenormalna brzina (naravno ako si u dometu repetitora). ali vec ce se njihov pr dosetiti kako da nam svojim reklamnim porukama o njima smuci uslugu...

Pitanje

Ja sam iz Kikinde,kada ce ovde da postave?Jer koristim GPRS a jako je spor net....

posalji email korisnickoj sluzbi u Vipu, pa vidi sta ce da odgovore (napisi i ovde sta su ti odgovorili)

I da znaš da nisi dobio 1GB interneta, već ga doplaćuješ (valjda) 500 dinara mesečno. :)

Kako to reci? Negde ima, negde nema... :) Po BG-u uglavnom ima, ali dosta cesto 3G signal zna da bude jako slab.

Po recima operatera trenutno su jos u fazi uvodjenja 3G signala po Bg-u. Za ostatak Srbije cisto sumnjam da su nesto vise uradili. Kaze se da ce se osetiti poboljsanje krajem godine.

Poslednja izmena od urednika:
Meni je kod Rodica u NS dok sam radio u blizini hvatao 3,5G!!!

Meni je kod Rodica u NS dok sam radio u blizini hvatao 3,5G!!!

To je HSDPA.
To bi valjda trebalo da podrzavaju sve bazne stanice kod nas (3g). Uglavnom, ono sto je EDGE za GPRS, to je HSDPA za UMTS.
Ja po celom Beogradu (na MTS i Telenor mrezi) imam 3.5G, tj stoji 3g, ali kad se konektujem na net prebaci na 3.5, kad treba da povuce nesto (kad kliknem na link u browseru). Mislio sam da to tako uvek radi, ali izgleda da je ipak do broja korisnika, jer npr u Trsteniku uvek stoji na 3.5 i ne pada na 3g (Cak i kad nisam na netu).

Pojma nem sta je al znam da je surf radio ko blesav :)

U BG-u znam da ima 3g, u centru grada speed test je bio preko 3Mbit/s

U BG-u znam da ima 3g, u centru grada speed test je bio preko 3Mbit/s

Postoji mogucnost da je to bila telenor mreza, posto vip ima roming sa njima.
Mada, ako su igde stavljali 3g predajnike, logicno je da krenu od centra Beograda :)
7.2Mb/s je valjda kapacitet te mreze (HSDPA), ali zavisi i od telefona, video sam da neki podrzavaju do 10.8Mb/s...

Postoji mogucnost da je to bila telenor mreza, posto vip ima roming sa njima.

ne moze se pristupiti telenorovoj 3g mrezi, samo gsm..
a ja sam uspevao da izvucem down oko 2mbit, a up oko 512kbps na N95 preko vip 3g..dalje od toga nije htelo da mrdne...

Nazad
Vrh Dno