Šta je novo?

Da li uzeti ovaj Macbook air?

Da li si razmišljao o netbuku sa AMD Fusion platformom? Imaš za oko 28000din Acer Aspire One 722 koji je za ono što si nabrojao sasvim dovoljan. Još dobiješ nov računar sa 2 godine garancije. Međutim, nemaš tako fancy dizajn kao kod Mac-a, pa je na tebi da prosudiš da li to vredi razlike u ceni ;)

To je onaj stariji model sa manjkom portova, sporijim procesorom i nizom rezolucijom. Da je onaj iz 2010 sa flash diskom, onda bi bilo ok.

Da je onaj iz 2010 sa SSD-om ne bi bio 500 evra:)
Porediti Apple Air i po snazi adekvatan PC je besmisleno, uvek će Apple biti skuplji, a na tebi je da se odlučiš da li ti treba Apple makina na kojoj će da se vrti OS X ili ćeš biti zadovoljan i sa PC laptopom.
Dizajn? Funkcionalnost? Kvalitet?
Sam odluči šta je od ova dva sveta tebi bliže, to ti ne može niko reći, s obzirom da su Apple i PC user-i na potpuno suprostavljenim stranama i koliko vidim ovde (a i šire) nikada neće jedni druge razumeti (a i ne trude se posebno).
Ja konkretno sebe smatram za jednog najnormalnijeg Apple korisnika kome je bitna funkcionalnost, dizajn, kvalitet, OS, a za to sam spreman da platim više zato što mi to pričinjava zadovoljstvo i mogu da sebi priuštim. Ali, nikada ne bih omalovažavao i komentarisao odluku nekoga da kupi i najjeftiniju PC konfiguraciju, pošto sam i sam nekada ima puno jedva skrpljenih konfi i znam koliko boli nedostatak novca i disparitet između želja i mogućnosti.
Da rezimiram, ako imaš novca i ne žališ ga, a pri tome imaš afiniteta prema OS X, uzmi Air (ali minimum onaj iz 2010, ovaj koji ti se nudi je preslab i nefunkcionalan), ali ako si kratak i jedva krpiš kraj sa krajem, za ono što ti treba biće ti dovoljan i najjeftiniji laptop.

Probaj da smanjis na 300 :)

Koliko sam gledao po netu, taj model nije bas nesto brz. I ovaj novi iz 2010 ceka pravi skok u perfomansama sa pojavom Sandy Bridge procesora.

Sledece godine Intel i proizvodjaci su najavili ultra slim notebook-ove koji ce izgledom biti jako slicni Macbook Air-u, ali samo po mnogo nizoj ceni, tako da sacekaj malo, dobices Macbook Air u Asus ( za sada je on samo 100 % siguran) za malo vece pare od tih 500 e :). Btw. Macbook Air refresh je u julu,...

tesko da ce biti mnogo niza cena... eno samsungovo cedo, nista jeftinije od mbp... niko nije sisao vesla |))

tesko da ce biti mnogo niza cena... eno samsungovo cedo, nista jeftinije od mbp... niko nije sisao vesla |))

1000 $ je pocetna cena takvog lap-a u Asus-ovoj izvedbi sa Ivy Bridge procesorom (mozda izbace neki model sa Sandy-em) + ATI grafom. Sve u svemu taj lap je brzi od MBP 13", tanji, jeftiniji i lepsi, jedina mana je sto umesto jabucice stoji Asus, ako je to uopste mana ;).

Nazad
Vrh Dno