Šta je novo?

Da li vam se desilo nešto ovako?

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
U jednom freeware programu sam, u više navrata, našao hrpu bagova, poslao info autoru, on se zahvaljivao, većinu je otklonio, neke kaže da ne može itd. Posle nekih krupnih izmena u korisničkom interfejsu napisao sam mu ljubazan mail u kome sam rekao da mislim da su pređašnja rešenja bila bolja, i dobio ovakav odgovor:

My descisions are based upon how I see my program working and evolving, and if you or anybody else don't agree then perhaps you should use some other program, or write your own.

Stick with whatever version you please - it's your choice.
Kad sam mu odgovorio da sam iznenađen ovako neljubaznim odgovorom, dobio sam još neljubazniji:

I don't think my answer is 'immodest'. I wrote this program and I can make it behave any way I please. What makes you think I should spend my time coding things to your liking? Nobody else has complained as much as you regarding features or changes. I'd suggest you learn to program and see how much time it takes to create even a simple application before you criticize another programmer, especially one who gives his work away for free.

Do not reply to me again without your full name and a personal email address instead of hiding behind 'Wiz at Gmail'.
Moram reći da sam bukvalno posle ovakvog odgovor proveravao da li je pun mesec. Nije.

A tebi je taj program neophodan ili šta? Mislim da je gubljenje vremena na savetovanju/ukazivanju na grešaka ako nisi u timu za razvoj programa. A ako nije istestiran program onda on nije ni za ozbiljnu upotrebu.

A tebi je taj program neophodan ili šta? Mislim da je gubljenje vremena na savetovanju/ukazivanju na grešaka ako nisi u timu za razvoj programa. A ako nije istestiran program onda on nije ni za ozbiljnu upotrebu.
Ma to sve stoji, ali normalna stvar je da svako ko ponudi svoj program javnosti treba da bude spreman na feedback. Osim toga, bez mene bi program bio mnogo bagovitiji nego što je, to što on naziva džangrizanjem bilo je mahom ukazivanje na ozbiljne propuste (zbog čega se on tada silno zahvaljivao). I nema tu nikakvog tima za razvoj, samo jedan jedini čovek koji piše program u svoje slobodno vreme, kao i hiljade drugih freeware autora. Prvi put mi se u životu dešava da dobijem ovakav odgovor. Posebno je suludo to što traži da mu se predstavim imenom i prezimenom i da mu ne pišem sa Gmail adrese, u poslednje vreme i ne koristim druge adrese osim onih na Gmailu (i jednu Yahoo za mailing liste).

Ja sam tako autoru jmIrc-a (aplikacija pisana u javi za mobilne telefone) poslao par bagova i on se zahvalio, i poslao mi link do beta verzije u kojoj je to ispravio. Posle par dana sam mu poslao i dve stvari kojima bi mnogo povecao preglednost na velikim kanalima (to je irc program) i nikad nisam dobio odgovor, a on to nikad nije prihvatio... toliko o tome.

Nazad
Vrh Dno